Igazán multifunkcionális SOLIS traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Ki gyártja a Magyarországon is nagyon népszerű SOLIS traktorokat?

A Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP), amely a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja a pandzsábi Hoshiarpurban, évi 300 000 traktor gyártási kapacitásával. Az üzem közel 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegysége van, amelyek Sonalika traktorokat gyártanak. A gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerünk a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelve kerül ki a gyárból. Jelen van minden kontinensen, 139 országban, közel 150 importőrrel dolgozik együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportál a világ minden tájára, míg a „maradék 110 ezer darab a belpiacon talál gazdára. India elsőszámú traktorexportőre, globális hálózata szinte mindenhol jelen van.

 

Mivel magyarázható, hogy a SOLIS traktorok ilyen jó ár-érték arányt képviselnek?

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a SOLIS traktorokban nincsenek licenszek alapján gyártott alkatrészek, ami pedig nem a gyárban készül, az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól (pl.: Bosch, Rexroth, Wagner. stb.) származik.

Büszkék a fejlesztéseikre és termékeikre, melyek garantálják a termékeik hosszútávú magasfokú megbízhatóságát és kiemelkedően magas ár-értékarányát. Ezért elkötelezettek a tervezéstől kezdve a márkakereskedéseinken át a műhelyekig, hogy az összes traktoruk, munkagépeik és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. Az ügyfelek, a gazdák elégedettsége az elsődleges céljuk.

Hogyan képviseli az ODISYS ezt a megbízhatóságot a magyar piacon?

Az ODISYS, mint a SOLIS márka magyarországi importőre, Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltet, az Önök kényelme érdekében, mindegy merre jár a gépével a segítség a közelében van, számíthat ránk. A SOLIS 5 éve piacvezető márka Magyarországon a 90 lóerőnél kisebb traktorok kategóriájában.

 

Egy SOLIS-kabin belülről: hátrameneti kormányzás, hidraulikus szervókormányzás, 2 pedál, kupplung, fék, Irányvátó kapcsolás, lábtérbővítés

Milyen újdonságról tud beszámolni a portfóliójukból?

A SOLIS S 50-60-75-90 es modellek immár megfordítható kormányzással is rendelhetőek, ami kiváló lehetőség minden gazdálkodó számára. nagyon jó szolgálatot tehet, például, erdészeti, vagy kertészeti szár- és nyesedékzúzáskor. Így a traktornak nem kell átmennie a zúzatlan területen, csak az aprítékon kell, hogy közlekedjen. Ezen túl, a megfordítható kormányzással a traktoros kiválóan rálát a villásemelőre, az árokásóra, vagy az ömlesztett áru rakodóra egyaránt.

Télen-nyáron ülhetünk a daruvezérlő állásban, vagy ülhetünk a fűtött-hűtött kabinban is. A belvizes területeken kényelmesen dolgozhatunk a géppel egy kaparóláncos pásztakészítővel. Több száz olyan munka és munkafolyamat, amit a kezelők eddig „nyakatekert” pozícióban végeztek, mostantól kiváltható a megfordítható kormányzású SOLIS traktorokkal.

Kinek ajánlaná ezeket a modelleket?

Egyszerű kezelhetőség jellemzi őket, azon túl, hogy mechanikus váltóval, digitális klímával és légfékkel is rendelkeznek. Ezek a modellek a kényelem és a praktikumot egyben, ráadásul elérhető áron nyújtják.

Mit lehet tudni a műszaki adatokról?

A szóban forgó modellek 4 hengeres Sonalika CRDi common rail dízel motorral szereltek, SCR-rendszerrel.

A Solis S 90 teljesítménye 75/90 Kw/Le, motortér megvilágítással is rendelkezik. Az üzemanyagtartálya 85 literes, 20+20 fokozatú váltója mechanikus irányváltóval szerelt. Igény szerint lassan, 0,1 km/h sebességgel is képes haladni, míg a maximális sebessége 37 km/h. Kapcsolható összkerékhajtással is, a differenciál zár hátul mechanikus kapcsolású, a fékek pedig olajfürdősek. Pótkocsik vontatásához alapszereltségben 1+2 körös légfékkel rendelkezik. Vontatási kapacitása 14 tonna. Kardántengelye 540/540E ford/perc fordulaton dolgozik, motorfordulat és járókerék arányosan. A kormányzása, természetesen, szervós elsőkerékkormányzás, míg hidraulikus teljesítményük 65 l/min. Alapszereltségben 2 pár csatlakozó található benne hátul, illetve joystick vezérelt homlokrakodó előkészítés elől, 3 pár szeleppel. Hidraulikaemelő kapacitása 3000/3500 kg, a sárvédő mellől is vezérelhető.

Solis traktor erdészeti kabinvédelemmel

Térjünk még ki a kabinjára is!

A kabin felszereltsége is kiváló hiszen szériában rendelkezik ablaktörlőmosóval elöl és hátul is. 2 első, illetve 2 hátsó LED-es munkalámpával rendelkezik, és a motorháztetőbe integrálva 2 darab holttérmegvilágító lámpa is található. A karfás vezetőülés ergonómikus kialakítású, a hőmérsékletet pedig egy hőmérséklet érzékelővel ellátott digitális klíma biztosítja. A monoton munkákhoz jó minőségű USB csatlakozós rádió és hangszórók járnak. A körbelátást a panoráma ajtók és a nyitható hátsó és oldalsó ablakok biztosítják. A vezetői környezetet a praktikusság és a könnyen tisztítható felületek jellemzik. A kezelőszervek kézre esnek, nem kell őket keresgélni sötétben sem. A magasságában és dőlésszögében is állítható kormányoszlop pedig már csak ráadás.

Milyen méretekkel rendelkezik?

A hossza 4285 mm, a hasmagassága 390 mm, a tengelytáv 2350 mm, a szélessége pedig 2000 mm. Ráadásul az erdészeti kivitelhez sok-sok extra jelenet meg a kínálatban. Ide tartozik a haspáncél, az erdészeti gumizás, a frontfüggesztés, -kardán és - csörlő, valamint a homlokrakodó, de az Sveaverken F100 automata kormányzás is. A saját tömege 3855 kg.

Odisys logó Solis logó

(x)

Megosztás

További híreink

Felfrissülő zöld mezőkön – a regeneratív legeltetésről Szarvasfarmon

2024.06.22.

Legelők állapotfelmérése címmel hirdettek műhelymunkát a bőszénfai Szarvasfarmon, hogy az érdeklődők mélyrehatóbban megismerjék a holisztikus menedzsmentre épülő regeneratív legeltetést és legelőhasználatot. Hogy a regeneratív szó jelentése – újraképződő; felfrissítő – valódi értelmet nyerjen.

Újabb kombájnokat mutat be a John Deere

2024.06.22.

A John Deere két új kombájnsorozatot mutatott be: a T5-öt és a T6-ot. A számok a kombájnban lévő szalmajárók számát jelzik, mégpedig 5-öt és 6-ot. Ezen a két sorozaton belül összesen nyolc új modell közül lehet választani, amelyek számos teljesítménylehetőséget kínálnak. A T5 sorozat legkisebb modellje, a T5 400 305 LE-t ad le a JD PowerTech PSS 6,8 literes hathengeres motorjával. A T6 sorozat legnagyobb modelljét, a T6 800-at 9 literes JD9X motor hajtja, 466 lóerővel.

Csökken a forróság, záporok jönnek

2024.06.22.

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, bár a jelenlegi forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót. A kukorica és napraforgó állományok viszont mostantól igényelnék a legtöbb csapadékot, az Alföldön azonban kezd ismét nagyon kiszáradni a talaj. A hétvégén csak szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, nagyobb területen öntöző csapadékra a jövő hét közepén van esély.

Szakmai előadásokkal egybekötött búza fajtabemutató volt Vasszilvágyon - fotókkal

2024.06.22.

Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál.

Mit legyen az építési-bontási törmelékkel? – ingyenes tájékoztató kiadvány jött ki

2024.06.22.

Lakásfelújítás során elkerülhetetlen, hogy építési-bontási hulladék (sitt) keletkezzen. Ezt nem lehet egyszerűen háztartási hulladékként gyűjteni, és az ilyen típusú hulladékot a rendszeres lomtalanítás során sem szállítják el.

Reped a paradicsom! De mitől? Mit lehet tenni? Még ehető?

2024.06.21.

A paradicsom kedvelt alapanyag a kertekben szerte a világon, élénk íze és sokoldalúsága miatt szinte állandó helye van a konyhában. Gyakori probléma azonban, amellyel sok kertész szembesül, a paradicsom repedése. Ez a jelenség elkeserítő lehet, különösen akkor, ha időt és energiát fektetünk az egészséges növények termesztésébe. A garden-guide.com cikke azt vizsgálta meg, hogyan néz ki a paradicsomrepedés, milyen okok állnak mögötte, mikor fordul elő általában, milyen hatással van az ehetőségre, és hogyan lehet megelőzni.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás