Vetőmag vásárláskor a legfontosabb szempontok közé tartozik, hogy az adott fajta megfelelő termő-és alkalmazkodóképességgel, magas termésbiztonsággal, valamint kiszámítható értékesítési lehetőséggel rendelkezzen. A Limagrain káposztarepce vetőmagja ilyen, amit most a Magro olvasói meg is nyerhetnek 450.000 Ft értékben, ha feliratkoznak a piactér hírlevelére.

A Limagrain olyan repce hibrideket nemesít, amelyek megfelelnek a modern technológiai és gazdasági követelményeknek, ellenállóak a betegségekkel, kártevőkkel és a kedvezőtlen környezeti hatásokkal szemben. A nemesítések sikeressége abban rejlik, hogy egy-egy újabb generáció mindig az elődökre építve tartalmaz új tulajdonságokat, melyek még inkább biztosítják a termésnövekedést és a termésbiztonságot.

Az Arsenal terméseredményei bemutató fajtakísérletekben (2013-2015.)
 

A Limagrain jelenleg legnépszerűbb repce hibridje, az Arsenal már a fajtaminősítő kísérletek alatt megmutatta kiemelkedő termőképességét. Két év egybehangzó abszolút első helyezése után, 2012-ben állami elismeréssel is díjazták kiválóságát. Termése 20,5%-al haladta meg az összehasonlító fajták átlagát.

Az Arsenal kontinentális típusú, korai hibrid. Télállósága kiváló, a Kárpát-medence klimatikus szélsőségeit nagyon jól viseli.  Elődeitől hozza kipergés ellenállóságát, a hibridbe épített nemesítési innováció a kettős (kvantitatív és specifikus Rlm7) fóma rezisztencia. Kezdeti fejlődési erélye nagyon jó, a szükséges tápanyagellátást biztosítva, száraz körülmények között is eléri az átteleléshez szükséges elterülő, tőlevélrózsás állapotot. Olajtartalma magas: 46-49%. Évről-évre kiváló terméseredményeket produkál, vetésterülete dinamikusan növekszik, egész Európában sikereket arat. Magyarországon 2016-ban a harmadik legnagyobb területen termesztett hibrid!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megnyerje az államilag is elismert, egész Európában népszerű terméket. Katt a fotóra vagy a cikk alá a feliratkozáshoz.
 

Válassz ki Ön is termőföldjének megfelelően, hogy milyen terméseredményt érhet el, ha a Limagrain vetőmagot alkalmazza. A Magro.hu –val közösen szervezett nyereményjátékban most meg is nyerheti az Önnek szükséges 1,5 millió magos vetőmag zsákot. Próbálja ki, ismerje meg és használja a jövőben is a Limagrain termékeket. Kattintson a nyereményjáték oldalra, és a feliratkozás után nyerje meg a termékeket.

Megosztás

További híreink

Bőséges vérkonzerv kínálat, 53 csípős faj és sok tudás van a nemzeti szúnyoglaborban

2024.07.25.

A PTE Természettudományi Kar adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja, a Virológiai Nemzeti Laboratórium Betegségvektor és Betegségökológia Kutatócsoport vezetője, Dr. Kurucz Kornélia beszélt a szúnyogokról.

Partner

Kertészeti növényvédő gépek, szárzúzók és traktoros villásemelők a Nobilitől

2024.07.25.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépeik jutnak az eszébe. A gyár története 1945-ig nyúlik vissza, amikor a gépesítés még gyerekcipőben járt. Ekkor kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában - Efrem Nobili elképzelései szerint. A gyár ma is családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van. A Nobili szárzúzókat, vontatott és függesztett permetezőket és különböző szállító-anyagmozgató eszközöket készít. Hazánkban több mint 60 éve érhetők el a termékei.

Itt vannak az idei hivatalos terméseredmények - vége az aratásnak

2024.07.25.

Július 24-ig a nyári aratás gyakorlatilag véget ért, néhány kisebb terület kivételével, és idén nem voltak jelentős akadályok, amelyek befolyásolták volna a munkálatokat. A raktárkapacitás elegendő, és az idei termés nagy része már a tárolókban van.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

2024.07.25.

Megjelent a Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása kiírás

Visszatér a kánikula, meg is mutatjuk, mikor

2024.07.25.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger-Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Örömmel fogadja az orosz búzát Kína és Törökország is

2024.07.25.

Májusban Kína több mint 141 ezer tonna gabonát és lisztet importált Oroszországból (33 millió dollár értékben), ami 2,9-szerese az előző év azonos hónapjának.

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás