A Farmer-Expon és a Szentlőrinci Gazdanapokon túl is van élet augusztusban, kifejezetten azoknak, akik a lovakat kedvelik. Bár Szentlőrincen a Nemzeti Vágta egyik előfutamát is megtekinthetik, de kifejezetten lovas programokban sem lesz hiány a nyár utolsó hónapjában. Szinte minden augusztusi hétvégére jut majd esemény.

Augusztus 8-10.

Harci bemutatók, lovas versenyek és íjász programokon is részt vehet Bugacon, a Kurultáj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepén. 120 csapatot tekinthet meg a hagyományőrző hétvégén, de túrázásra és kézműves vásárban való vásárlásra is lehetősége lesz. GPS koordináták: 46.676032, 19.652499

Augusztus 15-17.

A hónap közepén Bábolnán kerül megrendezésre a XXXI. Tenyészverseny és A3*** GP díjugrató verseny, ahová a belépés díjtalan. Pénteken elődöntő, szombaton középdöntő, vasárnap pedig az egyes kategóriák döntőjét láthatják az érdeklődők. A szervezők tájékoztatása szerint augusztus utolsó hétvégéjén is lesz még program a Nemzeti Lovardában: a Díjugrató Országos Bajnokságot lehet megtekinteni. Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, 2943 Bábolna, Mészáros út 1.

Fríz lovasbemutató Fotó: lovasok.hu
 

Augusztus 17.

Idén is megrendezik a Fiatal Szabadidomítók Közösségének Nyílt Napját Kajászó-Szentpéterpusztán. A belépőért 500 Ft-ot kell majd fizetni. Az előadások során szó lesz a bizalom és a kapcsolat kiépítéséről, a mozgásról, a hosszú pihenő utáni munkáról és a szabadidomításról is. GPS koordináták: 47.329611, 18.701021

Szent István-nap - 2014. augusztus 20.

Ingyenes programokkal várják az érdeklődőket Ópusztaszeren, ahol állampolgári eskütételre is sor kerül a nemzeti emlékhelyen. Az Árpád-emlékmű előtti téren neves, hiteles közéleti személyiségek, ismert előadóművészek közreműködésével emlékeznek meg az államalapító uralkodóinkról. Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Augusztus 23.

Fríz Ló Show és a magyarországi Lótenyésztők Fajtabemutatóját, a Tattersall bezárása előtti utolsó programját nézhetjük meg. A tombolán fríz csikót is lehet nyerni! 4-12 éves korig 1000 Ft, 13 éves kortól 2000 Ft a belépő, amit a helyszínen is megvásárolhat. Nyitás reggel 8-kor. Nemzeti Lovarda, "Tattersall", 1087 Budapest, Kerepesi út 7.

Augusztus 22-23-24.

A nyár vége felé közeledve rendezik meg a VI. Jósvafői Hucul Lovasnapokat és III. Nemzetközi Patkolókovács Versenyt. Az évente itt megrendezésre kerülő huculösvény a helyi kislófajta egyik legnagyobb tenyészvizsgája, megmérettetése. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományos versenyszámok - mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás - idén is kiegészülnek a patkolókovácsok versenyével. Fellép majd pénteken a Vaga Banda és a Miskolci Dixieland Band, szombaton a Mangalica zenekar és Ferenczi György és a Rackajam. Jósvafő, Fedeles lovaspálya

Forrás: lovasok.hu

Megosztás

További híreink

Hasznos hulladékeltakarító munkát végeznek a verőköltő bodobácsok

2024.06.24.

A verőköltő bodobácsok nem kártékonyak, sőt, hasznosak azzal, hogy eltakarítják a hulladékokat.

Meleg lesz a héten, záporokkal és riasztásokkal - mutatjuk hol várhatók

2024.06.24.

Hétfőn a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Közel 4 hektár gabonát égettek el a lángok Egyházashollós határában - videóval és fotókkal

2024.06.24.

Betakarítási munkálatok közben keletkezett tűz Vas vármegyében, az Egyházashollós község melletti mezőgazdasági területen.

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BLD6 Rakodógép
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BLD6 Rakodógép

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás