Egyre több román csirkehús ömlik be Bulgáriába

Ugyan Bulgária korántsem önellátó baromfihúsból, de nagyon igyekszik, hogy ezt megváltoztassa. Javított külkereskedelmi mutatóin, az évi 5-10 százalékos termelésnövekedés jelentősen felülmúlja a fogyasztás bővülését. Az ország nagy beszállítói között egyre nagyobb piaci részesedéssel ott van Románia is. Az Agrárszektor számolt be arról, hogy 2017 és 2018 között 60 százalékkal lett kevesebb a baromfitartó üzemek száma Bulgáriában, miközben a termelés 10 százalékkal nőtt. A növekedés a csirkehús-előállítás 10 százalékos és a kacsahústermelés 18 százalékos bővüléséből tevődött össze. Előbbiből 87 ezer, utóbbiból 23 ezer tonna volt a kibocsátás – írták az USDA piaci jelentésére, illetve a bolgár statisztikai hivatal számaira alapozva. A […]

Tovább…

A gazdálkodók ötletei is segítik a nemzetközi szinten is sikeres magyar agrárszoftvert

Költséghatékony gazdálkodás folytatása és kis csoportokban eredményesen együttműködő termelők jelzik az AgroVIR fejlesztéseinek sikerét. A cég egy olyan innovatív vezetői információs szoftvert alkotott meg, amely segíti a gazdákat a működéshez szükséges döntések meghozatalában. A rendszer célja, hogy a partnereik a lehető legkevesebb idő- és energiaráfordítással tudjanak hatékonyan és fenntarthatóan gazdálkodni. Gorotyák Igor marketingvezető és Farkas Csongor nemzetközi értékesítési vezető többek között arról mesélt, mit tesz és fejleszt a magyar cég azért, hogy a magyar, a román, az argentin, és a bolgár gazdák a lehető legjobban átlássák és megszervezhessék a mezőgazdasági tevékenységüket. A magyar piacon ismertek és eredményesek. Milyen tervek és […]

Tovább…