Solis kistraktor vagány gazdálkodóknak

Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem a realitás talaján mozognak. Ezek mellett a jó minőségű használt traktorok ára is az egeket veri, ráadásul ezeknél a gépeknél a hosszútávú szerviz- és alkatrésztámogatás is a bizonytalanság kérdéskörét feszegeti.

Új traktor, használt áron

Hosszabb elemzést szentelünk az új Solis és a használt eladó kistraktoroknak. A vásárlások jelentős részében az ár az egyik legmeghatározóbb kérdés.

A új Solis traktorok elsőként ezt a problémakört küzdik le, hiszen a belépő modellek ára alig magasabb egy-egy kategória azonos használt traktoráéval. Ha ezek mellé állítjuk a haszonérvek sorát, mely az új Solis traktor mellett szól, körvonalazódik az a kép, hogy a tavalyi évben miért is talált több mint 100 Solis traktor gazdára Magyarországon.

This image has an empty alt attribute; its file name is Odisys_PR-cikk_2020.-február_új-traktor_kicsi.jpg

Használt vs. új Solis kistraktor

Igyekeztünk sok oldalról megvizsgálni az előnyeit és hátrányait az új Solis kistraktor vásárlásának egy használt eszköz vásárlásával szemben. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a kardinális pontokat, melyeket minden vásárlás előtt figyelembe kell venni.

Új Solis kistraktorHasznált kistraktor
újakár 30 éves
3 év garancianincs garancia
0 üzemórabizonytalan üzemóra
stabil alkatrészellátásbizonytalan alkatrészellátás
európai alkatrész központelfekvő alkatrészkészletek
napra kész technikai megoldásokkorábbi, mára nem korszerű technikai megoldások
Európai Uniós megfelelősségkorszerűtlen konstrukció
újonnan forgalomba helyezhetőha nincs forgalomban, bizonytalan
környezetvédelmi előírásoknak megfelelő károsanyag-kibocsátáskorszerűtlen motor, magasabb ökológiai lábnyommal
országos aktív szervizhálózatbizonytalan technikai támogatás
pályázatokba részt vehetnem vehet részt pályázatban
2 750 000 Ft + áfátólkategóriájában 2 000 000 Ft ártól a megfelelő minőség
a gyártó folyamatos fejlődése a terméktámogatásbanesetenként már nem létező vagy nem elérhető támogatás

Új kis traktor, egyenesen a futószalagról

Mindig törekedtünk arra és tartottuk magunkat az üzletpolitikánkhoz, hogy az ODISYS Bt. kínálatában csak olyan műszaki tartalommal és támogatással rendelkező gyártók termékei kerüljenek, akik elérik az általunk standardnak tartott minőséget.

Az elmúlt öt év tapasztalata boldogan mondatja, hogy a Solis kistraktorok nem csak a kezdetektől hozzák az elvárt minőséget, hanem a gyártó az európai piacra történő betörésével egy időben olyan mértékű fejlődésen ment keresztül, melyekre mi magunk sem számítottunk.

design

Solis kistraktor, biztonság és nyugalom

Az eladó használt kistraktor hordoz magában egy kis bizonytalanságot, működésével, javításával és alkatrészellátásával. Bárhonnan is veszünk használt járművet, a bizonytalanság ott leng felettünk, Damoklész kardjaként felettünk, hogy belefutunk-e olyan nem várt eseménybe, mely anyagilag vagy a gép működése szempontjából válik katasztrófává.

A Solis 3 év vagy 1500 óra garanciát vállal gépeire, melyet a magyarországi szervizhálózat biztosít. Az ODISYS Bt. mellett az ország egyre több pontján juthat hozzá a műszaki segítségnyújtáshoz és szervizhez az újdonsült Solis tulajdonos.

Hosszas előkészületet követően az európai piac alkatrészellátását is sikerült igazán stabillá és minden igényt kielégítővé tenni. Ebben a logisztikai hátteret a Yanmar, a németországi Rothenburgban nemrégiben duplájára bővített alkatrészraktára nyújtja. Köszönhetően a már évtizedek óta tökéletesen működő rendszernek, akár már másnap kézhez kaphatja a szükséges alkatrészeket a szerviz, ha az a magyarországi készleten pillanatnyilag nem elérhető.

design

Univerzális

A Solis kistraktorok igazi előnye, hogy méretüknek és erejüknek köszönhetően könnyedén válhatnak univerzális eszközökké, bárhol is vegyük használatba. Kompaktsága és teljesítőképessége mellett jól átgondolt és megbízható műszaki megoldásokat vonultat fel.

design

Kimagasló műszaki tartalom

A Solis gyártója, az ITL határozottan kiáll a minőségi eredeti alkatrészek és komponensek mellett. Számukra egyértelmű, hogy gépeikbe nem kerülhet be licenc alapján gyártott alkatrész. Például vegyük a Solis kistraktorokat működtető Mitsubishi motorokat, melyek nem licenc és engedélyek alapján gyártott erőforrások, hanem a japán gyártó saját gyárában készült és összerakott motorok. A szántóföldi modellek esetén ugyanezt az elvet alkalmazta a gyártó a Carraro váltó és lehajtások esetén is.

Kereshetünk, de nem fogunk a közép és kelet-ázsiai gyártók által használt bóvli megoldásokat találni a Solis traktorokon, mint például egy külső elvezetésű kormány-összekötő rúd. Összességében egy jól megtervezett és kiválóan kivitelezett mechanikus traktorcsalád az, amit a Solis nyújt a magyar gazdáknak.

Már hidrosztatikus hajtással is!

Új hidrosztatikus Solis 26 HST

Az idei AGROmashEXPO-n debütált Magyarországon a Solis 26 újdonsága, a a hidrosztatikus hajtással ellátott HST modell. Az első modellek már a gazdájukra várnak. Az eddigi megszokott kiváló műszaki tartalom tovább bővült a has alatti 2100 percenkénti fordulatra képes TLT-vel és az újragondolt, átépített “pilótafülkével”. A több szögben állítható és kényelmesebb ülés mellé a burkolatba integrált, esztétikusan elhelyezett vezérlő karokat is kapunk.

Még több eladó kistraktor:

design
 Solis 20  Solis 26  Solis 26 HST
 20 LE
 Mitsubishi motor
 26 LE
 Mitsubishi motor
 26 LE
 Mitsubishi motor
 hidrosztatikus hajtás
 2 200 000 Ft + áfától  2 750 000 Ft + áfától  3 250 000 Ft + áfától

Amit az ODISYS javasol Önnek:

Engedje el a használt eladó kistraktor vásárlásának gondolatát és nézzen meg élőben egy Solis kistraktort kecskeméti telephelyünkönújfehértói telephelyünkön, vagy partnereink egyikénél!

This image has an empty alt attribute; its file name is Odisys_logo.jpg

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Egy traktor, ami a gazdáknak szerelem első próbára... Több száz indiai traktort adott el 5 év alatt a Hernek-testvérpár Magyarországon, John Deere-ből pedig évente 50-80 darabot értékesítenek a hazai gaz...
Fendt nagytraktorok, Fliegl-felvásárlás, CLAAS-bőv... Több hírünkben is szó volt augusztusban a mezőgazdasági gépekről. Ezekben leírtuk, hogy visszaesett a John Deere-t gyártó vállalat bevétele, egyre né...
Gépbemutató: október 17-én irány Kecskemét A traktorokról és a hozzájuk kapcsolódó munkaeszközökről rengeteg szép dolgot lehet elmondani, de az az igazi amikor élőben láthatja az ember, munka ...
Nem vagy vagány, ha nincs Solis kistraktorod Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem ...
A Solis traktorok bizonyítanak A traktorgyártóknak továbbra is követniük kell ez EU-s környezetvédelmi irányelveket és szigorításokat. Azok, akik erre rá sem hederítenek, gyorsan k...
Vetőgépek, traktorpiac, gépárverés, Kubota X, tala... Az elmúlt hónapban is több, kifejezetten érdekes gépes anyaggal jelentkeztünk az Agrárhírek rovatunkban. Bemutattuk a talajlevegőztetés technológiájá...