A Magtár Kft. Öntözési irodájának válaszai a kihívásokra

Az intenzív mezőgazdaságban a szántóföldi öntözés kiemelkedő jelentőséggel bír a sikeres növénytermesztés és a termésátlag optimalizálása szempontjából. Azonban a gazdálkodók gyakran elkövetnek olyan hibákat, amelyek komoly kihívásokat jelentenek számukra.

Ezek közül a leggyakoribb hibák az alábbiak:

  1. az öntözési időzítés nem megfelelő beállítása
  2. túlöntözés vagy alulöntözés
  3. hiányos vagy helytelen talajnedvesség-monitoring
  4. a helytelen öntözési technika és berendezések választása
  5. hiányos adatok és információk alapján történő döntéshozatal
REINKE kornerkaros körforgó öntöző berendezés

Ahhoz, hogy megoldást találjanak ezekre a kihívásokra, automatizált öntözőrendszerek, jobb vízforrás-kezelés, megfelelő talajnedvesség-monitoring eszközök, optimális öntözési technikák és berendezések, valamint adatgyűjtés és információs rendszerek fejlesztése lehet szükséges. Mindezen kihívásokra a Magtár Kft.-nek több évtizedes öntözéses múltja, több tízezer hektár öntözésre berendezett területen szerzett tapasztalatai alapján megnyugtató válaszai vannak.

A Magtár Kft. által forgalmazott amerikai Reinke öntözőberendezések prémium minőséget és egyedi megoldásokat kínálnak a gazdálkodóknak. A körforgó öntözőrendszer gazdaságos vízfelhasználást biztosít és könnyen illeszthető bármilyen alakú és nagyságú táblára. A Reinke kínálatában 5 különböző szárnytag kialakítás érhető el, amelyek igazodnak a kiöntözni kívánt víz korrozív hatásához. A berendezések súlyának csökkentése érdekében a Reinke teljesen átdolgozta öntözőberendezéseit, áttervezte a vázszerkezetet, megnövelte a járótornyok fesztávolságát és erősített acélötvözetet használt. Az öntözőberendezések egyedi végkonzol-kialakítással rendelkeznek és az általuk alkalmazott V gyűrűs tömítés 15 éves garanciális időtartamot biztosít. Az időjárásnak kitett toronykapcsoló dobozokon belül a dupla dobozfalnak köszönhetően nem tud kialakulni páraképződés, és az 5 év, elektronikára vonatkozó kiterjesztett garancia a gazdálkodók nyugalmát szolgálja. A Reinke mindezen túl a legmagasabb elvárásoknak is megfelel a GPS technológia és a kornerkaros öntözés terén is.

BEINLICH MONSUN csévélődobos öntözőberendezés

Beinlich öntöződobok a német minőség jelképei. Különböző feladatokra, például, szántóföldi öntözésre vagy sportpályákra, faiskolákra ajánlják őket. A Magtár Kft. 30 év tapasztalattal támogatja
a magyar termelőket az öntözésben, és a Beinlich gyártót választotta a minőségi öntöződobokhoz. A
Beinlich négy sorozattal rendelkezik, amelyek minden alkalmazáshoz tökéletes megoldást nyújtanak. Az öntöződobok mobilak és kis területekre is alkalmasak. Az öntözés kezdetén traktorral a helyszínre vontatjuk a berendezést, ahol a hidraulikusan működt-raindancer-etett dobot a kívánt pozícióba lehet forgatni. A dobot a talajba nyomó lábak rögzítik, majd megkezdődhet az öntözés. A Beinlich technológiai megoldása a Raindancer alkalmazással párosul, amely segít optimalizálni az öntözést. Az alkalmazás érzékelőkkel méri a talaj nedvességtartalmát és időjárás-előrejelzéssel kombinálja azt. A gazdálkodók akár 20-30% vizet is megtakaríthatnak a rendszer használatával. A Beinlich GmbH már több mint 50 éve gyárt megbízható öntözőgépeket, amelyeket világszerte használnak, még vízben gazdag területeken is. Fenntarthatóságra és minőségre fókuszálnak az egész gyártási folyamat során.

EUROMACCHINE Lampo Green szivattyú

Az Euromacchine szivattyúegységek megfelelnek minden körülménynek, és garantálják a maximális hatékonyságot és megbízhatóságot. A Supertank opció lehetővé teszi az egy- és többlépcsős centrifugál szivattyúk teljesen automatikus légtelenítését. Az Euromacchine LAMPO Green sorozata multifunkciós gépegységekkel rendelkezik, melyek egyidejűleg használhatóak generátorként és dízelmotoros szivattyúként. A RIVERSCREEN úszóműves öntisztító forgó dobos szűrő egység a szennyezett vízből történő vízkivételre ad megoldást, és a lemosófúvókák általi folyamatos szűrőfelület tisztítása teszi lehetővé a megbízható vízellátást.

Szívesen segítünk, adunk tanácsot önnek is! Hívja a magtár kft. öntözési irodáját:

Öntözési iroda
Tel: +36 56 510-030
+36 20/413-6973
Email: ontozes@magtarkft.hu
Honlap: www.ontozes-magtarkft.hu

(x)

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Magasabb cukorfok, nagyobb répatest - cukorrépa lombtrágyázása a TIMAC AGRO-val

2024.06.12.

A korai fázisban kijuttatott FERTIACTYL® gyökérstimulátor oldatok, heterogén cukorrépa-állományokban is alkalmazhatók, hiszen lombról és talajról is hasznosulnak, elsődleges céljuk pedig a kezdeti gyökeresedés és ezzel az intenzív, zavartalan fejlődés megalapozása.

Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás