Immár új hollandiai elosztóközpontjából szolgálja ki magyar ügyfeleit a Kubota

Átalakított logisztikai folyamatokkal, de a megszokott kiváló minőségű termékeivel várja továbbra is ügyfeleit a Kubota. Szabó Istvánnal, a Két-KATA Kft. ügyvezetőjével az ellátási láncban és a termékportfólióban bekövetkezett változásokról, no meg a cég vezértermékéről, az M7003-as traktormodellről is beszélgettünk.

Legutóbbi beszélgetésünk idején még csak a nyitását tervezték a Kubota új logisztikai elosztóközpontjának. Megtörtént-e ez azóta?

A központot egy éve kezdték el berendezni és áruval feltölteni, most júniusban kezdte el a működését. A beruházás hátteréről annyit érdemes tudni, hogy a Kubota-nak Európában több, a 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata van, és eddig ezek koordinálták a különböző piacok ellátását. Mi például a németországi központhoz tartoztunk, tizenkét másik országgal együtt, de működött ilyen regionális központ Franciaországban, Angliában, illetve az utóbbi években már Olaszországban, Spanyolországban és Görögországban is. Most ezek működését racionalizálták, lecsökken a tevékenységi körük, mert csak adminisztrációt látnak majd el a jövőben. Az összes gép és géprészegység Hollandiából érkezik majd ezen túl.

Szabó István, a Két-KATA Kft. ügyvezetője

Mi lesz az új struktúra előnye?

Jóval nagyobb lesz a pufferkészlet. Egy nagy központi készletraktárunk lesz, nem 6-7 szerte-szét Európában. Rugalmasabbak leszünk az ügyfelek kiszolgálásában, rövidülnek a szállítási határidők. Jelenleg az új logisztikai folyamatok finomhangolása zajlik.

A holland elosztóközpont megnyitotta kapuit

A rendelések zöme várhatóan továbbra is traktorokra érkezik majd, és azokon belül sokan szeretnének Kubota M7003-as modellt. Kérem, mutassa be az olvasóknak!

A Kubota az M7003 erős és profi traktorával új etalont állít fel a professzionális mezőgazdasági erőgépek számára. Az első osztályú műszaki technológiának és kimagasló kényelemnek, valamint az intelligens precíziós gazdálkodásos megoldásoknak köszönhetően garantáltan csúcsteljesítményre képes.

Mi biztosítja ezt a csúcsteljesítményt, halljuk a részleteket! Mit tudhatunk például a motorjáról?

A Kubota új V6108 TIER 5 6,1 literes dízelmotorjai egyenletes teljesítményt nyújtanak, hatékonyabb üzemanyag-felhasználás mellett. Teszik mindezt kevesebb zajjal és rezgéssel. Sőt, további teljesítménytartalékok állnak rendelkezésre a maximális munkavégzéshez az esetlegesen szükséges power boosttal. Az innovatív SCR technológia pedig csökkenti a káros anyagok kibocsátását. Hosszú munkanapokra a Kubota M7003 extra nagy befogadó képességű tartályokkal rendelkezik az üzemanyag és az AdBlue® számára.

Az M7003 sebességváltókat maximális hatékonyságra tervezték, hogy megállja a helyét minden felhasználási körülmények között is. Ráadásul a modern M7003 traktorok ISOBUS rendszerrel rendelkeznek, ezért minden ügyfél- és munkaeszköz igényt kielégíthetnek.

Kubota M7153

Mi jellemzi a hajtóművét?

Az alapkivitel 30E / 15H sebességváltóval felszerelt, de akár 54E/ 27H, mászó fokozattal ellátott változat is kérhető. Az új „Xpress restart” funkcióval a traktor kuplung használata nélkül is megállítható. A sebességváltó kézi vagy automatikus váltásra is alkalmas. Kiválasztható a szántóföldi vagy a szállítási feladattól függő beállítás. A prémium KVT modell fokozatmentesen változtatható sebességváltója tökéletes haladási sebességet kínál a bármilyen munkavégzéshez.

Térjünk most rá a hidraulikára!

Az M7003 hidraulika rendszere és függesztő műve tökéletesen illeszkedik ennek a nagy teljesítményű traktornak az egyedülálló teljesítményéhez. A nagy, 9400 kg os teherbírás lehetővé teszi a nehéz munkagépek gyors kezelését. Az elektronikus függesztőmű vezérlést ergonómikusan beépítették a multifunkciós karba. Az optimális kényelem érdekében a kiadó szelepeket kényelmes lehet szinkronizálni az új “csere szelep” funkcióval. A TLT négy sebességgel rendelkezik (540 / 540E / 1 000/1 000E), hogy a munkaeszközöket üzemanyag-hatékonyan lehessen működtetni. Opcionálisan mellső TLT (1000 ford/perc) és front függesztőmű is rendelhető, hogy még szélesebb körben használhassuk a traktort.

Napjainkban fokozott igény mutatkozik a kényelmes munkavégzés iránt. Mit kínál ezen a téren a modell?

A tágas kabin hosszú munkanapokon is nyugodt munkakörnyezetet biztosít a kényelmes, ergonómikus és felhasználóbarát kialakításának köszönhetően. A traktor multifunkciós karja, például, egyesíti az összes fontos funkciót, hogy kényelmesen lehessen azokat kezelni. A vezetőfülke kiválóan hangszigetelt (72 dB [A]), így biztosítja a kellemes csendet a kezelő számára. A megfelelő komfortérzetről továbbá egy automatikus klímaberendezés hatalmas légszállítással gondoskodik. A prémium Grammer ülésnek, kiváló rugózása, széles kartámasza és prémium minőségű kárpitozása van. Az új halogén és LED munkalámpák segítségével pedig akár éjszak is produktív lehet a munka.

Visszatérve a logisztikára, normalizálódtak-e már a folyamatok a Covid és a szomszédunkban zajló háború okozta sokk után?

Még jelenleg is tapasztalhatók csúszások a gyártásban az európai beszállítók nehézségei miatt. Aktuálisan is 600 darab traktor várja a kiszállítását, de hiányzik belőle az ülés, a vonóberendezésnek bizonyos részei, a fronthidraulika, visszapillantótükör vagy a sárvédő, tehát olyan kisebb alkatrészek, amelyeket a Kubota az európai piacról szerez be. Ezeknek a csúszása miatt van egy kis fennakadás, de kezelni tudjuk.

Mi az oka ezeknek a csúszásoknak?

A nyersanyaghiány, és emiatt a beszállítók beszállítói is késnek. Ennek ellenére érkeznek be a gépek, csak nem az optimális ütemben. Tavasszal volt egy nagyobb leállás, amit a pufferkészletekkel át tudtunk hidalni, de nyártól már újra kaptunk, elsősorban mezőgazdasági gépeket.

Úgy tudjuk, a Kubota le is cserélte egy eddigi partnerét.

Korábban a Kverneland gyártotta a Kubota traktorok automata kormányzását, illetve a precíziós gazdálkodáshoz szükséges helymeghatározó rendszert, de a kicsi gyártókapacitásuk miatt, sajnos, nem tudnak eleget gyártani, így most már Topcon termékeket szerelünk az erőgépekbe.

Azért váltottak beszállítót, mert továbbra is nagyon hangsúlyosnak gondolják a precíziós gazdálkodással kapcsolatos funkciókat. Egyértelműen látszik, hogy csökken a mezőgazdaságban dolgozók száma, viszont többet kellene termelni, mert a Föld lakossága növekszik, így nincs más lehetőség csak a precíziós gazdálkodás további elterjesztése. Illetve, ahogy növekszik az inputanyagok ára egyre életbevágóbb, hogy a kijuttatás és a műveletek optimálisan történjenek.

Kubota robotfűnyírók – KR-széria

Milyen további, a céget érintő változásokról tud beszámolni?

További újdonság, hogy a Kubota a kommunális ágazatban akvirálta az olasz, fűnyírókat és kommunális gépeket gyártó Gianni Ferrari nevű céget.

A portfóliónk részét képezik továbbá a robotfűnyírók is. Mindkét kategóriában nagy kapacitású termékek találhatók a választékunkban. Ahol másnál véget ér a kínálat, nálunk ott kezdődik.

A bővüléssel az a célunk, hogy a Két-Kata Kft. több lábon álljon, több ágazathoz kapcsolódjunk, legyen az a mezőgazdaság, kommunális szolgáltatás, de nyitunk a magánfelhasználók felé is. Ez szélesíti annyira az ügyfélkört, hogy stabilabb legyen a cég működése.

A robotfűnyírónak most indul majd egy marketingkampánya a Facebookon.

Ráadásul, mindegyik most már mindegyik termékünkre él az 5 éves, teljes körű gyári garancia.

Mit lehet erről tudni?

2021-ig kizárólag az M szériás mezőgazdasági traktorokra terjedt ki az 5 éves teljeskörű gyári garancia, ami idént megváltozott, és immár minden motoros gépre igényelhető lesz. Mindez a mezőgazdasági traktorokon kívül a kisebb, kompakt szériákat, de az ipari és lakossági fűnyírótraktorokat is érinti. A mezőgazdasági termékekre eddig általában 3 év, a kis kompakt traktoroknál pedig 2 év volt a garancia hossza. Most egységesen mindegyiknél 5 év lett.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Távirányítós életnagyságú traktor, de felnőtteknek... A mezőgazdasági gépek világában egyre több innovatív megoldással lehet találkozni, amitől sok gazdálkodónak eláll a szava. Ilyen egy most bemutatott ú...
A Kubotával és a Fendt-tel a legelégedettebbek az ... Magyarország és Ausztria is először vett részt a CLIMMAR Traktorkereskedői Elégedettségi Index (DSI) kutatásában az idén. A felmérés, amelyet 2018 jún...
Robotok a fejőházban, első a Kubota, agrárdigitali... Több hírünket olvashatta az elmúlt időszakban a mezőgazdasági gépek témájában. Szó volt újdonságokról, fejlesztésekről, az év traktoráról, fejőrobotok...
Milliárdok a gépekre: ezek Európa legnagyobb forga... Optimisták a piaci várakozások a gépeladásokkal kapcsolatban 2019-re. Az agrárszektorban annak ellenére megvan a befektetési hajlandóság, hogy a 2018...
Nagy forgalmú gépgyártók, dróntörvény, nanocsempék... Több hírünket olvashatta júniusban a mezőgazdasági gépek és a technológia kategóriában. Szó volt a dróntörvény bevezetéséről, Európa legnagyobb forga...
Szépen teljesítettek a legnagyobb gyárak: 11 száza... Az elmúlt évben a világ 6 legnagyobb piacvezető traktor- és mezőgazdasági gépgyártója konszernszinten 14,2 százalékkal, a mezőgép forgalmát tekintve ...