Cégünk, a Corteva Agriscience, a kukorica és a napraforgó mellett, nagy hangsúlyt fektet az őszi káposztarepce nemesítésére is. Ennek során kinemesítettük az őszi káposztarepcék legújabb generációját (Next Generation), kifejezetten azzal a céllal, hogy ezek a hibridek a szélsőséges körülmények között is megállják a helyüket.

Az ide tartozó hibridek mindegyikéről – így jelen esetben a PT314 és a PT315 Pioneer® hibridekről – elmondható a következő tulajdonságegyüttes.

  • Kiugró termésszint a kiváló pergésellenállás révén

A kiváló pergésellenállás az új HMX (HarvestMax) génnek köszönhető, ez a gén egy magas fokú kipergés- ellenállóságot biztosít, emiatt nagymértékben lecsökken az érés során felnyíló becők száma.

  • Erőteljes vigorral rendelkeznek, emellett gyors őszi fejlődés és tavasszal korai újraindulás jellemzi őket.
  • Termésük olajtartalma kiváló!
  • Nagyon jó kórtani tulajdonságaik vannak.

Milyen adatokkal igazolható a fenti állítás, miszerint szélsőséges körülmények között is az átlagosnál jobban megállják helyüket? Ha visszaemlékszünk, 2021 őszétől 2022 júniusáig az ország nagy része nem bővelkedett csapadékban, a megszokottnál jelentősen kevesebb csapadék hullott ebben az időszakban. A száraz viszontagságos körülmények ellenére a PT314 és a PT315 Pioneer® őszi káposztarepce hibridek kimagaslottak a saját fejlesztői kísérleteinkben.

A következő évben, a 2022-2023-as termesztési szezonban már sokat javult a csapadékellátottság a vegetációs szezonban, sőt, az őszi vetéseket a jelentős mennyiségű csapadék akár már hátráltatta is. Majd 2023 tavaszán számottevő hőingást tapasztalhattunk, április elején a levegő hőmérséklete elérte a 20 °C fokot, majd lehűlés következett. Ezután egy hirtelen felmelegedéssel csapadék is jött, ezzel párhuzamosan a kifejlődött sűrű növényállományban a május közepi tartós levélnedvesség miatt a kórokozók is gyorsan szaporodtak. Ilyen körülmények között is igazolódott a PT314 és a PT315 hibridjeinkről, hogy jól termeszthetőek a hazai viszonyok között, ugyanis a gazdálkodók által kivitelezett üzemi kísérleteinkben kiválóan vizsgáztak.

Próbálja ki Ön is saját területén, és győződjön meg a korai tenyészidejű PT314 és a közép-késői tenyészidejű PT315 Pioneer® hibridek kiváló tulajdonságairól!

SÓLYOM JÁNOS vetőmag-termékmenedzser
Corteva Agriscience

(x)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Új génmódosított román fokhagyma kerülhet piacra augusztusban

2024.07.23.

Génmódosított fokhagymával veszi fel a versenyt a kínai importtal egy román gazda: új, Danubius nevű fokhagymája 2024. augusztusában kerülhet piacra.

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás