A sertéstakarmányok szemcseméretének szűkítése

Még nagyon sok felfedezésre váró dolog van. Ez a véleménye sok szakértőnek, aki a sertéstakarmányok szemcseméretét tanulmányozza. Bár már sok kutatás folyt annak kiderítésére, hogy létezik-e olyan szemcseméret, amelyet hengeres vagy kalapácsos malomban érnek el, és amely optimális a sertések teljesítménye szempontjából. A szemcseméret a baromfi teljesítményét is befolyásolja. […]

Tovább…

A pellet szemcsemérete – hatása a sertés és baromfi bélrendszerének egészségére

A szemcseméret fontos tényező, amely meghatározza a takarmányhatékonyságot és a bélrendszer egészségét sertéseknél és baromfiknál. A takarmányfeldolgozásnak ezért fejlődnie kell, és egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a pellet jellemzői, a bélrendszer egészsége és a mikrobióta közötti összetett kölcsönhatásokra.
A genetika fejlődése olyan kereskedelmi baromfi- és sertéstörzseket hozott létre, amelyek minimális takarmánybevitel mellett is jobb teljesítményt nyújtanak (növekedés, szaporodás stb.). […]

Tovább…

Korlátozni kell a brojlerek takarmányozásának megváltoztatásából eredő hatást

Annak érdekében, hogy a tápanyagszükségletet a madarak életkorához igazítsuk, a termelési ciklus során változtatni kell a takarmányspecifikációkat. Bár a követelmények az idő múlásával lassan változnak, ezt az átmenetet csak a takarmánykészítmény meglehetősen hirtelen változtatásával tudjuk kielégíteni. Szerencsére a madarak könnyen alkalmazkodnak.
A jelenlegi brojlercsirketörzsek kiemelkedő genetikai potenciált mutatnak a növekedési ütem tekintetében. Ezt az egyre növekvő takarmányfelvétel táplálja. A genetikai potenciált szükségszerűen alátámasztja az egyre kifinomultabb környezetszabályozás és a kornak és a teljesítményszintnek megfelelő tápok biztosítása. […]

Tovább…