2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

Az elmúlt években az éghajlat változékonysága miatt kialakult tavaszi időjárás hatására átalakulóban van a kalászos kultúráinkban megjelenő gombás betegségek aránya. A megváltozott környezeti viszonyoknak köszönhetően a vörösrozsda, sárgarozsda, valamint a kalászfuzáriózis egyre nagyobb gazdasági károkat képes okozni. Az európai uniós hatóanyag-felülvizsgálati eljárásoknak köszönhetően a felhasználható készítmények palettája is folyamatos átalakulásban van, így nehezítve meg a kórokozók elleni védekezést a gazdálkodók számára.

Forrás: BASF

A KITE Zrt. elhivatott aziránt, hogy a megváltozott környezeti és gazdasági viszonyok esetén is biztosítsa a termelők számára a maximális termésbiztonságot. Az Innovációs Főigazgatóságon beállított és kiértékelt kísérletek alapján kínálatunkban saját márkás és ellenőrzött beszállítóktól származó korszerű növényvédő szerek mellett komplex növényvédelmi megoldásokkal segítjük a termelőket.

A Daxur® rendkívül széles hatásspektrumának köszönhetően költséghatékony védelmet biztosít a legfontosabb betegségekkel szemben az őszi és a tavaszi kalászos kultúrákban. A készítmény a Revysol® (mefentriflukonazol) és a krezoxim-metil hatóanyag-kombinációnak, valamint SC formulációjának köszönhetően hosszan tartó gombaölő hatást biztosít, ezen felül segíti az élettani folyamatokat, javítja a növény víz- és tápanyag-hasznosulását, valamint elősegíti a korai betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

Rugalmas felhasználási idejének köszönhetően a Daxur® a szárba indulás kezdetétől egészen a virágzás végéig felhasználható. A KITE Zrt. fejlesztőmérnökei által végzett kísérletek alapján pozicionálását elsősorban T1-T2 fenológiai állapotban levélbetegségek ellen, 0,75 l/ha dózis mellett javasoljuk. Az engedélyokiratban szereplő engedélyezett dózis 0,6-1 l/ha.

A KITE Zrt. hetente frissülő növényvédelmi előrejelzésének nyomon követése hozzásegíti a termelőket a kezelés optimális időzítéséhez.

Bővebb információkárt forduljon bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkhoz!

BASF szántóföldi kísérletek, 2021-2022 Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Romániában - 12 kísérlet átlaga
Kijuttatás ideje: zászlóslevél kiterülése – kalászolás kezdete  (BBCH 33-49)
Értékelés: 30-68 nappal a kezelés után.

(x)

Megosztás

További híreink

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

7 tipp ahhoz, hogy a kertünk könnyebben átvészelje a forró, száraz nyarakat

2024.06.23.

Úgy tűnik, egyre inkább meg kell szoknunk a forró, száraz nyarakat. Az elmúlt években sok mérsékelt égövi országban az afrikaihoz hasonló időjárás vált az új normálissá. A kerti szezon most tavasszal korábban kezdődik, és még novemberben is bőven van tennivaló, „hála” a klímaválságnak.

Mit ehet a lovunk és mit nem? Zöldségek és gyümölcsök veszélyei

2024.06.23.

Szinte mindenki szeret jutalomfalatokkal kedveskedni a lovának, akár természetes finomságokkal, mint amilyen a sárgarépa vagy az alma. Sokan rost- és vitaminforrást látnak a lovuknak adott zöldségekben és gyümölcsökben. A lovasok.hu oldalon megjelent cikkben megtalálható a TOP 10 zöldség, gyümölcs, olajos mag és gyógynövény. Ezeket kis mennyiségben biztonságosan lehet a lovakkal etetni, de olvasható figyelmeztetés a veszélyeikről is.

Mit kell tenni, ha „valami por” borítja be növényeinket?

2024.06.23.

A növekedési időszak előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy ne jelenjen meg a növényeken fehér vagy szürkésfehér por. Ez ugyanis a lisztharmat. Egy gomba, amely a gyümölcsök, zöldségek és virágok széles skáláját érinti, és bevonja leveleiket, szárukat, virágaikat és súlyos esetekben az egész növényt. Nem szép. És ártalmas.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás