A Nexat GmbH az ugyancsak német Amazone gyártóval együttműködve új műtrágyaszórót fejlesztett ki a Nexat szerszámtartóhoz. A két szórótárcsa akár 54 méteres munkaszélességet is lehetővé tesz. A műtrágyaszóró prototípusát hat hónapos fejlesztési időszakot követően idén tavasszal gyakorlati körülmények között tesztelték.

A közös fejlesztésű műtrágyaszóró. Az Amazone szabványos TS szóróegysége a keret hátsó közepére van felszerelve. (Forrás: Nexat)

A Nexat munkaeszköztartó keretének hátulján az ismerős Amazone TS szóróegység található. Ez az egység két szórótárcsából áll, amelyek akár 54 méteres munkaszélességet tesznek lehetővé. A TS szóróegység precíz határszórási rendszerekkel (AutoTS és ClickTS), valamint innovatív ArgusTwin és WindControl technológiákkal rendelkezik, amelyek autonóm módon korrigálják a műtrágya oldalirányú eloszlását, alkalmazkodva az olyan tényezőkhöz, mint a szél.

A Nexat C-alakú tartókeretének tetejére két-két garat található mindkét oldalon, egyenként 10 000 literes kapacitással. Együtt jó 20 000 literes a tartály kapacitása. Ezeket a garatokat az Amazone vontatott szórógépeihez igazították, és azokkal integrálták.

Állandó forgalmi sávokról korábbi terítés lehetséges

A Nexat, amely a következő generációs mezőgazdasági technológiát jelenti, sokoldalú megoldást kínál a talajműveléshez, a vetéshez, a növényvédelemhez és a betakarításhoz munkaeszköztartójával. A kerekek (vagy sínek) közötti 14 méter széles keret lehetővé teszi a Controlled Traffic Farming rendszer megvalósítását, ahol a felület mindössze 5%-át hajtják át, így a táblafelület 95%-a teljesen érintetlen marad. További előny, hogy az olyan műveletek, mint a műtrágyaszórás, általában korábban elvégezhetők állandó forgalmi sávokon, talajkárosodás nélkül.

Több eszközgyártó dolgozik a Nexattal

Az Amazone műtrágyaszóróján kívül a Nexat más munkagépgyártókkal is együttműködik, köztük a Dammann-nal a permetező modullal (akár 72 méter széles szórókerettel), a Väderstaddal a talajművelő és vetőmodulokkal, valamint a Wienhoff-val a trágyainjektorral. A Nexat saját betakarító modult is kifejlesztett, amely két axiális cséplőrendszert és egy 30 köbméteres gabonatartályt tartalmaz, kiegészítve a Geringhoff fejlécével.

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nagy változást hozhat a magyar vízgazdálkodásban az RRF-támogatás

2024.06.13.

Kiemelten fontos, hogy a mezőgazdasági vízhasználók tudatában legyenek a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségének és ismerjék a megvalósításhoz szükséges korszerű megoldásokat.

A friss, hétnapos időjárás előrejelzésen már látszik, mikor kezdődik az igazi nyár

2024.06.13.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában nem lesz csapadék, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek.

Az Agrobee drón nagyobb változata akár 900 liter permetlevet is a levegőbe visz

2024.06.13.

Hamarosan létrejön egy drón, amelyiknek egy átlagos szántóföldi permetezőnél is jobb a területteljesítménye. A 900 liter permetlevet levegőbe emelni képes Agrobee a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint a földi növényvédelmi eszközök.

Két kísérleti telep és két kutatóintézet is megújul Kelet-Magyarországon

2024.06.13.

A Debreceni Egyetem két pályázat révén 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programból.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán

2024.06.12.

Nagyértékű Football Fanshop nyeremények várnak Önre az Agrofeed Foci EB tippjátékán. Tippeljen a meccsekre, legyen az első tízben és válogasson a Football Fanshop fantasztikus ajándékai közül!

A homoktövis káros hatásai - a jótékonyakon túl

2024.06.12.

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy régóta ismert növény, amelyet számos kultúra használt gyógyító célokra. A homoktövis bogyói rendkívül gazdagok vitaminokban, antioxidánsokban és egyéb bioaktív vegyületekben, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a különböző betegségek kezeléséhez. Azonban, mint sok más természetes gyógymód, a homoktövis fogyasztása is járhat bizonyos mellékhatásokkal és kockázatokkal. Ez a cikk részletesen bemutatja a homoktövis előnyeit és potenciális káros hatásait.

Partnerhírek
Partner

Az AGRO.bio termékei támogatják a talajkímélő agrotechnikát

2024.06.10.

Kukucska Péter agronómust, az Algafix®-szel, az AlgaTerrel, az Amino-KÉN-el és az AminoBórral kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.

Partner

Önjáró hígtrágya-kijuttató gépek a speciális betakarítógépek vezéralakjától

2024.06.07.

Az Oxbo „AT” önjáró kijuttató gépcsalád 2024-től a KITE-nél is elérhető, kiváló megoldást nyújtva azon állattartók számára, akiknek fontos a gyors és pontos hígtrágya-kijuttatás kiemelkedő komfort és teljesítmény mellett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus BF Talajmaró
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BF Talajmaró

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Hirdetésfeladás