A John Deere vontatott permetezőinek portfólióját a 700-as és 900-as szériába tartozó gépek ölelik fel. A 700-as családba tartozó permetezők a magyar gazdák között a legnépszerűbb modellek, amit a kompakt kialakításuk (permetlétartály 2400-4000 l, szórókeret 18-30 m), egyszerű kezelhetőségük és a minőségi anyaghasználat miatt érdemeltek ki.

A felszereltségi szintet a széria előtt feltüntetett M és R karakterek szimbolizálják.
Az M700 vegyszerezők alváza masszív, jól kiegyensúlyozott, amely alkalmas a nagy sebességű munkavégzésre. A gép alacsony súlypontja és függetlenül állítható nyomtávja tovább javítja a stabilitást. Poliuretán rugókkal van megoldva a tengelyrugózása, ami karbantartásmentes, egyben simább járást biztosít szántóföldön és közúton egyaránt. Acél szórókerete prémium lengéscsillapítókkal van szerelve, továbbá ultrahangos szenzorok is garantálják, hogy a keret mindig az ideális magasságban dolgozzon. A permetlétartály polietilén anyagú, kiképzéséből adódóan hullámtörőkre nincs szükség. Tartós és időtálló, hosszú élettartamra és kemény munkára tervezve.

A folyadékrendszer nyomás- és áramlásmérő szenzorral is szerelve van, így egyszerre figyeli a szórókereten kiáramló folyadék mennyiségét és nyomását a tökéletes szóráskép végett. Amennyiben valamelyik fúvóka már kopott vagy eltömődött, a rendszer azonnal értesíti a gépkezelőt, ezzel kiküszöbölve a hibázás lehetőségét.

Intelligens megoldások terén sem kell szégyenkeznie az M700-as gépeknek, hiszen a szakaszvezérlés, előírástérkép szerinti kijuttatás és a teljes dokumentálás is elérhető már ezeknél a modelleknél is.

Az R700-as modellek az előbbieken felül már fúvókánkénti szakaszolással rendelkeznek. Minden szórófejben egy elektromosan vezérelt mágnesszelep nyitja/zárja a fúvókákat, automatikusan a lefedettségi térkép függvényében, így még precízebb a vegyszer kijuttatása, továbbá inputanyag-megtakarításokkal is számolhatunk.

A szivattyúk terén is növelték az R700 teljesítményét az M700-hoz képest. A feltöltést egy 600 l/min teljesítményű centrifugálszivattyú végzi, így mindössze 6-7 perc alatt feltölthetjük a permetlétartályt és külső szivattyú használata sem indokolt. A permetezést pedig a 750 l/min teljesítményű, ugyancsak centrifugálszivattyú végzi, ami nagy munkasebesség és dózis esetén is könnyedén kiszolgálja az akár 30 m keretszélességű gépeket is. A folyadék vezérlése pedig a korábbi manuálisan forgatható szelepek helyett elektromosan vezérelt, nyomógombos kezelőpanel segítségével valósítható meg.

Azon gazdaságoknak, akiknek a 700-as sorozatú permetezők paraméterei csekélynek bizonyulnak, a 900-as széria modelljei, az akár 6200 l-es tartály és a 40 m széles szórókeret révén a nagygazdaságok elvárásait is képesek teljesíteni.

Az M900-as modellek intelligens funkciói sem maradnak el az előbb említettektől. Itt a folyadékrendszerben 2 db dugattyús szivattyú kapott helyet. Az erőgép és munkagép azonos nyomon járását a 900-as családnál kormányzott kerekekkel oldotta meg a John Deere, szemben a 700-as modellek vonórúdkormányzásától. A szórókeret stabilizálórendszerét tovább fejlesztették, hogy a talajt/kultúrát még finomabban, precízebben tudja lekövetni.

Amennyiben az M900-as modellek szivattyúkapacitása szerénynek bizonyul, abban az esetben R900-as modellek 1200/1000 l/min (feltöltő/permetező) dupla centrifugálszivattyúival gyakorlatilag korlátok nélkül végezhetjük a kezeléseket. A feltöltésekben, öblítési folyamatban pedig az elektromosan vezérelt szelepek és az R700-as permetezőkön is használt vezérlőpanel segíti a gépkezelők munkáját. Így a feltöltési folyamat automatikus, szinte liter pontosan meghatározható, mennyi vizet szeretnénk felszivatni a géppel. Az automatikus öblítési funkció segítségével pedig a gépkezelő eldöntheti, hogy a komplett permetlérendszert hány ciklusban szeretné átmosni a tiszta vizes tartályból, ezzel elkerülve pl. egy vegyszerváltás esetén a kultúrák károsodását.

A precíziós permetezéshez hozzátartozik, hogy az elvégzett munkák bármikor visszakövethetők legyenek a gazdák számára. Erre nyújt megoldást a John Deere ingyenesen használható gazdaságirányítási rendszere (Műveleti központ), ahová a permetező dokumentált adatai is feltölthetők és rendszerezhetők.

További információkért keresse KITE gépértékesítőjét!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök

(x)

Megosztás

További híreink

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

A cirok lesz a főszereplő Magyarországon: nálunk lesz a következő európai cirokkongresszus

2024.07.23.

Magyarország ad otthont a negyedik európai cirokkongresszusnak 2025 októberében.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás