Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a KITE Zrt. Ebből az alkalomból az elmúlt 5 évtizednek egész évben jubileumi rendezvénysorozattal állít emléket, melynek egyik jeles eseménye volt 2023. szeptember 14-én, a cég országos hálózatának 6 telephelyén az időkapszulák elhelyezése. A programban a jelenkor KITE csapatának tagjai fogalmazhatták meg gondolataikat a jövő generációja számára. Ezeket 25 év múlva, 2048-ban, az időkapszulák felnyitásával olvashatják el a munkavállalók.

A KITE Zrt. fél évszázada a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplője, az évtizedek során elért sikerekhez pedig az alapító elődök és a cég jelenlegi dolgozói egyaránt hozzájárultak – írta a Nádudvar központú vállalat közleménye. Az évforduló a múlt tisztelete mellett alkalmat teremt az elismerésekre és a köszönetnyilvánításra is, melyet az időkapszulák elhelyezése napján Szabó Levente vezérigazgató intézett a munkavállalók felé – fogalmaztak.

Az 50 éves KITE Zrt. az elmúlt 5 évtizednek egész évben jubileumi rendezvénysorozattal állít emléket, egyik jeles eseménye volt a cég országos hálózatának 6 telephelyén az időkapszulák elhelyezése

Legendás évek

A szakember beszéde kezdetén külön köszöntötte Vizsnyai Irén titkársági adminisztrátort, aki a vállalat ikonikus alakja, hiszen a KITE alapítása óta, 50 éve része a cég életének.

„Nem csak, hogy emlékezik arra mi volt a múltban, hanem jelen van velünk és abban bízom, arra számítok, hogy a jövőben is jelen lesz velünk” – mondta Szabó Levente. A folytatásban kiemelte, hogy mindig közel állnak hozzá a KITE-s események, különösen a mai, mikor 50 év távlatában emlékeznek meg az alapító elődökről, valamint azokról az értékekről, melyektől a cég stabil talajon áll immár öt évtizede. Az egyik ilyen múltban gyökerező érték az innováció, mely a jelenben is meghatározza a vállalat alapelveit. Emellett a megbízhatóság és a stabilitás, amik bár hangzatos szavaknak tűnhetnek – fogalmazott a vezérigazgató -, de valójában komoly tartalom áll mögöttük, hiszen a cég már számos kihívással teli időszakban bizonyított az elmúlt évtizedekben.

Az évforduló a múlt tisztelete mellett alkalmat teremt az elismerésekre és a köszönetnyilvánításra is, melyet az időkapszulák elhelyezése napján Szabó Levente vezérigazgató intézett a munkavállalók felé

„Stabilitás és a megbízhatóság nem csak a beszállítók, a finanszírozók és a szakmai szervezetek révén mondható el, hanem a munkavállalók, a dolgozók tekintetében is. A rövid távú jövő igen bizonytalan. Az a múlt, ami már 50 évet ölel fel és legalább 25 évre biztosított, az még mindig többet ér, mint a pillanatnyi öröm” – utalt arra, hogy a vállalat biztos megélhetést nyújt a munkavállalói számára.

Köszönet a KITE-csapatnak és a jövő

A továbbiakban köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, akik nélkül kevésnek bizonyulnának a KITE alapértékei és a jó kapcsolatrendszerek a beszállítókkal és a partnerekkel. A közös sikerekhez kellenek azok a kollégák és kolleginák, akik ismerik az alapértékeket és a mindennapok során ezen értékek mentén elhivatottan végzik munkájukat a vállalat céljainak megvalósításáért - fogalmazott.

Több KITE-telephelyen egyszerre helyezték el az időkapszulákat a jövő szakemberei számára

Szabó Levente beszéde zárásaként arra is kitért, hogy az esemény kapcsán leírt üzenetekben benne van az, hogyan szeretnénk látni a KITE-t 25 év múlva, amiért napi szinten tenni kell. De ha az elődök által kitaposott úton haladunk negyed évszázad múlva a következő generáció átélheti, hogy a KITE ne csak hazánk, hanem Közép-Európa legmeghatározóbb agrárvállalkozása legyen és az egyetlen immáron 75 éves, az alapítók által meghatározott értékeket ma is megtartó és őrző, az innovációt pedig magasan a zászlaján hordó termelési együttműködéssé váljon.

Biztos helyen várják az üzenetek a 25 év elteltét

Ezt követően a cég képviselői: Szabó Levente vezérigazgató, Guba Sándor az Igazgatóság elnöke, Kotormán Mihály pénzügyi és számviteli vezérigazgató-helyettes és Zahorán Zalán műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között elhelyezték az időkapszulát a KITE nádudvari Központjában.

6 KITE helyszínen üzentek egyszerre a jövőnek

Országosan küldtek üzenetet a jövőbe

Végül a régiók vezetői öt régió egy-egy alközpontjában – Nagykállón, Győrszemerén, Szászbereken, Kaposváron és Kecskeméten – egymás után helyezték el a kapszulákat. Az üzenetekben főként azokra a kérdésekre kaphatunk választ, hogy a jelenlegi munkavállalók milyen útravalót adnának a jövő KITE-seinek, valamint hogyan látják a vállalatot 25 év múlva. Mindezek mellett természetesen egyedi üzenetek, fényképek, sőt, pendrive-on rögzített videóüzenetek és a helyi újságok is bekerültek az urnákba, méltó emléket hagyva az utókor számára. A KITE Zrt. az időkapszulák elhelyezését minden helyszínen élőben közvetítette a munkatársaknak, annak érdekében, hogy senki ne maradjon le a különleges pillanatról. Az esemény Wass Albert: Üzenet haza című versével zárult Mercs Máté Péter színművész szavalatában.

Zárásként Mercs Máté Péter színművész szavalta el Wass Albert: Üzenet haza című versét

A 6 helyszínen egy-egy kőre rögzített fémplakett jelzi az időkapszulák helyét, melyek kiemelésére 25 év múlva, 2048-ban kerül sor, amikor célba érhetnek az utókor számára megfogalmazott üzenetek – írták.

A 6 helyszínen egy-egy kőre rögzített fémplakett jelzi az időkapszulák helyét

Wass Albert: Üzenet haza

Üzenem az otthoni hegyeknek:
a csillagok járása változó.
És törvényei vannak a szeleknek,
esőnek, hónak, fellegeknek,
és nincs ború, örökkévaló.
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad…

Üzenem a földnek: csak teremjen,
ha sáska is rágja le vetését,
ha vakond túrja is gyökeret.
A világ fölött őrködik a Rend,
s nem vész magja a nemes gabonának,
de híre sem lesz egykor a csalánnak.
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad…

Üzenem az erdőnek: ne féljen,
ha csattog is a baltások hada.
Mert erősebb a baltánál a fa,
s a vérző csonkból virradó tavaszon,
Újra erdő sarjad győzedelmesen.
S még mindig lesznek fák, mikor a rozsda
a gyilkos vasat rég felfalta már
s a sújtó kéz is szent jóvátétellel
hasznos anyaggá vált a föld alatt…
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad…

Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
ha egyenlővé teszik is a földdel,
nemzedéknek őrváltásain
jönnek majd újra boldog építők,
és kiássák a fundamentumot,
s az erkölcs ősi hófehér kövére
emelnek falat, tetőt, templomot.

Jön ezer új Kőmíves Kelemen,
ki nem habarccsal és nem embervérrel
köti meg a békesség falát,
de szentelt vízzel és búzakenyérrel,
és épít régi kőből új hazát.
Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
a fundamentum Istentől való,
és IstentőI való az akarat,
mely újra építi a falakat.
A víz szalad, de a kõ marad,
a kő marad…

És üzenem volt barátaimnak,
kik megtagadják ma nevemet:
ha fordul egyet újra a kerék,
én akkor barátjuk leszek,
és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
Kezet nyújtunk egymásnak, és megyünk,
és leszünk Egy Cél és Egy Akarat:
a víz szalad, de a kő marad,
a kő marad…

És üzenem mindenkinek,
testvérnek, rokonnak, idegennek,
gonosznak, jónak,
hűségesnek és alávalónak,
annak, akit a fájás űz, és annak
kinek kezéhez vércsöppek tapadnak:
vigyázzatok és imádkozzatok!
Valahol fenn a magas ég alatt
mozdulnak már lassan a csillagok,
s a víz szalad, és csak a kő marad,
a kő marad…

Maradnak igazak és jók,
a tiszták és békességesek,
erdők, hegyek, tanok és emberek.
Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

Likasztják már fönn az égben a rostát,
s a csillagok tengelyét olajozzák
szorgalmas angyalok.
És lészen csillagfordulás megint,
és miként hirdeti a Biblia:
megméretik az embernek fia,
s ki mint vetett, azonképpen arat,
mert elfut a víz, és csak a kő marad,
de a kő marad.

Megosztás

További híreink

Segítséget kapnak a magyar burgonyatermesztők

2024.06.19.

Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek.

Egész héten hőségriasztás van érvényben, de néhány megye fellélegezhet

2024.06.19.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. Főként a déli megyékre másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Tudjon róla és védekezzen: támad a peronoszpóra a szőlőben

2024.06.19.

A folyamatos csapadék és magas páratartalom a rendkívül gyors vegetatív- és generatív fejlődés mellett a gombák, így a peronoszpóra számára is kedvező helyzetet teremt.

Tilos a séta: erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

2024.06.19.

A Gemenc Zrt. a 2024. június 14. és 30. közötti időszakban minden nap erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő területeken a rendeletet kiegészítő térkép megjelölt részein.

Debrecenben gyűltek össze a halas szakemberek

2024.06.19.

A XX. Magyar Haltani Konferencián a Tisza-tó, a Holt-Tisza, a Hortobágy-Berettyó és a Közép-Tisza-vidéki holtmedrek halfaunájának helyzetéről is szó volt.

Rajt! Július 1-jétől indul a várva várt otthonfelújítási program

2024.06.18.

Július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban. A végleges felhívás június 17-én délután jelenik meg a palyazat.gov.hu oldalon. Az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére a kormány döntése alapján még kedvezőbb feltételekkel igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön. A társadalmi egyeztetésen beérkezett rekordszámú észrevételen alapuló módosítások szélesebb kör számára teszik elérhetővé a programot, amely így még jobban illeszkedik az otthonuk felújítását tervező családok igényeihez.

Partnerhírek
Partner

Szendvicspanel, egy okos építőanyag

2024.06.18.

A szendvicspanel nem más, mint egy könnyen szerelhető, táblás, többrétegű építőelem, amelynek hozzáadott értéke a hőszigetelés. A termék két felületkezelt acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelő magból áll. Számos területen felhasználható, nemcsak gyárakat, raktárakat és csarnoképületeket építhetünk belőlük, hanem garázsunkat, melléképületünket vagy akár házunkat is. Kizárólag a képzeletünk szabhat határt a szendvicspanelek felhasználásának, hiszen az ilyen könnyűszerkezetes épületekbe egyszerűen beépíthetők a nyílászárók, a riasztórendszer és megoldható a vízelvezetés is. A burkolat pedig bármely élelmiszeripari követelménynek megfeleltethető.

Partner

Ha nem felejtünk el vetni, már nem elég a boldoguláshoz

2024.06.11.

Izgalmas kerekasztal-beszélgetésre került sor 2024. június 5-én a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow nevű rendezvényén, Mezőfalván, ahol Németh István, a Magro.hu portálvezetője, a gabonapiac 2024. évi kilátásairól kérdezte Fórián Zoltánt az Erste Bank, Zábrák Gergelyt, a Hungrana és Zsarnóci Csabát az OTP Agrár képviselőjét. Szóba került Ukrajna, Oroszország és az EU jövőbeni szerepe, a spekuláció hatása az árakra, de a Magyarország számára javasolt út is.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás