Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs élet a Földön baktériumok nélkül!

Minden termesztett növényünk – legyen az búza, árpa, kukorica, bármely pillangós növény, napraforgó, vagy akár paradicsom, paprika, burgonya – gyökérzetén és annak közvetlen környezetében nitrogénkötő és a növény növekedését serkentő talajbaktériumok milliói élnek és segítik a növényünket a csírázás kezdetétől. […]

Tovább…

A lombtrágyázás jelentősége avagy miért hasznos a levélen keresztül történő tápanyagpótlás?

A sikeres növénytermesztéshez nem csak makro- és mezoelemekre, hanem hektáronként néhány gramm mennyiségben mikroelemekre is szükségünk van. A mikroelemek kismértékű hiánya szemmel látható tüneteket nem okoz, ennek ellenére 10-30% terméskiesést eredményezhet. A növényekben, kis mennyiségben jelen lévő fémek jellemzően lassan mozognak, ezért az intenzív növekedés időszakában a fiatal hajtásokon jelentkezhetnek a hiánytünetek, a lombtrágya kijuttatását ezekhez az időszakokhoz kell igazítanunk. […]

Tovább…