„DNS-vonalkód” a terményeken

A Harvard Egyetem kutatóinak tanulmánya felvetette, hogy a haszonnövények termését egy olyan permetszerrel kellene kezelni, amely tartalmaz egyfajta DNS kódot, amelyet gomba- vagy baktériumspórákba juttatnak. Ennek célja az, hogy egy esetleges élelmiszer-mérgezés során könnyen visszavezethető legyen a termék származása. Bár első hallásra inkább veszélyesnek hangozhat ez a megoldás, nagyon is az emberek egészségét szolgálja. […]

Tovább…

Nem tartják tovább elzárva a baktériumokat: 1800 hasznos törzset tett elérhetővé a Danone

Az első joghurtja elkészítésének 100. évfordulóját ünneplő Danone májusban jelentette be, hogy kutatási célokra megnyitja 1800 hasznos törzsből álló baktériumgyűjteményét. Ez a Pasteur Intézetben őrzött 193 tejsav- és bifidobaktérium fermentációs törzset és a Danone részéről a Párizs-Saclay Kutatási és Innovációs Központjában tartott több, mint 1600 törzset jelenti. A törzsek szabadon elérhetőek lesznek a kutatók számára. […]

Tovább…