Akinek naspolya terem a fáján, örömét leli benne!

Kevesen ismerik, még kevesebben fogyasztják, pedig a késő ősz egyik legédesebb és legvitamindúsabb termése a naspolya. Az elmúlt pár évtizedben szinte teljesen kiszorult, naspolya-termelőkről sem igen hallani, pedig barnás, éretten omlós termése semmihez sem hasonlítható ízvilágú. Éghajlatunkon szinte a legutolsó gyümölcs, amit még a tél beállta előtt, kint a kertben szüretelhetünk […]

Tovább…

Ezt érdemes tudni a naspolyáról

A naspolya kisméretű fa, ami szívós, betegségeknek ellenálló növény. A gondoskodást ízében és állagában az almapüréhez hasonlító termésekkel hálálja meg. Ezeket nyersen, lekvárként és más formákban is lehet fogyasztani. Különös jellegzetességük, hogy jóval a legtöbb egyéb gyümölcs szürete után, november közepére vagy végére érnek be. Ismerje meg a naspolya termesztéséhez és gondozásához szükséges a fontos tudnivalókat! […]

Tovább…