Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs élet a Földön baktériumok nélkül!

Minden termesztett növényünk – legyen az búza, árpa, kukorica, bármely pillangós növény, napraforgó, vagy akár paradicsom, paprika, burgonya – gyökérzetén és annak közvetlen környezetében nitrogénkötő és a növény növekedését serkentő talajbaktériumok milliói élnek és segítik a növényünket a csírázás kezdetétől. […]

Tovább…

Az Energia Humin levéltrágyának bőven vannak rejtett energiatartalékai!

A tápanyagok nagy részét növényeink a gyökereiken keresztül veszik fel. A makro- és mezoelemeket a leveleiken át csak korlátozottan, kismértékben pótolhatjuk, mikro tápanyagokkal azonban bőséggel elláthatjuk őket a lombtrágyázás során. Az Energia Humin a kultúrnövények fejlődéséhez és magas hozamához szükséges mikroelemek teljes palettáját biztosítja. […]

Tovább…

A lombtrágyázás jelentősége avagy miért hasznos a levélen keresztül történő tápanyagpótlás?

A sikeres növénytermesztéshez nem csak makro- és mezoelemekre, hanem hektáronként néhány gramm mennyiségben mikroelemekre is szükségünk van. A mikroelemek kismértékű hiánya szemmel látható tüneteket nem okoz, ennek ellenére 10-30% terméskiesést eredményezhet. A növényekben, kis mennyiségben jelen lévő fémek jellemzően lassan mozognak, ezért az intenzív növekedés időszakában a fiatal hajtásokon jelentkezhetnek a hiánytünetek, a lombtrágya kijuttatását ezekhez az időszakokhoz kell igazítanunk. […]

Tovább…

Phylazonit technológia a kukoricatermesztésben

A kukorica az őszi búza mellett a legnagyobb területen termesztett növény hazánkban, termőterülete közel 1,2 millió hektár. Nagymértékű elterjedését a jó adaptív tulajdonságainak is köszönheti, ami a nemesítés egyik fontos pillérévé vált. A jövő mezőgazdaságában kiemelten fontos, hogy a gazdaságilag legjövedelmezőbb termésátlagot tudják a termelők elérni. Ez már a termőhely adottságainál eldől, hiszen a kukorica igényes a talaj szerkezetével, tápanyag- és vízszolgáltató képességével szemben. Kevésbé igényes viszont az előveteményre, így a növényi sorrendbe jól beilleszthető. A kalászos növények nagy termőterülete miatt jellemzően az őszi kalászosok után kerül vetésre. Sokszor monokultúrában is termesztik, de ez a talaj kizsigerelését, kiszárítását valamint a gyomok és a kórokozók felszaporodását eredményezheti, ami gyakorlatilag ellehetetleníti a gazdaságos termesztés megvalósulását. […]

Tovább…