A John Deere vontatott permetezőinek portfólióját a 700-as és 900-as szériába tartozó gépek ölelik fel. A 700-as családba tartozó permetezők a magyar gazdák között a legnépszerűbb modellek, amit a kompakt kialakításuk (permetlétartály 2400-4000 l, szórókeret 18-30 m), egyszerű kezelhetőségük és a minőségi anyaghasználat miatt érdemeltek ki.

A felszereltségi szintet a széria előtt feltüntetett M és R karakterek szimbolizálják.
Az M700 vegyszerezők alváza masszív, jól kiegyensúlyozott, amely alkalmas a nagy sebességű munkavégzésre. A gép alacsony súlypontja és függetlenül állítható nyomtávja tovább javítja a stabilitást. Poliuretán rugókkal van megoldva a tengelyrugózása, ami karbantartásmentes, egyben simább járást biztosít szántóföldön és közúton egyaránt. Acél szórókerete prémium lengéscsillapítókkal van szerelve, továbbá ultrahangos szenzorok is garantálják, hogy a keret mindig az ideális magasságban dolgozzon. A permetlétartály polietilén anyagú, kiképzéséből adódóan hullámtörőkre nincs szükség. Tartós és időtálló, hosszú élettartamra és kemény munkára tervezve.

A folyadékrendszer nyomás- és áramlásmérő szenzorral is szerelve van, így egyszerre figyeli a szórókereten kiáramló folyadék mennyiségét és nyomását a tökéletes szóráskép végett. Amennyiben valamelyik fúvóka már kopott vagy eltömődött, a rendszer azonnal értesíti a gépkezelőt, ezzel kiküszöbölve a hibázás lehetőségét.

Intelligens megoldások terén sem kell szégyenkeznie az M700-as gépeknek, hiszen a szakaszvezérlés, előírástérkép szerinti kijuttatás és a teljes dokumentálás is elérhető már ezeknél a modelleknél is.

Az R700-as modellek az előbbieken felül már fúvókánkénti szakaszolással rendelkeznek. Minden szórófejben egy elektromosan vezérelt mágnesszelep nyitja/zárja a fúvókákat, automatikusan a lefedettségi térkép függvényében, így még precízebb a vegyszer kijuttatása, továbbá inputanyag-megtakarításokkal is számolhatunk.

A szivattyúk terén is növelték az R700 teljesítményét az M700-hoz képest. A feltöltést egy 600 l/min teljesítményű centrifugálszivattyú végzi, így mindössze 6-7 perc alatt feltölthetjük a permetlétartályt és külső szivattyú használata sem indokolt. A permetezést pedig a 750 l/min teljesítményű, ugyancsak centrifugálszivattyú végzi, ami nagy munkasebesség és dózis esetén is könnyedén kiszolgálja az akár 30 m keretszélességű gépeket is. A folyadék vezérlése pedig a korábbi manuálisan forgatható szelepek helyett elektromosan vezérelt, nyomógombos kezelőpanel segítségével valósítható meg.

Azon gazdaságoknak, akiknek a 700-as sorozatú permetezők paraméterei csekélynek bizonyulnak, a 900-as széria modelljei, az akár 6200 l-es tartály és a 40 m széles szórókeret révén a nagygazdaságok elvárásait is képesek teljesíteni.

Az M900-as modellek intelligens funkciói sem maradnak el az előbb említettektől. Itt a folyadékrendszerben 2 db dugattyús szivattyú kapott helyet. Az erőgép és munkagép azonos nyomon járását a 900-as családnál kormányzott kerekekkel oldotta meg a John Deere, szemben a 700-as modellek vonórúdkormányzásától. A szórókeret stabilizálórendszerét tovább fejlesztették, hogy a talajt/kultúrát még finomabban, precízebben tudja lekövetni.

Amennyiben az M900-as modellek szivattyúkapacitása szerénynek bizonyul, abban az esetben R900-as modellek 1200/1000 l/min (feltöltő/permetező) dupla centrifugálszivattyúival gyakorlatilag korlátok nélkül végezhetjük a kezeléseket. A feltöltésekben, öblítési folyamatban pedig az elektromosan vezérelt szelepek és az R700-as permetezőkön is használt vezérlőpanel segíti a gépkezelők munkáját. Így a feltöltési folyamat automatikus, szinte liter pontosan meghatározható, mennyi vizet szeretnénk felszivatni a géppel. Az automatikus öblítési funkció segítségével pedig a gépkezelő eldöntheti, hogy a komplett permetlérendszert hány ciklusban szeretné átmosni a tiszta vizes tartályból, ezzel elkerülve pl. egy vegyszerváltás esetén a kultúrák károsodását.

A precíziós permetezéshez hozzátartozik, hogy az elvégzett munkák bármikor visszakövethetők legyenek a gazdák számára. Erre nyújt megoldást a John Deere ingyenesen használható gazdaságirányítási rendszere (Műveleti központ), ahová a permetező dokumentált adatai is feltölthetők és rendszerezhetők.

További információkért keresse KITE gépértékesítőjét!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök

(x)

Megosztás

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Partner

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024.06.07.

Az Oxbo „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartók számára, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás kiemelkedő komfort és teljesítmény mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás