borszőlő eladó / keres | Magro.hu

Jelenleg nincs élő ajánlat erre a termékre (bor szőlő).

Töltse fel saját ajánlatát, a saját igényeivel, jelezze mások felé eladási vagy vételi szándékát! Eladna vagy venne? Ha még nem regisztrált, itt most megteheti gyorsan és ingyenesen!

Ezek is érdekelhetik

A szőlőtermesztés meghatározó problémája a fürtkocsánybénulás

A szőlő fürtkocsánybénulásának közvetlen oka általában a relatív magnézium- és kisebb részben a kalciumhiány. Emellett a betegségnek legtöbbször más hajlamosító tényezői is vannak. A magnézium pótlására a MAGNESIOGREEN ATTIVATO nagy tisztaságú, szilárd, vízoldható műtrágya javasolt, amely magnéziumot (15,5 %), ként (31 %) és mikroelemeket (B, Mn, Zn, Cu) tartalmaz kelatizált formában. […]

Milyen szőlőt érdemes ültetnünk a konyhakertbe?

Világszerte körülbelül 16 ezer szőlőfajta létezik, tehát választék van bőven. Kiskerti felhasználásnál azonban mások az elvárások, mint egy ültetvénynél. Érje be kevés növényvédelemmel, legyen jó ízű, vékony héjú, jól eltartható, és az sem baj, ha kettős hasznosítású, azaz csemegeszőlőnek és borszőlőnek is alkalmas. […]

Összesen 6 helyen módosultak a gazdálkodási napló vezetésével kapcsolatos szabályok

Megjelent a Magyar Államkincstár 89/2021. számú közleménye, ami a gazdálkodási napló vezetésével kapcsolatos szabályokra hívja fel a figyelmet. Az új módosítás célja a gazdálkodási napló vezetéséről szóló 118/2020. (XII. 21.) számú Kincstár Közlemény alapján kötelezően alkalmazandó gazdálkodási napló nyomtatvány kitöltésével kapcsolatos segédlet, valamint a közlemény gazdálkodási napló vezetésével érintett intézkedései módosításának a közzététele. […]

Egyre nagyobb szerephez jut a digitális technológia a szőlőtermesztésben

A precíziós módszerek egyszerre szolgálják a környezetterhelés mérséklését, a munkaerőhiány kezelését, valamint a termés mennyiségének növelését és minőségének javítását. Napjainkban leginkább a szántóföldi kultúrákban alkalmazzák a precíziós gazdálkodás elemeit, de a kertészeti ágazatokban is terjednek az új módszerek, így a szőlőtermesztésben is egyre nagyobb teret kapnak a digitális megoldások. […]

Elengedhetetlen a bor nagykereskedelmi és piaci árának emelése

Az elmúlt években a magyar borok nagykereskedelmi árai nem vagy csak igen csekély mértékben változtak, annak ellenére, hogy az ágazat termelési költségei folyamatosan emelkednek. A fogyasztók ezzel szemben dráguló borárakkal szembesülnek a boltok polcain. A kialakult helyzetet több tényező együttes hatása idézi elő. A pandémia, valamint a világpolitikai események hatásai rendkívüli mértékben befolyásolták az európai borpiaci folyamatok kedvezőtlen alakulását. Mindez a magyar pincészeteket is sújtotta, és a felvásárlók a szőlőárak természetellenesen alacsony szinten tartásával próbálták fenntartani az ágazat nemzetközi versenyképességét. […]

Agrárhírek

Fenntartható: a Harmony programban termelt búzából készülhet a kedvenc kekszünk

Az amerikai Mondelez élelmiszergyártó nemzetközi nagyvállalat bővíti a fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon is, a székesfehérvári gyárukban készülő kekszek egyre... Tovább...

Cápák között is megél Homoky Dorka: organikusan alakuló borásztörténet Tállyán

A Homoky család generációk óta szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkozik, Dorka már a 4. generációt képviseli, igaz, az út a borászat felé nem volt zökkenőmentes. ... Tovább...

Vajon meddig jut az ökológiai állattartás 5-10 év alatt?

Az elmúlt években világszerte dinamikusan nőtt a biotermékek fogyasztása, és további növekedés jósolható a hazai ökológiai gazdálkodást illetően is. Ugyanakkor az ökológiai... Tovább...


Tisztában van a gabonafélék áraival? Nézze meg a Magro.hu-n, hogyan alakul a gabona ára, ezen belül a kukorica ára, a búza ára, a napraforgó ára. Nézzen szét online piacterünkön, hogy van-e eladó alma, eladó burgonya, eladó zab, eladó széna vagy szalma az ajánlati listánkban. Haszonállatot szeretne venni? Tekintse meg szarvasmarha kínálatunkat, és kattintson a linkekre, hogy van-e eladó sertés, eladó kecske, vagy eladó juh az oldalainkon.