Akár 50 mm eső is eshet a következő napokban

Csütörtök délnyugat felől tovább terjeszkedik a vastag felhőzet, ám az ország északkeleti felén a nap nagyobb részében napos, gomolyfelhős, száraz idő várható. A többfelé esőt, záport okozó csapadéksáv lassan terjed északkelet felé, amely estig nagyjából a Sopron-Szeged vonalig juthat el. A Nyugat-Dunántúlon eshet a legtöbb csapadék. A keleti, délkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon több helyen erős széllökések. A Bakonyban viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de a Dunántúl délnyugati, déli részein ennél hidegebb is lehet. Késő este 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Péntek hajnalban legkésőbb az északkeleti határnál is megnövekszik a felhőzet, így összességében erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző. A csapadéksáv tovább terjeszkedik északkelet felé, de várhatóan az északkeleti megyéket továbbra sem éri el. Közben dél felől záporok, zivatarok érkezhetnek. A légmozgás veszít erejéből, de így is több helyen kísérhetik élénk széllökések a keleti, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul – prognosztizálja a met.hu.

Pénteken napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de nagyobb eséllyel a déli, délnyugati részeken szakadozottá, gomolyossá válik a felhőzet, ezáltal arrafelé hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A széteső, gyengülő csapadékzóna mögött dél felől több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, főként felhőszakadással kísért zivataros gócok. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet.

Szombaton napközben délnyugat felől szakadozik, csökken, illetve gomolyosodik a felhőzet. Emellett délutántól délnyugat felől magasszintű felhőzet érkezik. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A keleti, délkeleti szél élénk lesz. Hajnalban 7, 12, délután 13, 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Estefelé délnyugat felől csökken a felhőzet, és szűnik a csapadék. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban többnyire 7, 12, délután 13, 22 fok között valószínű.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Egyre biztosabb, milyen idő várható pünkösdkor... Az elmúlt egy hét csapadékos időjárása kedvező körülményeket nyújtott szántóföldi növényeink fejlődéséhez, ugyanakkor a hőmérséklet továbbra is elmar...
Szárad ki a talaj felső rétege, ebből még baj lehe... Az elmúlt napokban csak elszórt záporok hoztak némi csapadékot az országban, a talaj felső rétege egyre nagyobb területen kezd kiszáradni, amihez még...