A szőlőlevélen keresztüli tápanyag utánpótlása

A mai időjárási anomáliák és az egyre inkább csökkenő vegyszerhasználat mellett, szinte már vitán felüli tény, hogy a növények levélen keresztüli tápanyag utánpótlására és kondicionálására nagy hangsúlyt kell fektetni. A szőlő esetében sincs ez másképp. […]

Tovább…

Nagy tévedés, hogy a tej a fő kalciumforrás

A tejnek igen jó a marketingje. A kalcium szóról egyből egy nagy pohár fehér italra asszociálunk. Pedig vannak olyan közismert élelmiszerek, amiben sokkal több kalcium van, mint egy pohár tejben. Lehet, hogy érdemes lenne ezen növények termesztőinek vagy az érintett érdekvédelmi szervezeteknek változtatni a marketingtevékenységükön. Talán a mostaninál jóval nagyobb keresletet generálnának., hiszen a fő kalciumforrás az ő kertjükben található. […]

Tovább…

A tápanyag-utánpótlás növényvédelmi kérdés is!

A növénybetegségeknek és az ellenük való védekezésnek kiemelt jelentősége van a mezőgazdasági termelésben. A legtöbb gazdálkodó nagy mennyiségű növényvédő szert használ ezek visszaszorítására, annak ellenére, hogy a megfelelő (harmonikus) tápanyag-ellátás is csökkentheti a betegségek által okozott kár mértékét. […]

Tovább…