Díszkertek kialakítása és fenntartása című tanfolyamot hirdet a Debreceni Egyetem március 23-ra

Nyilvános tanfolyamat hirdet a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézete 2024. március 23-ára, szombatra. A programon az érdeklődők a díszkertek kialakításáról, fenntartásáról és fejlesztéséről kaphatnak ismereteket szakemberektől. A Díszkertek kialakítása és fenntartása című tanfolyamot ajánlják azoknak, akik kertkialakítás előtt állnak, akiknek a kertje felújításra és átalakításra szorul. […]

Tovább…

Erős kínálattal csábítja a hallgatókat a debreceni agrárképzés

A 155 éves debreceni agrárfelsőoktatás a XXI. századi agrárium kihívásainak megfelelő szakembereket képez az ország egyik legjobb kísérleti és technikai háttérének támogatásával. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara 8 alap- és 8 mesterszakra, valamint osztatlan agrármérnök képzésre várja a leendő hallgatókat a 2024/2025-ös tanévben. […]

Tovább…

40 éves a tartamkísérlet Debrecenben, az alapítójával, Nagy János professzorral beszélgettünk

A Debreceni Egyetem tartamkísérlet-sorozat fontosságát, időszerűségét és hasznosságát az adja, hogy a vizsgálatok tudományos alapot szolgáltatnak a precíziós termesztéstechnológia fejlesztéséhez. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professor emeritusa beszélt a tartamkísérletekhez kapcsolódó részletekről. […]

Tovább…

Oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodás megállapodást kötött a NAGISZ és a Debreceni Egyetem

A korszerű agrárium számos területére is kiterjed az az oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodás, amit a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán írt alá Szilvássy Zoltán, az intézmény rektora és Benedek Fülöp, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának elnöke.  […]

Tovább…

Adalékmentes grillkolbász, sonka és szalámi fejlesztéseken dolgoznak Debrecenben

Életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények előállítása a célja egy konzorciumi részvétellel létrejövő, közös magyar kutatásnak. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (DE MÉK), valamint a Gulyás János és Társa Kft. konzorciumában indul kutatóprogram. […]

Tovább…

Végzősök Debrecenből: 22 agrármérnök és 15 halgazdálkodási szakember javíthat a magyar mezőgazdaságon

Letették záróvizsgájukat a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar osztatlan, ötéves mesterszakon végzett agrármérnök-hallgatói. A kar előremutató képzésfejlesztése révén 2004 óta ők az elsők, akik a klasszikus 5 éves szakon végeznek. A mezőgazdasági vállalatok munkaerőpiaci igényeit figyelembe véve a MÉK 2017-ben indította újra a szakot. […]

Tovább…