Igazán multifunkcionális SOLIS traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

 

Ki gyártja a Magyarországon is nagyon népszerű SOLIS traktorokat?

 

A Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP), amely a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja a pandzsábi Hoshiarpurban, évi 300 000 traktor gyártási kapacitásával. Az üzem közel 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegysége van, amelyek Sonalika traktorokat gyártanak. A gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerünk a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelve kerül ki a gyárból. Jelen van minden kontinensen, 139 országban, közel 150 importőrrel dolgozik együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportál a világ minden tájára, míg a „maradék 110 ezer darab a belpiacon talál gazdára. India elsőszámú traktorexportőre, globális hálózata szinte mindenhol jelen van.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3_mOt3H0EJU&ab_channel=Odisys

 

Mivel magyarázható, hogy a SOLIS traktorok ilyen jó ár-érték arányt képviselnek?

 

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a SOLIS traktorokban nincsenek licenszek alapján gyártott alkatrészek, ami pedig nem a gyárban készül, az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól (pl.: Bosch, Rexroth, Wagner. stb.) származik.

 

Büszkék a fejlesztéseikre és termékeikre, melyek garantálják a termékeik hosszútávú magasfokú megbízhatóságát és kiemelkedően magas ár-értékarányát. Ezért elkötelezettek a tervezéstől kezdve a márkakereskedéseinken át a műhelyekig, hogy az összes traktoruk, munkagépeik és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. Az ügyfelek, a gazdák elégedettsége az elsődleges céljuk.

 

Hogyan képviseli az ODISYS ezt a megbízhatóságot a magyar piacon?

 

Az ODISYS, mint a SOLIS márka magyarországi importőre, Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltet, az Önök kényelme érdekében, mindegy merre jár a gépével a segítség a közelében van, számíthat ránk. A SOLIS 5 éve piacvezető márka Magyarországon a 90 lóerőnél kisebb traktorok kategóriájában.

 

Egy SOLIS-kabin belülről: hátrameneti kormányzás, hidraulikus szervókormányzás, 2 pedál, kupplung, fék, Irányvátó kapcsolás, lábtérbővítés

 

Milyen újdonságról tud beszámolni a portfóliójukból?

 

A SOLIS S 50-60-75-90 es modellek immár megfordítható kormányzással is rendelhetőek, ami kiváló lehetőség minden gazdálkodó számára. nagyon jó szolgálatot tehet, például, erdészeti, vagy kertészeti szár- és nyesedékzúzáskor. Így a traktornak nem kell átmennie a zúzatlan területen, csak az aprítékon kell, hogy közlekedjen. Ezen túl, a megfordítható kormányzással a traktoros kiválóan rálát a villásemelőre, az árokásóra, vagy az ömlesztett áru rakodóra egyaránt.

 

Télen-nyáron ülhetünk a daruvezérlő állásban, vagy ülhetünk a fűtött-hűtött kabinban is. A belvizes területeken kényelmesen dolgozhatunk a géppel egy kaparóláncos pásztakészítővel. Több száz olyan munka és munkafolyamat, amit a kezelők eddig „nyakatekert” pozícióban végeztek, mostantól kiváltható a megfordítható kormányzású SOLIS traktorokkal.

 

Kinek ajánlaná ezeket a modelleket?

 

 

Egyszerű kezelhetőség jellemzi őket, azon túl, hogy mechanikus váltóval, digitális klímával és légfékkel is rendelkeznek. Ezek a modellek a kényelem és a praktikumot egyben, ráadásul elérhető áron nyújtják.

 

Mit lehet tudni a műszaki adatokról?

 

A szóban forgó modellek 4 hengeres Sonalika CRDi common rail dízel motorral szereltek, SCR-rendszerrel.

 

A Solis S 90 teljesítménye 75/90 Kw/Le, motortér megvilágítással is rendelkezik. Az üzemanyagtartálya 85 literes, 20+20 fokozatú váltója mechanikus irányváltóval szerelt. Igény szerint lassan, 0,1 km/h sebességgel is képes haladni, míg a maximális sebessége 37 km/h. Kapcsolható összkerékhajtással is, a differenciál zár hátul mechanikus kapcsolású, a fékek pedig olajfürdősek. Pótkocsik vontatásához alapszereltségben 1+2 körös légfékkel rendelkezik. Vontatási kapacitása 14 tonna. Kardántengelye 540/540E ford/perc fordulaton dolgozik, motorfordulat és járókerék arányosan. A kormányzása, természetesen, szervós elsőkerékkormányzás, míg hidraulikus teljesítményük 65 l/min. Alapszereltségben 2 pár csatlakozó található benne hátul, illetve joystick vezérelt homlokrakodó előkészítés elől, 3 pár szeleppel. Hidraulikaemelő kapacitása 3000/3500 kg, a sárvédő mellől is vezérelhető.

 

Solis traktor erdészeti kabinvédelemmel

 

Térjünk még ki a kabinjára is!

 

A kabin felszereltsége is kiváló hiszen szériában rendelkezik ablaktörlőmosóval elöl és hátul is. 2 első, illetve 2 hátsó LED-es munkalámpával rendelkezik, és a motorháztetőbe integrálva 2 darab holttérmegvilágító lámpa is található. A karfás vezetőülés ergonómikus kialakítású, a hőmérsékletet pedig egy hőmérséklet érzékelővel ellátott digitális klíma biztosítja. A monoton munkákhoz jó minőségű USB csatlakozós rádió és hangszórók járnak. A körbelátást a panoráma ajtók és a nyitható hátsó és oldalsó ablakok biztosítják. A vezetői környezetet a praktikusság és a könnyen tisztítható felületek jellemzik. A kezelőszervek kézre esnek, nem kell őket keresgélni sötétben sem. A magasságában és dőlésszögében is állítható kormányoszlop pedig már csak ráadás.

 

Milyen méretekkel rendelkezik?

 

A hossza 4285 mm, a hasmagassága 390 mm, a tengelytáv 2350 mm, a szélessége pedig 2000 mm. Ráadásul az erdészeti kivitelhez sok-sok extra jelenet meg a kínálatban. Ide tartozik a haspáncél, az erdészeti gumizás, a frontfüggesztés, -kardán és - csörlő, valamint a homlokrakodó, de az Sveaverken F100 automata kormányzás is. A saját tömege 3855 kg.

 

 

(x)

Megosztás

További híreink

Zümmögés: a méhlegelők jelentősége és szépsége

2024.06.14.

A kertészkedés nyugodt világában létezik egy olyan kifejezés, amely már első előfordulásakot is nagy feltűnést keltett – „méhlegelők”. De mi is pontosan a méhlegelő, és miért hallunk róla egyre gyakrabban? A garden-guide.com írása ennek az elbűvölő koncepciónak az eredetére, jelentőségére és gyakorlati vonatkozásaira fókuszál. Amely nemcsak szeretett beporzóink számára előnyös, hanem színt és életet ad kertjeinknek.

Biodiverzitás a középpontban: elindult "A mi sokszínű kertünk” kampány

2024.06.14.

Családok, iskolák és munkahelyek csatlakozását is várja “A mi sokszínű kertünk” kampány, a résztvevők között 3 millió forint értékben sorsolnak ki ajándékokat.

Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Megvan, hogy alakult a szójabab, a repce és a napraforgó termelése az év első felében

2024.06.14.

Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon május első hetében az ipari napraforgómag termelői ára 141,9 ezer forint/tonna (–7 százalék), a repcemagé 160,5 ezer forint/tonna (+2 százalék) volt.

Megvannak a húsmarhatartásra vonatkozó állatjóléti támogatás részletei, 10 milliárd forintra lehet pályázni

2024.06.14.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága közzé tette az „Állatjóléti támogatás a húshasznú szarvasmarha ágazatban” című (KAP-RD31-1-24 kódszámú) pályázati felhívást

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

Partnerhírek
Partner

Folyékony, szerves (melasz–vinasz alapú) alaptrágyázás - jobb a növénynek, jobb a talajnak

2024.06.14.

Ma már elmondhatjuk, hogy jól működnek a folyékony és szervesanyag-alapú alaptrágyák. Hektáronként pár száz literes dózis nem okoz gondot a permetezőnek. A bedolgozással nem kell kapkodni. A technológia pedig lehet szilárd és folyékony kombinációja. Mutatunk erre példákat.

Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás