Ebben az öt növényben rejlik a szerencse az új évben (is)

Az év vége felé sokan buzgón keressük a módját, hogyan hívhatjuk be a szerencsét és a pozitívumokat az életünkbe. Az egyik időtálló, kultúrákon és hagyományokon átívelő megközelítés a növényekbe mint a szerencse és a jólét szimbólumaiba vetett hit. Öt olyan növényt mutatunk be, amelyekről általában úgy gondolják, hogy szerencsét hoznak, és egy kis zöld bájjal gazdagítják otthonunkat és kertünket.

1. Szerencsét hozó bambusz (Dracaena sanderiana)

Gyakran a kínai kultúrához kötik, a szerencsét hozó bambusz népszerű választás a szerencsét keresők számára. Neve ellenére ez a növény valójában nem bambusz, hanem a Dracaena családba tartozik.

A Feng Shui alapelvei szerint a szerencsés bambusz elrendezésében lévő szárak száma befolyásolhatja, hogy milyen az a szerencse, amelyet vonz. A három szár például a boldogságot, a gazdagságot és a hosszú életet szimbolizálja. Tartsuk a szerencsét hozó bambuszt egy vízzel teli vázába, és helyezzük jól megvilágított helyre, de a közvetlen napfénytől távol.

 A Feng Shui alapelvei szerint a szerencsés bambusz elrendezésében lévő szárak száma befolyásolhatja, hogy milyen az a szerencse, amelyet vonz. A három szár például a boldogságot, a gazdagságot és a hosszú életet szimbolizálja.
A Feng Shui alapelvei szerint a szerencsés bambusz elrendezésében lévő szárak száma befolyásolhatja, hogy milyen az a szerencse, amelyet vonz. A három szár például a boldogságot, a gazdagságot és a hosszú életet szimbolizálja. (Forrás: garden-guide.com)

2. Pénznövény (Epipremnum aureum)

A többféle néven, többek között ördögi borostyán és arany pothos néven ismert pénznövény ellenálló és könnyen gondozható választás. A Vastu és a Feng Shui szerint ez a növény állítólag vonzza a gazdagságot és a pozitív energiát. Szív alakú levelei és kúszó indái vizuálisan vonzó kiegészítőjévé teszik az otthonokat.

Helyezzük a pénzvirágot olyan helyre, ahol közvetett napfény éri, és mérsékelten öntözzük. Bónuszként légtisztító tulajdonságairól is ismert, ami hozzájárul az egészségesebb beltéri környezethez.

3. Jádenövény (Crassula ovata)

A jádenövény, más néven pénzfa vagy barátságfa, egy olyan zamatos növény, amelyről úgy tartják, hogy jólétet és sikert hoz. Élénkzöld leveleivel és fához hasonló megjelenésével a jádenövényt gyakran a növekedés és a pénzügyi szerencse szimbólumának tekintik.

Pozitív energiájának maximalizálása érdekében helyezzük a növényt otthonunk vagy irodánk délkeleti sarkába. Az öntözések között hagyjuk megszáradni a talajt, mivel a jádenövények a jó vízelvezető talajkeveréket kedvelik.

4. Bazsalikom (Ocimum basilicum)

A bazsalikomot a kulináris felhasználásán túl szerencsét hozó növénynek tartják, különösen az indiai kultúrában. A szent bazsalikomot, más néven tulsit, szent jelentőségéért tisztelik, és úgy tartják, hogy vonzza a pozitív energiát. Ha bazsalikomot ültetünk otthonunk köré, úgy gondolják, hogy elhárítja a negatív hatásokat és elősegíti a boldogságot. Élvezzük a bazsalikom aromás előnyeit, ha cserepeket helyezünk a napos ablakpárkányra, vagy ha a kültéri fűszerkertünkbe ültetjük.

5. Szerencselóhere (Oxalis tetraphylla)

Egy csipetnyi szeszélyt és egy csipetnyi ír folklórt adva a szerencselóhere, más néven a „Vaskereszt” növény, elragadóan illeszkedik a szerencsét hozónak tartott növények listájára. Ezt a bájos növényt jellegzetes négylevelű lóhere alakjáról ismerhetjük fel, amelynek minden egyes levelén egy sötétlila vagy barnás színű, miniatűr vaskeresztre emlékeztető folt látható.

Az ír hagyomány szerint a négylevelű lóhere megtalálása kivételes szerencsének számít, mivel minden egyes levél a reményt, a hitet, a szerelmet és a szerencsét szimbolizálja. Egy cserép szerencselóhere termesztése egy kis varázslatot kölcsönöz a beltéri vagy kültéri helyiségeknek.

Helyezzük napos helyre, és két öntözés között hagyjuk, hogy a föld kissé kiszáradjon. Bár szimbolikája a szerencséhez kötődik, a szerencselóhere aprócska és vonzó megjelenése miatt is kellemes kiegészítője zöld társainak.

Szerencsehozó társaival együtt játékos és vidám hangulatot, pozitivitást és egy csipetnyi varázslatot hozhat kertünkbe vagy életterünkbe.

(Forrás: garden-guide.com)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Mákkal kapcsolatos érdekességek Volt, ahol jóslásra használták a mákot, máshol termékenységi varázslatokhoz volt elengedhetetlen kellék. Cikksorozatunk mai részében néhány érdekesség...
Már megint péntek 13! Jól indul ez az év is… mondhatják a babonás emberek, ugyanis február 13. után március 13-a is pénteki napra esik. De miért is félünk ettől a naptól an...
Asszonyélet – termesszen bazsalikomot otthon... Egyre kedveltebb fűszer a bazsalikom a háziasszonyok körében. A bazsalikomot szárított és zöld formában is meg lehet vásárolni a boltban, de minek fiz...
Újra feltűnik a Kulák a kukoricaföldeken Az év eleje óta Mátrai Tibor az ügyvezetői feladatokat is ellátja az Agromag Kft.-nél. Ennek apropójából a Magro.hu munkatársa beszélgetett vele a vá...
Lehet sok, lehet jó, de akár lehet mindkettő együt... A leglényegesebb kérdést, hogy kiváló minőségi paraméterekkel vagy nagy terméspotenciállal rendelkező fajtát válasszunk-e, azt a termény értékesítésé...
Ideális szobanövények azoknak, akiknél minden elpu... Aki nem gyakorlott a növények nevelésében és olyan fajtát keres, amelyik viszonylag kevés gondozást és törődést igényel, annak is van mik közül válas...