Újra szárnyalhat a magyar húsgalamb-tenyésztés, debreceni szakkönyv segít ebben

Tanulmánykötetben összegezték a galambhús-termelés szempontjából meghatározó, aktuális molekuláris genetikai kutatásokat a Debreceni Egyetem MÉK Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ munkatársai. A szakmai kiadvány a hazai húsgalamb-tenyésztés versenyképességének növelését támogatja. […]

Tovább…

Kutatják és fejlesztik a különleges minőségű magyar hústermékek alapját adó galambtenyésztést

A hazai házigalamb-tenyésztés fejlesztése a célja a Debreceni Egyetem Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központjában folyó vizsgálatoknak. A genetikai és genomikai kutatások a precíziós technológiák bevezetését és a különleges hústermékek fejlesztését is támogatják. A központ munkatársai néhány éve hazánkban elsőként kezdték meg a házigalamb molekuláris genetikai és genomikai vizsgálatait. […]

Tovább…

A húsgalambtenyésztés felfuttatását a Debreceni Egyetem is támogatja új képzésével

Továbbképzést hirdet a húsgalamb-tenyésztés iránt érdeklődők számára a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A januárra tervezett szakmai program az egyetemi alapképzésben oktatott haszongalamb-tenyésztés tantárgy tematikájára épül. […]

Tovább…