A közelmúltban zajlott le az Agrishow, a legfontosabb mezőgazdasági technológiai vásár Brazíliában. Számos újdonságot mutattak be a robotok, drónok, gépek, csatlakozási lehetőségek, intelligens rendszerek, stb. témakörében.

A Solinftec bejelentette az első olyan farmot, amelynek a növényvédelmét 100%-ban robotok irányítják. A Baumgart csoport ingatlana 10 000 hektáron terül el Rio Verdében, Goiás államban, és a gabonatermelésre összpontosít, különösen a szójabab és a kukorica termesztésére.

A vásár egyik különlegességeként a Grunner bemutatta egy új, többfunkciós és autonóm teherautó prototípusát a gabonanövények kezelésére (Forrás: Grunner)

Emerson Crepaldi, a Solinftec dél-amerikai műveleti igazgatója szerint az ügyfél már tesztelte a Solix AG Robotics legújabb verzióit, és ezt a forradalmi modellt választotta a rovar- és gyomszabályozáshoz.

Mélyreható működési változás

„A jövő, amit az emberek elképzeltek, már jelen van. Valóság, nem 5, 10 vagy 20 év múlva. A kisebb gépek és a kevesebb peszticid kijuttatása felé halad a világ, intelligensebben és fenntarthatóbban. A mezőgazdasági robotika mélyreható működési változást jelent” – mondja.

Emerson szerint a Solixszal végzett tesztek átlagosan 10 zsák szójababbal többet eredményeztek hektáronként Mato Grosso területein, mint a szomszédos területeken, ahol ugyanolyan bevitel (vetőmag, műtrágya és növényvédő szerek) és éghajlati viszonyai vannak.

Ennek az az oka, hogy a Solix az első olyan technológia, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy „a szántóföldön élhessen”. Mint egy őrszem, amely mesterséges intelligencia segítségével figyeli és gondozza a parcellák minden részét, a nap 24 órájában. A robot az integrált növényvédelemmel (IPM) küldetéseken és feladatokon keresztül működik. Több mint 90%-kal csökkentette a gyomirtószer-kijuttatást a kikelés utáni fázisban, illetve a növények kiszárítási és ültetés előtti műveleteit.

A Solinftec 40 robotot tart fenn gabona-, cukornád- és HF-farmokon több államban. Például Bahia, Mato Grosso, Goiás, Mato Grosso do Sul és São Paulo államokban. Ezen kívül további 40 egység üzemel az Egyesült Államokban. „Az év végéig további 40 egységnek kell működnie a brazil mezőkön. Összességében az év végére el kell érnünk a 150-170 eladott darabot” – tájékoztatott. A Solix Ag Robotics ára körülbelül 350 000 R$ (64 000 euró) volt az Agrishow-n.

Multifunkcionális teherautó gabonához

A Grunner bemutatta egy új, többfunkciós és autonóm teherautó prototípusát a gabonanövények kezelésére. A 16 millió rúpia befektetésével a modell etanolos motorral is rendelkezik, és 2025-től lesz elérhető a piacon.

A készlet egyesíti a Mercedes-Benz teherautókat és az ADS Smart Machine automatizálási rendszert, hogy csökkentse a be- és kirakodási utak számát, valamint nagyobb hatékonyságot biztosítson az ültetési és betakarítási időszakokban.

A cukornádpiacot megcélzó modell iránti nagy kereslet hatására a Grunner kifejlesztette az új készletet, amely olyan tevékenységeket végez, mint a talajjavítás, a műtrágyázás és a gabonaszállítás. A „transzformátort” a Mercedes-Benz 10 legjobb innovációja közé választották.

Költségcsökkentés

Az ADS Multi 29 m³, azaz 30 tonna teherbírású, és nagy sebességgel képes önállóan működni, optimalizálva az időt, hozzájárulva a nagyobb termelékenységhez és a költségcsökkentéshez.

Ezenkívül mérőcellákkal ellátott skálával rendelkezik, amely lehetővé teszi az ömlesztett szemek és a kijuttatott műtrágyák és korrekciós anyagok mennyiségének valós idejű leolvasását.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás