A Solis és a Goldoni mellett most már a BCS traktormárkákkal is várja ügyfeleit az Odisys, akik így minden igénynek meg tudnak felelni – mondja Hernek Zoltán a cég ügyvezető-tulajdonosa. Ám, aki ilyen kistraktor vásárlásán gondolkodik érdemes a támogatásoktól függetlenül már most megrendelni azt, mert a közeljövőben jelentős áremelkedés valószínűsíthető – véli a szakember.

Hogy alakult a tavalyi évük üzleti szempontból?

Ami az eladott darabszámot illeti, összességében nagyon jól teljesítettünk. Közel 170 Solis traktort értékesítettünk, melyből 160-at forgalomba is helyeztek. Ám voltak nehézségeink is, mert a Goldoni traktorgyárnál jelentős problémát okozott a COVID-19. Emiatt ott idén csak az év második felében indul újra a gyártás. Újdonság volt viszont, hogy a Solis és a Goldoni márka kiegészítéseként felvettük a palettára a BCS traktorgyár termékeit is.

Ez a márka hogyan egészíti ki az Odisys korábbi portfólióját?

Hernek Zoltán az Odisys ügyvezető-tulajdonosa

A Solis egy univerzális, általános használatú, felhasználási szempontból nem túl bonyolult műszaki tartalommal bíró mindenes traktor. A Goldoni és a BCS traktorok – ezzel szemben - specializált erőgépek, kifejezetten, ültetvényes traktorok. Sok esetben speciális ügyféligényekre kell, hogy megoldást nyújtsanak. Ha, például, korlátozott sortávra vagy etetőútba kell beférni, ha nehézségeket okoz a sorvégi forduló vagy esetleg megfordítható kormányzással szeretne valaki dolgozni. A Goldoni és a BCS kínálata tökéletesen kiegészíti egymást 20 és 110 lóerő között, így most már minden igényre tudunk ajánlatot adni. Van egyforma kerekes és majdnem egyforma kerekes vagy egyáltalán nem egyforma kerekes, törzscsuklós és merev törzsű modell is a kínálatunkban.

Solis kistraktor

Mi várható idén, milyen újdonságokra számíthatnak az ügyfeleik?

Továbbra is kihívás a gyártói kapacitás menedzselése. A Solis traktorral idén nagyon jól állunk, hiszen az első 4 hónapban 93 darab került átadásra, ami a tavalyi és tavalyelőtti hasonló időszak számainak a több mint duplája. Szerencsére rendelkezésre áll belőle a kellő mennyiség a raktárban, így azonnal ki tudjuk szolgálni az ügyfeleinket. A Goldoninál, ahogy említettem, csak az év második felében indul a gyártás, de már tudunk megrendeléseket is felvenni rá. A BCS népszerű modellsorozataiból még időben, februárban sikerült megfelelő mennyiséget beszerezni, azonban megjegyezném, hogy a változó követelményeknek való megfelelési kényszer miatt mind a 3 gyártónál változások várhatóak, a modellek neveit, motorjait illetően.

https://www.youtube.com/watch?v=lVVmr6mWKG0

A Solis esetében érkezett több újítás, újdonság, ami árnyaltabbá teszi a palettát. A 20-as szervo nélküli változat mellé megjött a 20-as szervós modell is, azoknak az ügyfeleknek, akik a kormányzásban már keresik a kényelmet, de még az olcsóbb és kisebb teljesítményű traktorokban gondolkodnak. Megjöttek továbbá az első 22-es modellek, ami ugyan csak 2 lóerővel tud többet, de majdnem 200 cm3 nagyobb motorral felszerelt, szintén szervós kivitelben.

Kiemelném még a 26-os alapmodellünket a 6/2-es váltóval. Azoknál az ügyfeleknél, ahol már komolyabb igénybevétel lép fel, gyakoriak a sorközvégi fordulók, ott lesz értelme és jelentősége a 9/9-es váltónak. Hegyvidéki munkáknál vagy dombosabb vidéken ez egy ideális választás. És mivel a traktor irányváltós, a sorvégi forduló egy kar elmozdításával megvalósítható.

Solis kistraktor

Még ennél is praktikusabb, az elsősorban homlokrakodós munkák vagy állattartó telepek kisegítő gépeként, illetve kertészeti, kertiépítő munkákhoz favorizált hidrosztatikus váltós Solis 26HST modell, melynél pedállal történik az irányváltás. A széles modellválaszték az árnyaltabb árlépcsőkkel, sokkal pénztárcabarátabbá tudja tenni a döntést.

Ha jól tudjuk, egy változás is történt a Goldoni háza táján.

A Keestrack nevű holland cég, amelynek elsősorban bányaipari- és kőtörő gépek, aszfaltmarógépek vannak a portfóliójában, és amelyik több gyártó üzemegységgel rendelkezik Indiában, Afrikában és Kínában is, globális terjeszkedésbe kezdett. Ennek az első lépéseként felvásárolták a Goldonit, mely korábban 5 évig kínai tulajdonban volt. A traktorok gyártását az eredeti tervrajzok alapján folytatják tovább, a távolkeleti befolyástól teljesen függetlenül. Azoknak az ügyfeleknek, akik a hagyományos értékeket kedvelik és keresik, a portfólió változatlan magas műszaki tartalommal újra rendelhetővé és elérhetővé válik.

https://www.youtube.com/watch?v=Xv57ro5alco

Mi változik mégis a tulajdonosváltással?

Egyelőre az alkatrészellátás javulása érzékelhető. A megrendelést követően maximum 2 héten belül szinte minden alkatrész megérkezik. Mindehhez az is kellett, hogy a járványon túl legyenek az olaszok, mert az európai gyártóüzem pontosan a COVID-19 korábbi gócpontjában található. Ez a régió most kezd felébredni a sokkból. Bízunk benne, hogy hamarosan a kész gyártmányokat is láthatjuk majd. Egy aprónak tűnő, de annál inkább jelzésértékkel bíró változást már biztosan tudunk, a Goldoni visszatér a korábban megszokott „Goldoni Orange” színhez, mely előrevetíti, hogy a tradicionális értékekhez, gyökerekhez szeretne az új menedzsment igazodni.

Goldoni Ronin

Hogyan fogadták a hazai vásárlók a Goes munkaquadok kínálta lehetőségeket?

Trendi lett a munkaquad, ez a négykerekű, stabil, masszív, robosztus, személy- és kisáruszállításra is alkalmas eszköz. Akár tárcsát, mulcsozót, pótkocsit, hótolót vagy hóekét is illeszthetünk hozzá, mint egy kistraktorokhoz. A munkaerőhiányra gondolva kiválóan alkalmazható, például terelése egy legeltetéses állattartás esetén.

Ideális továbbá, ha nedves a talaj, amikor is a terepjárónál kisebb kárt okoz, mivel sokkal kisebb súlyú gép, enyhébb lesz a talajtaposási kár. Ligetes környezetben parkápolásra is kiváló. Hasznos lehet a vadászoknak is, hiszen nagyon sok olyan terület létezik, ahova nem lehet vagy nem szabad terepjáróval behajtani.

Jó szolgálatot tehet egy kertészetben is, ahol sok embert foglalkoztatnak, és nagyobb csapadék után nem lehet megközelíteni a területet. Általa a területek között keskenyebb művelőutat lehet hagyni, mint egy terepjárónál. Csak 120-130 cm szélességet igényelnek.

Goldoni Ronin

Végezetül, mit tanácsolna azoknak a gazdálkodóknak, akik most gép vagy eszközvásárláson gondolkodnak?

A nyersanyagárak globális emelkedése miatt óva inteném ügyfeleinket a beruházások halogatásától. Ne várjanak a pályázatok bírálatára, mert addigra jelentős többletköltségekkel szembesülhetnek. Nem tartok elképzelhetetlennek 15%-os áremelkedést, azok után, hogy tavaly elszenvedtünk egy hasonló mértékű drágulást a deviza árfolyamának gyengülése miatt, majd erre jött egy 11%-os alapanyagár-emelkedés, és a szállítási költségek is növekedtek.

Volcan L80

(x)

További híreink

Hasznos hulladékeltakarító munkát végeznek a verőköltő bodobácsok

2024.06.24.

A verőköltő bodobácsok nem kártékonyak, sőt, hasznosak azzal, hogy eltakarítják a hulladékokat.

Meleg lesz a héten, záporokkal és riasztásokkal - mutatjuk hol várhatók

2024.06.24.

Hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Közel 4 hektár gabonát égettek el a lángok Egyházashollós határában - videóval és fotókkal

2024.06.24.

Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen.

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BLD6 Rakodógép
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BLD6 Rakodógép

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás