A kötött talajon való gazdálkodás nem ismeretlen a Kond-Coop Kft. családi gazdálkodás számára. Földjeiket hosszú évek óta kemény munkával és szakmai odafigyeléssel művelik. Tapasztalataik szerint, a sikerhez a nehéz körülmények megkövetelik az ahhoz megfelelő gépesítési hátteret. Fontos számukra, hogy gépeik alkalmasak legyenek a precíziós gazdálkodásra, de a könnyű kezelhetőség és a megfelelő anyaghasználat is hangsúlyos szempontok. A masszív igénybevétel miatti magas amortizáció, a folyamatos, költséges karbantartások kifejezetten megnehezítették a dolgukat. A kötött, agyagos talaj csak úgy „zabálta” a gépeiket, amit a pénztárcájuk is mélyen megérzett. A problémára a Technopol gépei nyújtottak segítséget.

Ezek két dologról híresek: az anyaghasználatnak köszönhetően, masszív igénybevétel mellett is hihetetlenül jól bírják a strapát, és pontosan annyit tudnak, mint amennyit ígérnek. A gépesítés felépítésében a jó minőség és a kiváló ár-érték arány mondhatni fél siker. Vásárlásukkor nem csak a gépeket vesszük meg, hanem a márka mögött álló ellátási rendszert, szerviz és karbantartási szolgáltatásokat is. Szerencsére akad még olyan gyártó, aki hosszú távra tervez a gazdákkal. Ennek köszönhetően a Technopol nem csak a családi gazdaságukat hódította meg, lépésről lépésre vált kereskedelmi palettájuk acélgerincévé. Cégük, a Kond-Coop Kft. kereskedelmi kínálatában megtalálhatók a márka legjobb gépei: a küllős kapák, a száraprító hengerek, a hidraulikus boronák és a kultivátorok is.

Az újdonság gyakran veszélyes üzem, nincs ez másképp a géppiacon sem. Mindig nyitott szemmel kell járni, de érdemes kétszer meggondolni milyen irányba halad tovább az ember. Családi gazdaságuk remek lehetőséget teremt a kísérletezésre, tesztelésre. Az elmúlt évek hektikus külső körülményei (COVID, háború), még inkább a hatékonyabb működés irányába terelték a hazai mezőgazdaságot. Ezért gazdálkodóként és kereskedőként a Kond-Coop igyekszik mindig egy lépéssel a piac előtt járni. Így biztosíthatják azt a minőséget, amelyre a magyar gazdáknak szükségük van.

Legutóbbi nagy dobásuk, a Technopol YUKON, egy olyan hígtrágya injektáló rendszer, amelynek használatával hozamveszteség nélkül, 20-30%-kal csökkenthető a kijuttatott hígtrágya és az egyéb folyékony bázisú anyagok mennyisége. Ezeket a gépeket a gabonában jobbára félve használják a gazdák. Erre rácáfolva, a teszteken a keréksüllyedés és a forgótárcsa által okozott veszteség nem haladta meg a 3%-ot, amit egy szépen fejlődő, egészséges növénykultúra már a bokrosodás időszakában kompenzál.

Az injektálótűk pontosan a gyökérzónába juttatják a tápanyagot, baktériumokat - gombaölő szereket, ezzel elérve a magasabb hasznosulási arányt. A tárcsánkénti 12 darab tű csak akkor injektál, amikor benne van a földben, ezzel is csökkentve a felesleges pazarlást. A gép agyát az Angliában gyártott ISOBUS kompatibilis számítógép adja. Ez GPS alapon automatikus szakaszolást végez, és irányítja a hexagon kiáramlásvezérlő rendszert. Az injektáló tárcsák egyesével is ki-be kapcsolhatók, és tetszőleges távolságra állíthatók egymástól.

A berendezés 200 liter/hektár teljesítménnyel működtethető kényelmesen. 3000 literes tartályával nemcsak a kisebb, de a közepes és nagyobb gazdaságok számára is megfelelő választás lehet. Az edzettacéltűk 13 cm-ként helyezkednek el a tárcsán, és még fagyott talajban is 4-9 cm mélységre hatolnak amortizáció nélkül. Ez kifejezetten hasznos lehet a kötött talajon gazdálkodóknak. Gabonánál sorokban trágyázhatunk vele, míg kukorica esetében a tárcsák átállításával két oldalról, a sorközökben végezhetünk kiváló munkát. A Technopol YUKON hígtrágya injektáló rendszere 6-9 és 12 méteres változatban kapható, a konkurenciához képest lényegesen kedvezőbb áron.

(x)

Megosztás

További híreink

Megrokkant a gépek forgalma: óriásit zuhant a traktorok és a gabonakombájnok eladása

2024.06.19.

Az AKI írta meg, hogy 2023-ban a gépeladás 25 százalékkal csökkent, a legnagyobb mértékű csökkenés a traktorok és a kombájnok piacát érintette.

Gyakori kérdések a termeléshez kötött támogatás (CIS) témájában

2024.06.19.

A termeléshez kötött támogatás egy olyan mezőgazdasági támogatási forma Magyarországon (és az Európai Unióban), amely közvetlenül a mezőgazdasági termelés volumenéhez kötődik. Ez a támogatás célzottan olyan ágazatokban vagy termékek esetében nyújtható, amelyek különös gazdasági vagy társadalmi jelentőséggel bírnak, vagy ahol a termelés fenntartása különösen fontos.

Segítséget kapnak a magyar burgonyatermesztők

2024.06.19.

Kiemelt feladat, hogy versenyképes legyen a hazai burgonyatermesztés és a gazdálkodók megfelelő árualappal rendelkezzenek.

Egész héten hőségriasztás van érvényben, de néhány megye fellélegezhet

2024.06.19.

Szerdán napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. Főként a déli megyékre másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Tudjon róla és védekezzen: támad a peronoszpóra a szőlőben

2024.06.19.

A folyamatos csapadék és magas páratartalom a rendkívül gyors vegetatív- és generatív fejlődés mellett a gombák, így a peronoszpóra számára is kedvező helyzetet teremt.

Tilos a séta: erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

2024.06.19.

A Gemenc Zrt. a 2024. június 14. és 30. közötti időszakban minden nap erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő területeken a rendeletet kiegészítő térkép megjelölt részein.

Partnerhírek
Partner

Szendvicspanel, egy okos építőanyag

2024.06.18.

A szendvicspanel nem más, mint egy könnyen szerelhető, táblás, többrétegű építőelem, amelynek hozzáadott értéke a hőszigetelés. A termék két felületkezelt acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelő magból áll. Számos területen felhasználható, nemcsak gyárakat, raktárakat és csarnoképületeket építhetünk belőlük, hanem garázsunkat, melléképületünket vagy akár házunkat is. Kizárólag a képzeletünk szabhat határt a szendvicspanelek felhasználásának, hiszen az ilyen könnyűszerkezetes épületekbe egyszerűen beépíthetők a nyílászárók, a riasztórendszer és megoldható a vízelvezetés is. A burkolat pedig bármely élelmiszeripari követelménynek megfeleltethető.

Partner

Ha nem felejtünk el vetni, már nem elég a boldoguláshoz

2024.06.11.

Izgalmas kerekasztal-beszélgetésre került sor 2024. június 5-én a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow nevű rendezvényén, Mezőfalván, ahol Németh István, a Magro.hu portálvezetője, a gabonapiac 2024. évi kilátásairól kérdezte Fórián Zoltánt az Erste Bank, Zábrák Gergelyt, a Hungrana és Zsarnóci Csabát az OTP Agrár képviselőjét. Szóba került Ukrajna, Oroszország és az EU jövőbeni szerepe, a spekuláció hatása az árakra, de a Magyarország számára javasolt út is.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás