Az Agrotechnica 2023 kiállításon (Hannover, 2023. november 12-18.) „Smart Farming” szlogennel mutatja be a mezőgazdaság számára fejlesztett megoldásait a Continental. Például MI-n alapuló rendszerek, autonóm mobilrobot-megoldások, érzékelők és gumiabroncs-technológiák. Nagyobb fenntarthatóságot, biztonságot és hatékonyságot biztosítva a gazdaságban, az üvegházban és a szántóföldön.

A Continental intelligens mezőgazdasági megoldásaival lehetővé teszi a mezőgazdaság termelékenységének növelését. A szakkiállításon a legfontosabbak az új gyomirtószer-mentes Weed Control System, egy üvegházi robotmegoldás, a Raptor draper-övek új rögzítőkialakítása, a ContiConnect - egy digitális abroncsfigyelő rendszer - Lite változata.

A Continental az új Weed Control System nevű rendszerével hoz innovációt a mezőgazdaságba. Ez a fenntartható megoldás organikusan, nagy pontossággal észleli és irtja a gyomokat (Forás: Continental)

Digitalizáció a világ minden régiójában

„Az intelligens gazdálkodás csak magas fokú digitalizáció alapján lehetséges” – mondja Mario Branco, a Continental Off-Highway üzletágának vezetője. „Meggyőződésünk, hogy ebben az évtizedben a világ minden régiójában digitalizációt fogunk látni, zökkenőmentes digitális folyamatokat, a mobil gépek automatizálása és a fenntarthatóság felé történő ugrást. Ezek a fejlesztések csak akkor lesznek lehetségesek, ha a mezőgazdaság megtalálja a más iparágakban már alkalmazott technológiák integrálásának módját. A Continental egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy támogassa ezt a fejlődést.”

A Continental az új Weed Control System nevű rendszerével hoz innovációt a mezőgazdaságba. Ez a fenntartható megoldás organikusan, nagy pontossággal észleli és irtja a gyomokat. A rendszer optikai érzékelő technológián alapul, amelyet autóipari minőségű szoftver és mesterséges intelligencia támogat. Segítve a gyomok pontos felismerését és forró vízzel történő kiirtását.

A gyomirtó rendszert a Continental Engineering Services (CES) tervezte és tervezte. A Continental és partnerei most a rendszer további validálását és fejlesztését végzik azzal a céllal, hogy az intelligens mezőgazdasági megoldást iparosítani tudják.

Robotika: moduláris koncepció különböző munkagépekhez

A Continental üvegházi robotikai megoldása egy autonóm robotplatformból áll, amely többféle munkagép hordozójaként szolgál a különböző feladatok elvégzéséhez.

A megoldás moduláris koncepción alapul, olyan feladatok elvégzésére szolgál, mint az ultraibolya fénnyel (UVC) történő kezelés, a szelektív betakarítás vagy a felderítési tevékenységek. A moduláris és többszörösen kompatibilis megközelítéssel az autonóm platform különböző eszközökkel együtt használható az erőforrások teljes felhasználásának optimalizálása és az autonóm 24/7-es működés támogatása érdekében. A Continental az Octivával közösen dolgozik azon, hogy a megoldás 2024 végére piacra kerüljön. Ebben az együttműködésben az Octiva vállalja a robotplatform alkalmazáspartnerének szerepét, és a piaci specifikus alkalmazások fejlesztésére és bevezetésére összpontosít.

A Raptor drapériaszíjak új fogókialakítása

A Continental a drapériaszíjakkal olyan megoldást mutat be, amely ellenáll a gyakori törmelék ütőerőinek. Ez fontos a nem tervezett állásidők és a kezelőt terhelő csereköltségek megelőzésének szempontjából. A Continental szabadalmaztatott új Edge Defender fogószalag-kialakítással ellátott Raptor drapériaszíjak nemcsak ezt az igényt elégítik ki, hanem a termékáramlás-szabályozási technológiával növelik a hozamot, és fokozzák az üzemidőt.

A Raptor Edge Defender egyedülálló kialakításával lehetővé teszi az optimális erőforrás-felhasználást azáltal, hogy csökkenti a berendezések teljes tulajdonlási költségét, javítja a termelékenységet és növeli a betakarítógépek üzemeltetésének eredményét világszerte.

Technológiailag fejlett gumiabroncsok

A Continental mezőgazdasági gumiabroncsai különös figyelmet fordítanak a talajvédelemre, az üzemanyag-megtakarításra és a tartósságra. A VF Tractor Master Hybrid különlegessége a nagy vonóerő az úton és az üzemanyag-hatékonyság a szántóföldön.

A Continental a mezőgazdasági abroncsok fejlesztése során különös figyelmet fordít a talajvédelemre, A VF TractorMaster Hybrid belsejében egy érzékelő is található a ContiConnect segítségével történő digitális abroncsfelügyelethez. A Continental a ContiConnect Lite változatát kínálja, amely bepillantást enged a csatlakoztatott abroncstechnológia előnyeibe. A digitális gumiabroncs-felügyeleti rendszer lehetővé teszi a hozzáférést egy mobileszközön, például okostelefonon keresztül olyan gumiabroncsadatokhoz, mint az abroncs hőmérséklete és nyomása. A Lite verzió ingyenes. Előfeltétele a gumiabroncs belsejében lévő Bluetooth-kompatibilis érzékelő.

(Forrás: continental.com)

Megosztás

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás