Több területen is veszélyezteti a vadon élő állatokat a koronavírus

A természetvédők számára sokszor az alapvető, vagy az egyetlen anyagi forrást jelentették a turistáktól származó bevételek. Az ágazat a COVID-19 koronavírus járvánnyal kapcsolatban bevezetett korlátozások miatt gyakorlatilag összeomlott. A pénzhiány rendkívül súlyos károkat okozott a világ nemzeti parkjainak. Azok a szervezetek, amelyek a látogatóktól gyűjtöttek bevételt, bajban vannak, mert a határlezárások és utazási korlátozások megfosztották őket az egyik legfontosabb pénzügyi forrásuktól. […]

Tovább…

Vadhúst ajándékoznak az egészségügyi dolgozóknak

A koronavírus járvány magyarországi kitörése óta elmondható, hogy az egészségügyben dolgozók éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb beteget ellássák. Ezt a vadgazdálkodók is nagyon jól tudják, így önkéntes akcióba kezdtek, és országszerte vagy elkészített vadétellel, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott hússal ajándékozzák meg a kórházak dolgozóit. […]

Tovább…

Egyen szürke mókust, hogy védje a vöröst, például mókushúsos palacsintát

Nagyon elszaporodtak a Brit-szigeteken a szürke mókusok, aminek következtében felpezsdült az etikus húsfogyasztás is. A jelzett rágcsálók kezdik teljesen kiszorítani a kihalóban lévő vörös mókusokat, míg az etikus húsfogyasztók ellenzik a nagyipari hústermelést, ezért vadon vagy szabadtartásban élő állatokat fogyasztják. A Telegraph cikke szerint a két csoport mostanában egymásra talált, pontosabban az egyik elkezdte ételként hasznosítani a másikat. […]

Tovább…

Sütöttek, főztek, ettek, ittak: Vadgasztronómiai Fesztivál volt Soponyán

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Sárvíz Völgye Erdészeti, Vadászati és Ökoturisztikai Központban a Vadgasztronómiai Fesztivált. A cél a vadhús hazai népszerűsítése volt. A fesztiválon főzőversenyt is tartottak,  amint összesen 55 csapat vett részt, fejenként 3-5 fővel. Ezen kívül a több, mint 4 ezer vendég a versenyző csapatok finomságain kívül a szakács szakma legjobbjainak a főztjét is megkóstolhatta. […]

Tovább…