A Nébih több gyomirtó, gombaölő és rovarölő készítmény engedélyokiratát is kiterjesztette számos növénykultúrában. Rovarölő talajfertőtlenítő szerek, rovarölő szerek, gyomirtók és gombaölő szerek szerepelnek a forgalomba hozatali és felhasználási engedélyek bővítésében. A hatósági eljárásban meghozott döntések lehetővé teszik a gazdák számára, hogy fokozzák a növényvédelmi beavatkozások hatékonyságát.

A FruitVeB foglalta össze, hogy több, fontos készítmény is kiterjesztett engedélyt kapott a Nébih hatósági eljárásai során. Az engedélyokirat változások több lehetőséget biztosítanak a gazdáknak a növényvédelemben.

Engedélyokirat változások: gyomirtó, gombaölő és rovarölő készítmények engedélyokiratát is kiterjesztette a Nébih - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva

Gombaölő szerek:

Architect (mepikvát-klorid, piraklostrobin, prohexadion-kalcium) – réparepce, mustár, olajretek, magvas gomborka, olajlen, mák

Scala (pirimetanil) – alma, körte, birs, naspolya, póréhagyma, cukkini, sütőtök, patisszon, spárgatök, lopótök

Seltima (piraklostrobin) – indiánrizs, rizs

Serenade Aso (Bacillus amyloliquefaciens (korábban subtilis) QST 713 törzs) – szőlő (bor és csemege), alma, körte szamóca (hajtatott és szabadföldi), cukorrépa, sárgarépa (szabadföldi), paprika, paradicsom, tojásgyümölcs, lágy és fásszárú dísznövények, birs, naspolya, borsmustár, fejes saláta, jégsaláta, endívia, cikória, galambbegysaláta, petrezselyem, zsázsa, zamatos turbolya, zeller, baby leaf, petrezselyem gyökér, pasztinák, zeller gumó, olajtök, dió

Orondis Ultra 325 SC (mandipropamid, oxatiapiprolin) – szőlő (bor és csemege) paradicsom, fejessaláta, tojásgyümölcs

Rovarölő talajfertőtlenítő szerek:

Belem 0,8 MG (cipermetrin) – takarmányrépa

Force Evo (teflutrin) – napraforgó

Rovarölő szerek:

Sivanto Prime (flupiradifuron) – zöldborsó, fejes káposzta, karfiol, brokkoli, kelkáposzta, bimbóskel, karalábé

Verimark (ciántraniliprol) – uborka, tökfélék, szamóca, zöldbab, saláta, paprika, paradicsom, tojásgyümölcs

Decis Forte (deltametrin) – burgonya, paradicsom, tojásgyümölcs, kukorica, szamóca, sárgarépa, retek, brokkoli, len, borszőlő, csemegeszőlő, retek, fekete retek, torma, pasztinák, gyökérzeller

Gyomirtók:

Goltix 90 WG (metamitron) – takarmányrépa

Betanal Tandem (etofumezát, fenmedifám) – cékla

Stomp Aqua (pendimetalin) – brokkoli, mezei cickafark, muskotályzsálya, kocsányos és kocsánytalan tölgy

További híreink

Felfrissülő zöld mezőkön – a regeneratív legeltetésről Szarvasfarmon

2024.06.22.

Legelők állapotfelmérése címmel hirdettek műhelymunkát a bőszénfai Szarvasfarmon, hogy az érdeklődők mélyrehatóbban megismerjék a holisztikus menedzsmentre épülő regeneratív legeltetést és legelőhasználatot. Hogy a regeneratív szó jelentése – újraképződő; felfrissítő – valódi értelmet nyerjen.

Újabb kombájnokat mutat be a John Deere

2024.06.22.

A John Deere két új kombájnsorozatot mutatott be: a T5-öt és a T6-ot. A számok a kombájnban lévő szalmajárók számát jelzik, mégpedig 5-öt és 6-ot. Ezen a két sorozaton belül összesen nyolc új modell közül lehet választani, amelyek számos teljesítménylehetőséget kínálnak. A T5 sorozat legkisebb modellje, a T5 400 305 LE-t ad le a JD PowerTech PSS 6,8 literes hathengeres motorjával. A T6 sorozat legnagyobb modelljét, a T6 800-at 9 literes JD9X motor hajtja, 466 lóerővel.

Csökken a forróság, záporok jönnek

2024.06.22.

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, bár a jelenlegi forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót. A kukorica és napraforgó állományok viszont mostantól igényelnék a legtöbb csapadékot, az Alföldön azonban kezd ismét nagyon kiszáradni a talaj. A hétvégén csak szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, nagyobb területen öntöző csapadékra a jövő hét közepén van esély.

Szakmai előadásokkal egybekötött búza fajtabemutató volt Vasszilvágyon - fotókkal

2024.06.22.

Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál.

Mit legyen az építési-bontási törmelékkel? – ingyenes tájékoztató kiadvány jött ki

2024.06.22.

Lakásfelújítás során elkerülhetetlen, hogy építési-bontási hulladék (sitt) keletkezzen. Ezt nem lehet egyszerűen háztartási hulladékként gyűjteni, és az ilyen típusú hulladékot a rendszeres lomtalanítás során sem szállítják el.

Reped a paradicsom! De mitől? Mit lehet tenni? Még ehető?

2024.06.21.

A paradicsom kedvelt alapanyag a kertekben szerte a világon, élénk íze és sokoldalúsága miatt szinte állandó helye van a konyhában. Gyakori probléma azonban, amellyel sok kertész szembesül, a paradicsom repedése. Ez a jelenség elkeserítő lehet, különösen akkor, ha időt és energiát fektetünk az egészséges növények termesztésébe. A garden-guide.com cikke azt vizsgálta meg, hogyan néz ki a paradicsomrepedés, milyen okok állnak mögötte, mikor fordul elő általában, milyen hatással van az ehetőségre, és hogyan lehet megelőzni.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás