Igazán multifunkcionális SOLIS traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Ki gyártja a Magyarországon is nagyon népszerű SOLIS traktorokat?

A Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP), amely a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja a pandzsábi Hoshiarpurban, évi 300 000 traktor gyártási kapacitásával. Az üzem közel 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegysége van, amelyek Sonalika traktorokat gyártanak. A gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerünk a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelve kerül ki a gyárból. Jelen van minden kontinensen, 139 országban, közel 150 importőrrel dolgozik együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportál a világ minden tájára, míg a „maradék 110 ezer darab a belpiacon talál gazdára. India elsőszámú traktorexportőre, globális hálózata szinte mindenhol jelen van.

 

Mivel magyarázható, hogy a SOLIS traktorok ilyen jó ár-érték arányt képviselnek?

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a SOLIS traktorokban nincsenek licenszek alapján gyártott alkatrészek, ami pedig nem a gyárban készül, az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól (pl.: Bosch, Rexroth, Wagner. stb.) származik.

Büszkék a fejlesztéseikre és termékeikre, melyek garantálják a termékeik hosszútávú magasfokú megbízhatóságát és kiemelkedően magas ár-értékarányát. Ezért elkötelezettek a tervezéstől kezdve a márkakereskedéseinken át a műhelyekig, hogy az összes traktoruk, munkagépeik és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. Az ügyfelek, a gazdák elégedettsége az elsődleges céljuk.

Hogyan képviseli az ODISYS ezt a megbízhatóságot a magyar piacon?

Az ODISYS, mint a SOLIS márka magyarországi importőre, Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltet, az Önök kényelme érdekében, mindegy merre jár a gépével a segítség a közelében van, számíthat ránk. A SOLIS 5 éve piacvezető márka Magyarországon a 90 lóerőnél kisebb traktorok kategóriájában.

 

Egy SOLIS-kabin belülről: hátrameneti kormányzás, hidraulikus szervókormányzás, 2 pedál, kupplung, fék, Irányvátó kapcsolás, lábtérbővítés

Milyen újdonságról tud beszámolni a portfóliójukból?

A SOLIS S 50-60-75-90 es modellek immár megfordítható kormányzással is rendelhetőek, ami kiváló lehetőség minden gazdálkodó számára. nagyon jó szolgálatot tehet, például, erdészeti, vagy kertészeti szár- és nyesedékzúzáskor. Így a traktornak nem kell átmennie a zúzatlan területen, csak az aprítékon kell, hogy közlekedjen. Ezen túl, a megfordítható kormányzással a traktoros kiválóan rálát a villásemelőre, az árokásóra, vagy az ömlesztett áru rakodóra egyaránt.

Télen-nyáron ülhetünk a daruvezérlő állásban, vagy ülhetünk a fűtött-hűtött kabinban is. A belvizes területeken kényelmesen dolgozhatunk a géppel egy kaparóláncos pásztakészítővel. Több száz olyan munka és munkafolyamat, amit a kezelők eddig „nyakatekert” pozícióban végeztek, mostantól kiváltható a megfordítható kormányzású SOLIS traktorokkal.

Kinek ajánlaná ezeket a modelleket?

Egyszerű kezelhetőség jellemzi őket, azon túl, hogy mechanikus váltóval, digitális klímával és légfékkel is rendelkeznek. Ezek a modellek a kényelem és a praktikumot egyben, ráadásul elérhető áron nyújtják.

Mit lehet tudni a műszaki adatokról?

A szóban forgó modellek 4 hengeres Sonalika CRDi common rail dízel motorral szereltek, SCR-rendszerrel.

A Solis S 90 teljesítménye 75/90 Kw/Le, motortér megvilágítással is rendelkezik. Az üzemanyagtartálya 85 literes, 20+20 fokozatú váltója mechanikus irányváltóval szerelt. Igény szerint lassan, 0,1 km/h sebességgel is képes haladni, míg a maximális sebessége 37 km/h. Kapcsolható összkerékhajtással is, a differenciál zár hátul mechanikus kapcsolású, a fékek pedig olajfürdősek. Pótkocsik vontatásához alapszereltségben 1+2 körös légfékkel rendelkezik. Vontatási kapacitása 14 tonna. Kardántengelye 540/540E ford/perc fordulaton dolgozik, motorfordulat és járókerék arányosan. A kormányzása, természetesen, szervós elsőkerékkormányzás, míg hidraulikus teljesítményük 65 l/min. Alapszereltségben 2 pár csatlakozó található benne hátul, illetve joystick vezérelt homlokrakodó előkészítés elől, 3 pár szeleppel. Hidraulikaemelő kapacitása 3000/3500 kg, a sárvédő mellől is vezérelhető.

Solis traktor erdészeti kabinvédelemmel

Térjünk még ki a kabinjára is!

A kabin felszereltsége is kiváló hiszen szériában rendelkezik ablaktörlőmosóval elöl és hátul is. 2 első, illetve 2 hátsó LED-es munkalámpával rendelkezik, és a motorháztetőbe integrálva 2 darab holttérmegvilágító lámpa is található. A karfás vezetőülés ergonómikus kialakítású, a hőmérsékletet pedig egy hőmérséklet érzékelővel ellátott digitális klíma biztosítja. A monoton munkákhoz jó minőségű USB csatlakozós rádió és hangszórók járnak. A körbelátást a panoráma ajtók és a nyitható hátsó és oldalsó ablakok biztosítják. A vezetői környezetet a praktikusság és a könnyen tisztítható felületek jellemzik. A kezelőszervek kézre esnek, nem kell őket keresgélni sötétben sem. A magasságában és dőlésszögében is állítható kormányoszlop pedig már csak ráadás.

Milyen méretekkel rendelkezik?

A hossza 4285 mm, a hasmagassága 390 mm, a tengelytáv 2350 mm, a szélessége pedig 2000 mm. Ráadásul az erdészeti kivitelhez sok-sok extra jelenet meg a kínálatban. Ide tartozik a haspáncél, az erdészeti gumizás, a frontfüggesztés, -kardán és - csörlő, valamint a homlokrakodó, de az Sveaverken F100 automata kormányzás is. A saját tömege 3855 kg.

Odisys logó Solis logó

(x)

Megosztás

További híreink

Terméskilátások a világ fő mezőgazdasági területein

2024.07.26.

A mezőgazdasági termelést, így a világpiaci árakat az időjárás világszerte alapvetően befolyásolja. Az alábbiakban a nagyobb termőterületeken bekövetkezett jelentősebb időjárási folyamatokat és azok mezőgazdaságra gyakorolt hatását foglaljuk össze.

Eróziós- és jégkárok mellett nagyon forró napok is jöttek júniusban Tokaj-hegyaljára

2024.07.26.

Eseményteli nyári hónap volt 2024. júniusa, erről számolt be a Tokaji Kutatóintézet Nonprofit Kft. talajnedvesség- és időjáráselemzése.

Súlyos aszály lehetősége közeleg, szomjaznak a növények

2024.07.26.

A nyári kapás növényeinknek most lenne legnagyobb szükségük csapadékra, de az elmúlt napok záporai csak néhány helyen enyhítették az egyre súlyosbodó csapadékhiányt. Középső és keleti országrészben a talaj már nagyon száraz. Az elkövetkező 8-10 napban sem várható jelentős eső, így az aszályhelyzet tovább fog romlani.

Készülj a forróságra: hétvégi kánikula és hőségriadó érkezik

2024.07.26.

Pénteken napos idő várható általában kevés, az ország keleti harmadán némileg több gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ne hagyjuk, hogy az extrém nyári meleg elbánjon kerti tavainkkal!

2024.07.26.

A nyári hőmérséklet emelkedésével a kerti tavak számos kihívással nézhetnek szembe. A hosszan tartó meleg befolyásolhatja a víz minőségét, a növények egészségét és a benne élő állatok jólétét. E hatások megértése és azok mérséklésének módja elengedhetetlen a virágzó tóökoszisztéma fenntartásához. A garden-guide.com cikke betekintést enged, és gyakorlati tanácsokat ad a kerti tavak gondozásához a szélsőséges nyári melegben.

Jó szezont hoz a magyar csemegekukorica: feldolgozásra és fazékba is bőven jut

2024.07.26.

A konzervipari felhasználásra szánt zöldség mellett népszerű a frisspiaci fogyasztásra szánt csöves kukorica is.

Partnerhírek
Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás