A kukorica termesztése hazánkban már rutinfeladatnak minősül, mégis, sokan nincsenek tisztában a növény foszforigényével. Már vetéskor sok foszforra van szüksége a kukoricának, de a hideg talajból ezt nem tudja felvenni, révén, hogy egy szubtrópusi növényről van szó. Ebben a problémában segít egy új, forradalmi szerves trágya.

A DCM STARTEC® indító trágya nagy mennyiségben tartalmaz jól felvehető foszfort. A kukorica jó eséllyel indul fejlődésnek, mivel biztosított a jó kezdeti növekedés és erőteljes gyökérképződés. De ez még nem minden.

A foszforon kívül ugyanis nitrogén is szükséges a növekedéshez. A forradalmi szer ammónium nitrogént és növényi eredetű, nitrogénben gazdag szerves alapanyagokat is tartalmaz.

DCM STARTEC® - az erőteljes gyökérképződés záloga
 

De miért fontos az ammónium nitrogén?

A szegény talajok esetén különösen fontos, hogy a talajba ammonium-nitrogén kerüljön a nitrátnitrogén helyett, melynél nagy a kimosódás veszélye. A növényi eredetű tápanyagok pedig hosszabb hatástartamúak, ezzel segítve a fiatal növények sikeres fejlődését. A DCM STARTEC® tartalmaz továbbá cinket, aminek egy része gyors hatású, másik része kelát formájában van jelen. Ez biztosítja, hogy a 0-8 levél megjelenéséig, azaz hosszú időn keresztül a növény hasznosíthassa a cinket a levélsárgulás megelőzése érdekében annak veszélye nélkül, hogy a cink lekötődjön, és a növény számára elérhetetlenné váljon.

A szerrel kezelt állomány biztonságosan csírázik és növekszik a későbbiekben
 

Szerves kálium, kén, vas és mangán is szerepel a készítmény összetevői között az optimális fejlődés érdekében. A DCM STARTEC® -kel a kukorica növény ellenállóbbá válik a stresszhatásokkal szemben is, mint pl. szárazság, hiánybetegségek stb.

A legjobb hatás akkor érhető el, ha vetéssel egymenetben kerül ki a szer a talajra
 

A szer akkor hat legjobban a megfigyelések szerint, ha a kukorica vetésével egy időben, mikrogranulátum –szóróval juttatjuk ki a termőföldre. Azon kívül, hogy ilyen felhasználás esetén érhetjük el a legjobb hatásfokot, a gazdaságosság terén is ilyenkor érjük el a legnagyobb sikert. A szer más szerves trágyákkal összehasonlítva mélyebb, gazdagabb gyökérzetet eredményez a kukoricának, így a kezelt növények vízfelvétele jobb, a terméshozam pedig magasabb lesz.

Javasolt kijuttatási mennyiség: 20-25 kg/ha

Vina-vesz Kft 2463. Tordas, Jókai utca 13. www.dcmstartec.hu e-mail: info@dcmstartec.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Partner

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024.06.07.

Az Oxbo „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartók számára, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás kiemelkedő komfort és teljesítmény mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás