A koronavírus járvány magyarországi kitörése óta elmondható, hogy az egészségügyben dolgozók éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb beteget ellássák. Ezt a vadgazdálkodók is nagyon jól tudják, így önkéntes akcióba kezdtek, és országszerte vagy elkészített vadétellel, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott hússal ajándékozzák meg a kórházak dolgozóit.
Elsők között a Balassagyarmaton lévő kórház dolgozói kapták meg a feldolgozott, 100 kilogramm mennyiségű kiváló hazai vadhúst, amelyet a vadgazdálkodók ajánlottak fel. Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár személyesen adta át az adományt az egészségügyben dolgozóknak, és köszönte meg munkájukat.
Az államtitkár elmondása szerint az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országos szinten segítik az egészségügyi dolgozók munkáját vadétel ajándékozásával- írja a Kormány.hu.
Az összefogás keretein belül a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott húsmennyiséget vagy biztonságos körülmények között feldolgozva, vagy profi szakácsok által elkészítve adományozták a kórházaknak. Országosan 35 helyszínen 5000 adag vadétel kerül kiosztásra a kórházi dolgozók körében.
A Nógrád megyei Dr. Kenessey Albert Kórház rendelőintézete számára felajánlott szarvashúsból 200 adag étel készül a dolgozók számára. Az agrártárca államtitkára kiemelte, hogy külön örömmel tölti el az, hogy a jó szándék mellett az emberek így megismerhetik a hazai vadételeket. kiemelten köszönetet mondott az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak a terv kidolgozásáért, és hogy országos szinten összefogják a programot, illetve minden vadgazdálkodónak, vadhús-feldolgozónak és szakácsnak, akik csatlakoztak a programhoz annak sikeressége érdekében.