A kukorica termesztése hazánkban már rutinfeladatnak minősül, mégis, sokan nincsenek tisztában a növény foszforigényével. Már vetéskor sok foszforra van szüksége a kukoricának, de a hideg talajból ezt nem tudja felvenni, révén, hogy egy szubtrópusi növényről van szó. Ebben a problémában segít egy új, forradalmi szerves trágya.

A DCM STARTEC® indító trágya nagy mennyiségben tartalmaz jól felvehető foszfort. A kukorica jó eséllyel indul fejlődésnek, mivel biztosított a jó kezdeti növekedés és erőteljes gyökérképződés. De ez még nem minden.

A foszforon kívül ugyanis nitrogén is szükséges a növekedéshez. A forradalmi szer ammónium nitrogént és növényi eredetű, nitrogénben gazdag szerves alapanyagokat is tartalmaz.

DCM STARTEC® - az erőteljes gyökérképződés záloga
 

De miért fontos az ammónium nitrogén?

A szegény talajok esetén különösen fontos, hogy a talajba ammonium-nitrogén kerüljön a nitrátnitrogén helyett, melynél nagy a kimosódás veszélye. A növényi eredetű tápanyagok pedig hosszabb hatástartamúak, ezzel segítve a fiatal növények sikeres fejlődését. A DCM STARTEC® tartalmaz továbbá cinket, aminek egy része gyors hatású, másik része kelát formájában van jelen. Ez biztosítja, hogy a 0-8 levél megjelenéséig, azaz hosszú időn keresztül a növény hasznosíthassa a cinket a levélsárgulás megelőzése érdekében annak veszélye nélkül, hogy a cink lekötődjön, és a növény számára elérhetetlenné váljon.

A szerrel kezelt állomány biztonságosan csírázik és növekszik a későbbiekben
 

Szerves kálium, kén, vas és mangán is szerepel a készítmény összetevői között az optimális fejlődés érdekében. A DCM STARTEC® -kel a kukorica növény ellenállóbbá válik a stresszhatásokkal szemben is, mint pl. szárazság, hiánybetegségek stb.

A legjobb hatás akkor érhető el, ha vetéssel egymenetben kerül ki a szer a talajra
 

A szer akkor hat legjobban a megfigyelések szerint, ha a kukorica vetésével egy időben, mikrogranulátum –szóróval juttatjuk ki a termőföldre. Azon kívül, hogy ilyen felhasználás esetén érhetjük el a legjobb hatásfokot, a gazdaságosság terén is ilyenkor érjük el a legnagyobb sikert. A szer más szerves trágyákkal összehasonlítva mélyebb, gazdagabb gyökérzetet eredményez a kukoricának, így a kezelt növények vízfelvétele jobb, a terméshozam pedig magasabb lesz.

Javasolt kijuttatási mennyiség: 20-25 kg/ha

Vina-vesz Kft 2463. Tordas, Jókai utca 13. www.dcmstartec.hu e-mail: info@dcmstartec.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás