Kertészeti, állattartó telepi és kommunális traktorok az Odisys kínálatában – 3 márka egy kézben

10 értékesítési és szerviz partnerrel az ODISYS-től!

Az elmúlt években már megismerhették a magyar gazdák az Odisys kínálatában a jól bevált Goldoni traktorokat, melyet az idei évtől új európai nagybefektető, a Keentech vesz át. Hamarosan visszatér az eredeti Goldoni értékekkel rendelkező traktor gyártása a régi kerékvágásba beleértve a jól ismert Goldoni vörös-narancs színt. A 20-110 LE-s tartományban lesznek elérhetők, a speciális vevői igények kielégítésére.

A Goldoni mellett meg kell említeni a kategória piacvezető márkáját a Solis-t, mely szintén az Odisys gondozásába tartozik, hiszen mint exkluzív importőre, a lehető legnagyobb gondoskodást nyújtja a márkának. 20-90 LE teljesítménytartomány, változatos váltóvariációk és minőségi komponensek, kiváló ár-érték arány jellemzi. A kisgazdaságok vezérgépe a nagygazdaságok mindenese.

This image has an empty alt attribute; its file name is BCS-traktor-a-szoloben-munka-kozben-1024x681.jpg
A BCS kistraktor a szőlészetekben is megállja a helyét

2021-től a szintén olasz gyártmányú BCS traktorok is az Odisys kínálatába kerülnek, melyre azért volt szükség, mert maradtak olyan vevői igények, melyet sem a Goldoni, sem a Solis nem tud biztosítani az ügyfeleink számára. Ezek a jellemzően kis, kompakt méretű, de nagy teljesítményű traktorok, sokszor akár megfordítható kormányzással kiválóan kiegészítik az Odisys portfolióját.

Most már elmondhatjuk, hogy valóban minden igényre tudunk jó ajánlatot tenni.

A BCS traktorgyár Olaszország, azon belül is a lombardiai régió, Milano tartományában található, Abbiategrasso településen, itt készülnek a BCS egytengelyes gépei, professzionális fűnyírói, fűkaszái, míg a speciális ültetvénytraktorokat a szomszédos Emilia Romagna régióban található Luzzara-i gyárban készítik.

Az 1943-ban alapított gyár igazi multinacionális vállalattá nőtte ki magát, több leányvállalattal is rendelkezik és majd a világ minden országában rendelkezik márkaképviselettel. Kezdetben egytengelyes, speciális fűnyíró, kaszálógépeket gyártott, majd a 60-as években lépett az egytengelyes traktorok piacára. Ebben jelentős sikereket ért el és megerősödött, olyannyira, hogy 1988-ban megvásárolták a Luzzarai székhellyel rendelkező Ferrari traktorgyárat, majd 1999-ben a Pasquali gyárat is. A két nagy felvásárlásnak köszönhetően nemzetközi szinten is jegyzett ipari nagyvállalattá vált. Természetesen a fő irányvonal megmaradt, azaz a BCS termékek fejlesztése az elsődleges irány, melyet a csoport többi tagja késleltetve vesz át.

Vithar K105
Valiant 60 AR

A BCS-csoport kiemelten kezeli a vevői igényeket, visszajelzéseket, melyeket beépít a fejlesztés alatt álló modellekbe. A fejlesztés során szempont a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés is, így jelenleg a teljes 25-98 LE szegmensben rendelkezik megfelelő tanúsítványokkal, azaz forgalomba helyezhető. A teljes gyártási folyamatot saját kezében tartja, évi mintegy 500 000 váltót gyártanak le CNC-gépeiken, saját terveik alapján. A gyártásban résztvevő minden üzemrészlegben ISO 9001 standardek mentén folyik a minőség-ellenőrzés, az összeszerelés végén, pedig minden gép átesik egy funkcionális ellenőrzésen, így a felhasználókhoz garantáltan megfelelő minőségű gépek kerülhetnek ki.

Vivid
Invictus K400 SDT RS

A BCS gépek magyarországi importőre 2021-től 5 éves szerződéssel az Odisys Bt. A kecskeméti székhelyű vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik ültetvénytraktorok értékesítése és új márkák piacra bevezetése terén. A BCS pedig vérbeli ültetvénytraktorokat gyárt, jelen van a differenciált kerekű gépek piacán és az egyforma kerekűekén is.

A gyár egyetlen differenciált kerekű modellje a Vivid 400 DT, mely Lombardini 35 LE-s motorral és egy nagyon komoly 12/12 fokozatú szinkronizált váltóval érhető el, Az opciós listáján megtalálható a hasalatti kardán, front hidraulika vagy akár a kabin is. Kiemelkedő tudásának és kedvező árának köszönhetően kiváló választás önkormányzatoknak, kisebb ültetvényeken gazdálkodóknak.

This image has an empty alt attribute; its file name is Invictus-K600-funyiras-kozben-1024x685.jpg
Invictus K600 fűnyírás közben

Az Invictus gépcsalád már egyforma kerekes kialakítású, – kivétel ez alól a K400SDT RS mely ugyan alig észrevehetően, de hátul nagyobb kerekekkel rendelkezik. A család tagjai elérhetőek törzscsuklós és merev törzsű, elsőkerék kormányzott kivitelben, 26/36/48 LE Kubota motorokkal szerelt változatokban. A K300 és K400-as modellek 8/4 fokozatú váltókkal érkeznek, a nagyobb K600 RS és AR megfordítható kormányos kivitelben is elérhető, míg a MT (hegyi kivitel) csak kerékkormányzott, egy haladási irányú modell, a K600 már 12/12 fokozatú szinkronizált váltóval és független kardánkuplunggal kerül ki a gyárból. Az Invictus modellek elérhetőek többféle gumizással, legyen szó hagyományos „Agri”, gyep, vagy éppen alacsony nyomáson üzemeltethető, talajtaposást redukáló változatokról. Legkeskenyebb változatban a 99 cm-es szélességet is épphogy csak eléri a törzscsuklós változat, de a kerékkormányzott is csak 107 cm.

This image has an empty alt attribute; its file name is K105_BCS_back-1007x1024.jpg
BCS K105 hátulról

A Vailant gépcsalád 49 (Vailant 600 RS és AR) és 56 LE (Vailant L65 RS, MT és AR) változatokban érhető el, törzscsuklós (AR), kerékkormányzott (RS) mindkettő megfordítható kormányos változatban is rendelhető, valamint speciális hegyi viszonyokra kialakított (MT) változatban. Az erőforrás itt 3 vagy 4 hengeres Kohler, az erőátvitel pedig 12/12 fokozattal rendelkezik. A 49 LE-s gép a legkeskenyebb kerekeléssel akár 121 cm-re szűkíthető. Ezek a gépek is független kardán kuplunggal rendelkeznek, szinkronizált váltóval, és többféle gumizással is megrendelhetők.

This image has an empty alt attribute; its file name is Visual_BCS-fule-belulrol-1024x605.jpg
BCS fülkéje belülről

Magasabb teljesítményben a Vithar L80N; L80; K105 modelleket találjuk 75 illetve 98 LE-s motorokkal. Ezek a gépek is elérhetőek RS / AR, és mindegyik akár megfordítható kormányzású kivitelben is. Az N változatban az erőforrást a Kohler biztosítja, míg két testvérének a Kubota adta a motort, 98 LE-s gépben ráadásul már tekintélyt parancsoló 3769 cm3 lökettérfogattal, 330 Nm nyomatékkal, ami ebben a kategóriában igen jó értéknek számít. A váltó az összes Vithar modellben 16/16 fokozatú, mechanikus, szinkronizált!

This image has an empty alt attribute; its file name is Vivid-munkaban-1024x768.jpg
BCS Vivid

A kerekes traktorok csúcsmodellje a Volcan L80 és a K105 melyek a fentihez hasonlóan 75 és 98 LE-sek. Elérhetőek akár cseppfülkés kivitelben is, akár elektrohidraulikus hidraulika vezérléssel, 16/16 fokozatú váltóval, RS és AR kivitelben, ez utóbbi akár Dualsteer is lehet, azaz egyszerre elsőkerékkormányzott és törzscsuklós. A Volcan család is elérhető REV, azaz megfordítható kormányzású változatban, 11 féle kerékkel, Grammer légrugós üléssel, front hidraulikával, kabinokhoz aktív szenes szűrő elérhető, fokozva ezzel a kezelő biztonságát.

A kínálat abszolút csúcsa a Volcan Sky Jump K105 Dualsteer traktor, mely a kerekes Volcan K105 Dualsteer alapjaira épült, de hátsó kerekei gumihevederes járószerkezetre lettek lecserélve. Ez a kombinált megoldás 3 előnyt is nyújt a felhasználónak, csökkenti a talajtömörödést, a felszín a lánctalpas gépekhez képest kisebb mértékben sérül miközben a kapaszkodó képesség ahhoz nagyon hasonló, közúti forgalomban is részt vehet akár 40 km/h -s tempóval, mindezen előnyök mellett a gép még mindig csak 1350 mm széles! Az első BCS Vivid és Invictus modellek már megérkeztek az Odisys Bt. telephelyére, a gépek értékesítése több mint 10 magyarországi telephelyen történik, viszonteladókon keresztül. A hálózat biztosítja, hogy a vevő gazdálkodási területéhez közel megtekinthesse, kipróbálhassa traktorainkat. A szerviz, igény esetén a közelből, gyorsan érkezik.

This image has an empty alt attribute; its file name is Odisys_logo.jpg

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Egy traktor, ami a gazdáknak szerelem első próbára... Több száz indiai traktort adott el 5 év alatt a Hernek-testvérpár Magyarországon, John Deere-ből pedig évente 50-80 darabot értékesítenek a hazai gaz...
Fendt nagytraktorok, Fliegl-felvásárlás, CLAAS-bőv... Több hírünkben is szó volt augusztusban a mezőgazdasági gépekről. Ezekben leírtuk, hogy visszaesett a John Deere-t gyártó vállalat bevétele, egyre né...
Gépbemutató: október 17-én irány Kecskemét A traktorokról és a hozzájuk kapcsolódó munkaeszközökről rengeteg szép dolgot lehet elmondani, de az az igazi amikor élőben láthatja az ember, munka ...
Nem vagy vagány, ha nincs Solis kistraktorod Az új és a használt eladó kistraktorpiac mára akkora, hogy bárki könnyedén elveszhet benne. Az új modellek teljesítmény/ár-értékarányban sokszor nem ...
A Solis traktorok bizonyítanak A traktorgyártóknak továbbra is követniük kell ez EU-s környezetvédelmi irányelveket és szigorításokat. Azok, akik erre rá sem hederítenek, gyorsan k...
A nehézségek dacára a Solis traktorok felfutásával... Nagy reményekkel és több új termék piacra léptetésével kalkulált az Odisys Bt. a 2020-as évre, de a járvány alaposan belerondított az idilli képbe. E...