Igazán multifunkcionális SOLIS traktorokat hozott a magyar piacra az ODISYS. A megfordítható kormányzás lehetőségét is biztosító erőgépek használatával nincs többé kitekeredett nyak és testtartás, legyen az a munka akár targoncázás, szár és nyesedékzúzás, de akár árokásás. Hernek Zoltán, a cég tulajdonos-ügyvezetője mutatta be nekünk.

Ki gyártja a Magyarországon is nagyon népszerű SOLIS traktorokat?

A Sonalika International Tractors Ltd. (SOLIS GROUP), amely a világ első számú integrált traktorgyártó üzemét birtokolja a pandzsábi Hoshiarpurban, évi 300 000 traktor gyártási kapacitásával. Az üzem közel 500 hektáron terül el, és 10 különböző gyártóegysége van, amelyek Sonalika traktorokat gyártanak. A gépeik minőségét a professzionálisan képzett munkaerő garantálja, melyet a minőségbiztosítási rendszerünk a leghatékonyabb eszközökkel támogat és teljes, azaz 100%-os tesztelési rátával dolgozik. Készáru csak tesztelve kerül ki a gyárból. Jelen van minden kontinensen, 139 országban, közel 150 importőrrel dolgozik együtt. Évente 20-28 ezer darab traktort és közel 40 ezer darab munkagépet exportál a világ minden tájára, míg a „maradék 110 ezer darab a belpiacon talál gazdára. India elsőszámú traktorexportőre, globális hálózata szinte mindenhol jelen van.

 

Mivel magyarázható, hogy a SOLIS traktorok ilyen jó ár-érték arányt képviselnek?

A teljes gyártási folyamat minden állomása a gyár területén történik, ezért a SOLIS traktorokban nincsenek licenszek alapján gyártott alkatrészek, ami pedig nem a gyárban készül, az csak és kizárólag nemzetközileg is elismert beszállítóktól (pl.: Bosch, Rexroth, Wagner. stb.) származik.

Büszkék a fejlesztéseikre és termékeikre, melyek garantálják a termékeik hosszútávú magasfokú megbízhatóságát és kiemelkedően magas ár-értékarányát. Ezért elkötelezettek a tervezéstől kezdve a márkakereskedéseinken át a műhelyekig, hogy az összes traktoruk, munkagépeik és szolgáltatásuk megfeleljen a minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak. Az ügyfelek, a gazdák elégedettsége az elsődleges céljuk.

Hogyan képviseli az ODISYS ezt a megbízhatóságot a magyar piacon?

Az ODISYS, mint a SOLIS márka magyarországi importőre, Magyarország teljes területére kiterjedő szervízhálózatot üzemeltet, az Önök kényelme érdekében, mindegy merre jár a gépével a segítség a közelében van, számíthat ránk. A SOLIS 5 éve piacvezető márka Magyarországon a 90 lóerőnél kisebb traktorok kategóriájában.

 

Egy SOLIS-kabin belülről: hátrameneti kormányzás, hidraulikus szervókormányzás, 2 pedál, kupplung, fék, Irányvátó kapcsolás, lábtérbővítés

Milyen újdonságról tud beszámolni a portfóliójukból?

A SOLIS S 50-60-75-90 es modellek immár megfordítható kormányzással is rendelhetőek, ami kiváló lehetőség minden gazdálkodó számára. nagyon jó szolgálatot tehet, például, erdészeti, vagy kertészeti szár- és nyesedékzúzáskor. Így a traktornak nem kell átmennie a zúzatlan területen, csak az aprítékon kell, hogy közlekedjen. Ezen túl, a megfordítható kormányzással a traktoros kiválóan rálát a villásemelőre, az árokásóra, vagy az ömlesztett áru rakodóra egyaránt.

Télen-nyáron ülhetünk a daruvezérlő állásban, vagy ülhetünk a fűtött-hűtött kabinban is. A belvizes területeken kényelmesen dolgozhatunk a géppel egy kaparóláncos pásztakészítővel. Több száz olyan munka és munkafolyamat, amit a kezelők eddig „nyakatekert” pozícióban végeztek, mostantól kiváltható a megfordítható kormányzású SOLIS traktorokkal.

Kinek ajánlaná ezeket a modelleket?

Egyszerű kezelhetőség jellemzi őket, azon túl, hogy mechanikus váltóval, digitális klímával és légfékkel is rendelkeznek. Ezek a modellek a kényelem és a praktikumot egyben, ráadásul elérhető áron nyújtják.

Mit lehet tudni a műszaki adatokról?

A szóban forgó modellek 4 hengeres Sonalika CRDi common rail dízel motorral szereltek, SCR-rendszerrel.

A Solis S 90 teljesítménye 75/90 Kw/Le, motortér megvilágítással is rendelkezik. Az üzemanyagtartálya 85 literes, 20+20 fokozatú váltója mechanikus irányváltóval szerelt. Igény szerint lassan, 0,1 km/h sebességgel is képes haladni, míg a maximális sebessége 37 km/h. Kapcsolható összkerékhajtással is, a differenciál zár hátul mechanikus kapcsolású, a fékek pedig olajfürdősek. Pótkocsik vontatásához alapszereltségben 1+2 körös légfékkel rendelkezik. Vontatási kapacitása 14 tonna. Kardántengelye 540/540E ford/perc fordulaton dolgozik, motorfordulat és járókerék arányosan. A kormányzása, természetesen, szervós elsőkerékkormányzás, míg hidraulikus teljesítményük 65 l/min. Alapszereltségben 2 pár csatlakozó található benne hátul, illetve joystick vezérelt homlokrakodó előkészítés elől, 3 pár szeleppel. Hidraulikaemelő kapacitása 3000/3500 kg, a sárvédő mellől is vezérelhető.

Solis traktor erdészeti kabinvédelemmel

Térjünk még ki a kabinjára is!

A kabin felszereltsége is kiváló hiszen szériában rendelkezik ablaktörlőmosóval elöl és hátul is. 2 első, illetve 2 hátsó LED-es munkalámpával rendelkezik, és a motorháztetőbe integrálva 2 darab holttérmegvilágító lámpa is található. A karfás vezetőülés ergonómikus kialakítású, a hőmérsékletet pedig egy hőmérséklet érzékelővel ellátott digitális klíma biztosítja. A monoton munkákhoz jó minőségű USB csatlakozós rádió és hangszórók járnak. A körbelátást a panoráma ajtók és a nyitható hátsó és oldalsó ablakok biztosítják. A vezetői környezetet a praktikusság és a könnyen tisztítható felületek jellemzik. A kezelőszervek kézre esnek, nem kell őket keresgélni sötétben sem. A magasságában és dőlésszögében is állítható kormányoszlop pedig már csak ráadás.

Milyen méretekkel rendelkezik?

A hossza 4285 mm, a hasmagassága 390 mm, a tengelytáv 2350 mm, a szélessége pedig 2000 mm. Ráadásul az erdészeti kivitelhez sok-sok extra jelenet meg a kínálatban. Ide tartozik a haspáncél, az erdészeti gumizás, a frontfüggesztés, -kardán és - csörlő, valamint a homlokrakodó, de az Sveaverken F100 automata kormányzás is. A saját tömege 3855 kg.

Odisys logó Solis logó

(x)

Megosztás

További híreink

Szárazság van, öntözni kell – de nem mindegy, mikor és hogyan!

2024.06.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nemcsak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Lakhatatlanná vált házak maradtak a tegnapi ítéletidő nyomán

2024.06.23.

Pontos volt az előrejelzés a várható ítéletidővel kapcsolatban, ennek megfelelően több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Terjed a madárinfluenza a tehenekben

2024.06.23.

A madárinfluenza terjedése az Egyesült Államok tejelőtehén-állományában az emberi fertőzések további veszélyeit rejti magában – közölték szövetségi tisztviselők, miközben fokozott biológiai biztonsági intézkedések megtételére szólították fel a gazdaságokat a vírus megfékezése érdekében.

7 tipp ahhoz, hogy a kertünk könnyebben átvészelje a forró, száraz nyarakat

2024.06.23.

Úgy tűnik, egyre inkább meg kell szoknunk a forró, száraz nyarakat. Az elmúlt években sok mérsékelt égövi országban az afrikaihoz hasonló időjárás vált az új normálissá. A kerti szezon most tavasszal korábban kezdődik, és még novemberben is bőven van tennivaló, „hála” a klímaválságnak.

Mit ehet a lovunk és mit nem? Zöldségek és gyümölcsök veszélyei

2024.06.23.

Szinte mindenki szeret jutalomfalatokkal kedveskedni a lovának, akár természetes finomságokkal, mint amilyen a sárgarépa vagy az alma. Sokan rost- és vitaminforrást látnak a lovuknak adott zöldségekben és gyümölcsökben. A lovasok.hu oldalon megjelent cikkben megtalálható a TOP 10 zöldség, gyümölcs, olajos mag és gyógynövény. Ezeket kis mennyiségben biztonságosan lehet a lovakkal etetni, de olvasható figyelmeztetés a veszélyeikről is.

Mit kell tenni, ha „valami por” borítja be növényeinket?

2024.06.23.

A növekedési időszak előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy ne jelenjen meg a növényeken fehér vagy szürkésfehér por. Ez ugyanis a lisztharmat. Egy gomba, amely a gyümölcsök, zöldségek és virágok széles skáláját érinti, és bevonja leveleiket, szárukat, virágaikat és súlyos esetekben az egész növényt. Nem szép. És ártalmas.

Partnerhírek
Partner

A lombtrágyázás alapjai

2024.06.21.

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott már róla, sőt sokan alkalmazzák is, érdemes közelebbről megnézni, hogy valójában mit is jelent, miért van rá szükség, hogyan célszerű kivitelezni.

Partner

InVigor® repcehibridek, a BASF-től

2024.06.19.

A repcetermesztésben tapasztalt folyamatos kihívások ellenére a folyamatok optimalizálásával továbbra is lehet jövedelmezően termeszteni a növényt. Az időjárás extremitásai és a növényvédelem során felhasználható hatóanyagok szűkülő köre révén egyre nagyobb fokú odafigyelésre, precizitásra és elmélyült szakmai ismeretekre van szükség a sikeres repcetermesztéshez. Jó hír, hogy a mögöttünk álló háromhónapos időszakban (2024. június) a repcemag felvásárlási ára 17,5%-ot erősödött a tőzsdepiacokon. Ha a trend kitart, új lendületet kaphat az olajosok között a repce.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás