Tekintettel a rohamosan romló piaci környezetre és a mezőgazdaság válságban lévő helyzetére Európában, illetve Franciaországban, a SIMA francia agrárszakvásár főrendezője, az EXPOSIMA úgy döntött, hogy lemond a program idei megrendezéséről. 2024-ben így nem lesz SIMA szakkiállítás Franciaországban. A következő időpont egyelőre még kérdéses, a visszatérésnél számít majd, mennyire állt helyre a mezőgazdasági gépek piaca.

A Gépmax számolt be róla, hogy az EXPOSIMA szűkszavú közleményében kitért arra, hogy mivel a mezőgazdasági környezet idén jelentősen romlik, és az előrejelzések szerint a mezőgazdasági gépek és berendezések piaca jelentősen visszaesik.

Tekintettel a rohamosan romló piaci környezetre és a mezőgazdaság válságban lévő helyzetére, a SIMA francia agrárszakvásár főrendezője, az EXPOSIMA úgy döntött, hogy lemond a program idei megrendezéséről - Fotó: Archív, SIMA 2017

A SIMA lemondását okozó tényezők

A dokumentumban rámutattak arra, hogy ez a kedvezőtlen helyzet a COVID-járvány okozta válság, az ukrán-orosz háború, valamint a nyersanyag- és energiaárak ingadozása nyomán alakult ki. Ilyen körülmények között az EXPOSIMA – a SIMA szakkiállítást főszervezőjeként – az ágazat nehézségeit figyelembe véve úgy döntött, hogy nem rendezi meg idén a szakmai kiállítást Franciaországban.

A következő SIMA-t az ágazat hajtóerejét jelentő mezőgazdasági innováció és technikák előmozdítása jegyében rendezik majd meg, amikor is a mezőgazdasági gépek és a mezőgazdasági termelők közösségének hangjaként fog megjelenni - fogalmaztak.

A SIMA kiállítás a gazdálkodási egység méretétől és a termelési módszerétől függetlenül, különböző termékek és technológiai megoldások széles skáláját kínálja a gazdálkodók számára. A kínálatban találni többek között szántóföldi növényekhez, haszonállatokhoz és növénykülönlegességekhez kapcsolódó megoldásokat, valamint vontatáshoz, talajmunkákhoz, öntözéshez, betakarításhoz szükséges berendezéseket. A felhozatalban szerepelnek továbbá tenyésztési és tejipari berendezések, fenntartható fejlődéshez kapcsolódó megoldások, szoftverek és alkatrészek - írta még a megelőző programról a FruitVeB.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Tejárak emelkedőben csökkenő termelés mellett - minden, amit tudnia kell

2024.07.24.

2024 májusában a nyerstej termelői ára az USA-ban 15 százalékkal, az Európai Unióban 1 százalékkal nőtt, míg Új-Zélandon 5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A világpiacon az ömlesztett vaj ára 2024 29. hetében 53 százalékkal, a cheddar sajté 5 százalékkal emelkedett, miközben a teljes tejpor ára stagnált, a sovány tejporé pedig 1 százalékkal csökkent 2023 azonos hetéhez viszonyítva.

Rejtélyes jelenségek: miért nem terjednek most a károsítók a kertekben?

2024.07.24.

A hőség folyamatosan új rekordokat dönt. Sok megyénkben a forróság aszállyal és erős UV-sugárzással párosul, és úgy tűnik, még a károsítóknak sem kedvez ez az időjárás.

A cukorpiac meglepetései: látványos árcsökkenés és váratlan trendek

2024.07.24.

A fehércukor világpiaci átlagára 2024 májusában 512 euró/tonna volt, ami közel 9 százalékkal alacsonyabb az áprilisi árnál. A londoni árutőzsdén (LIFFE) a fehércukor fronthavi jegyzése július 8-án 560 dollár/tonnáról ingadozások mellett július 19-re 541 dollár/tonnára esett. A nyerscukor fronthavi jegyzése is hasonló trendet követett, július 19-én 411 dollár/tonnán zárva.

Váratlan fordulat: jelentős változások a szójabab, a repcemag és a napraforgómag árában

2024.07.24.

Érdemi változások csokkentek az olajos magvak világpiacán az elmúlt hetekben. Íme a részletek.

Zuhanó kukoricaárak: itt vannak a legfrissebb számok

2024.07.24.

Az USA-ban termelt kukorica azonnali exportára 13 dollárral 183 dollár/tonnára esett vissza június 7. és július 5. között. A szeptemberi ár 15 dollárral 185 dollár/tonnára, a decemberi pedig 14 dollárral 210 dollár/tonnára csökkent (FOB Gulf). Argentínában a kukoricával továbbra is 185 dollár/tonnáért (–10 dollár) kereskedtek.

Halad a bioszakma, könnyebb megtalálni a magyar ősgabona termékeket az új térképen

2024.07.24.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársai és partnerei szakmai napot szervezek Száron, hogy a piac szakmai szereplői, gazdák, molnárok és pékek, valamint a kutatók találkozzanak

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás