Az ADAMA hosszú évek óta élen jár a napraforgó gyomirtási technológiák terén, amely alapjaiban határozza meg a termesztés sikerességét.

A gyomirtás kulcsfontosságú szerepet tölt be a napraforgó növényvédelmében. A kultúrnövény különösen érzékeny a korai gyomnövények jelenlétére, amíg el nem éri a 6-8 leveles állapotot. A vetés után, kelés előtt végzett preemergens kezelések biztosítják a napraforgó zavartalan kezdeti fejlődését, amelyre az ADAMA Hungary Zrt. egy jól ismert hatóanyag (flurokloridion) tartalmú gyomirtó készítményt, a RACER-t ajánlja, mely hatékonyan pusztítja el a kultúrnövényt károsító gyomnövényeket.

Érzékeny gyomnövények: parlagfű, disznóparéjfélék, selyemmályva, libatopfélék, gyakori gombvirág, ragadós galaj, ebszíkfű, keserűfűfélék, repcsényretek, veronikafajok, vadrepce, tyúkhúr.

https://youtu.be/mlFVA9jZSSA
1. videó: Racerrel kezelt terület
https://youtu.be/9hlIJVLbA0o
2. videó: kezeletlen kontroll

Az alap gyomirtó készítmények közül egyedülálló megoldást kínál kombinációban s-metolaklórral (DuRacer). A kereskedelmi gyűjtőcsomag komplett védelmet nyújt a kultúrában előforduló magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények, köztük a parlagfű ellen is. A DuRacer hosszú hatástartama mellett az egyik legszelektívebb kombináció, így még extrém időjárási körülmények között is biztonságos megoldást jelent a napraforgó alap gyomirtására.

A Racer gyomirtó szerrel a napraforgó-termesztők hatékonyan védekezhetnek a gyomnövények ellen, így biztosíthatják a kultúrnövény optimális fejlődését és terméshozamát.

További információkért keresse területi kollégáinkat vagy látogasson el a www.adama.hu oldalra!

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

7 tipp ahhoz, hogy a kertünk könnyebben átvészelje a forró, száraz nyarakat

2024.06.23.

Úgy tűnik, egyre inkább meg kell szoknunk a forró, száraz nyarakat. Az elmúlt években sok mérsékelt égövi országban az afrikaihoz hasonló időjárás vált az új normálissá. A kerti szezon most tavasszal korábban kezdődik, és még novemberben is bőven van tennivaló, „hála” a klímaválságnak.

Mit ehet a lovunk és mit nem? Zöldségek és gyümölcsök veszélyei

2024.06.23.

Szinte mindenki szeret jutalomfalatokkal kedveskedni a lovának, akár természetes finomságokkal, mint amilyen a sárgarépa vagy az alma. Sokan rost- és vitaminforrást látnak a lovuknak adott zöldségekben és gyümölcsökben. A lovasok.hu oldalon megjelent cikkben megtalálható a TOP 10 zöldség, gyümölcs, olajos mag és gyógynövény. Ezeket kis mennyiségben biztonságosan lehet a lovakkal etetni, de olvasható figyelmeztetés a veszélyeikről is.

Mit kell tenni, ha „valami por” borítja be növényeinket?

2024.06.23.

A növekedési időszak előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy ne jelenjen meg a növényeken fehér vagy szürkésfehér por. Ez ugyanis a lisztharmat. Egy gomba, amely a gyümölcsök, zöldségek és virágok széles skáláját érinti, és bevonja leveleiket, szárukat, virágaikat és súlyos esetekben az egész növényt. Nem szép. És ártalmas.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás