A megfelelő kijuttatás a siker kulcsa!

Az okszerű és fenntartható gazdálkodás része a jövő mezőgazdaságának, amelybe jól illeszkedik a Magyar Termék Nagydíjas Phylazonit Technológia.

Kiemelt célunk a talajélet helyreállítása és/vagy megőrzése biológiai rekultivációval (baktériumok felhasználásával), aminek során célirányosan növeljük a hasznos mikroszervezetek számát (a talajerőt) a termőföldbe juttatott, speciálisan szelektált baktériumtörzsekkel. Ehhez a folyamathoz biztosítani kell a hasznos mikroszervezetek optimális működéséhez szükséges feltételeket is:

 • Megfelelő talajművelés
 • Talaj PH-értékének optimális szinten tartása (5,5-7 PH)
 • Talaj szerves anyag tartalmának növelése
 • Talajéletre káros kemikáliák (az indokolatlan műtrágya dózisok, talajfertőtlenítők, gyomirtók, érésgyorsítók és egyéb kemikáliák) használatának csökkentése, helyettük környezetkímélőbb anyagok előtérbe helyezése.

Fontos, hogy baktériumkészítményeinkkel élő sejteket juttatunk be a talajba, egy olyan közegbe, ahol már nagyszámú mikrobaközösség él, és alkalmazkodik az adott talajviszonyokhoz.

A legfontosabb elvárások a Phylazonit készítményeiben lévő baktériumtörzsekkel szemben:

 • Biokontroll hatás (a készítményben lévő mikrobák más mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzák)
 • Effektivitás a nitrogénkötés szempontjából.
 • Az ásványi anyagforgalomban megfelelő intenzitással és hatásosan vegyenek részt.
 • Jó szaporíthatóság
 • Stabilitás (a baktériumok fajon belül is tartsák az eredeti hatékonyságukat)
 • Jó kolonizáló képesség

A Phylazonit termékek előállítása során elért minőséget csak abban az esetben tudjuk megőrizni, ha ezt az élő anyagot megfelelő módon szállítjuk, tároljuk, illetve juttatjuk ki a termőföldre. Ennek érdekében a következőket érdemes szem előtt tartanunk:

A termék a gyárból igény szerint 48 órán belül eljut az ország bármely pontjára, így különösebb tárolási kapacitást nem igényel a termelők részéről. Ha valamely okból mégis tárolni kell, azt hűvös, napfénytől védett helyen érdemes.

Mire figyeljünk a baktérium készítmények tárolásánál és felhasználásánál?

 • Mindig tartsuk szem előtt a cégünk által javasolt tárolási előírásokat! Mivel a készítményekben élő baktériumok vannak, ezért mindig figyeljünk a tárolási hőmérsékletre, kerüljük a nagy hőingadozást! Soha ne tegyük ki a tűző napra a baktérium készítményeket tartalmazó kannákat!
 • Kijuttatás előtt figyeljünk arra, mivel keverhető a termék. Általában baktericid, fungicid szerekkel együtt nem juttathatók ki a baktériumkészítményeink. A gazdaságra leginkább adaptálható megoldás érdekében, forduljanak bizalommal tanácsadóinkhoz.
 • Mindig a javasolt vízmennyiséggel hígítva keverjük össze a készítményt közvetlenül kijuttatás előtt. Fontos, hogy a tartály tiszta legyen, ne maradjon benne szermaradék!
 • Felhasználás előtt jól rázzuk fel a baktériumokat tartalmazó kannákat, flakonokat!

Phyller kijuttatóval egyszerűen, biztosan és hatékonyan!

A Phylazonit termékcsalád talajbaktérium-készítményeinek kijuttatása sarkalatos pontja a hatékony működésnek. A siker érdekében kidolgoztunk egy olyan kijuttató egységet, mely saját gépre szerelve elősegíti a Phylazonit Talajoltó, Talajregeneráló talajba történő optimális továbbítását.

A Phyller kijuttató injektáló rendszer tartályai
A Phyller kijuttató injektáló rendszer tartályai

A Phyller kijuttató injektáló rendszer gyakorlatilag bármilyen erő- vagy munkagépre komolyabb szaktudás nélkül felszerelhető, ráadásul egyszeri beruházási költsége már a felhasználás első évében megtérül. A szerkezet legfőbb előnye, hogy mivel a munkaművelettel egy időben történik az oldatok talajba juttatása, így sem növekvő gázolaj-felhasználási költséggel, sem úgynevezett taposási kárral, sem pedig hígító-víz biztosításával nem kell számolnia.

 

Phylazonit vetőgép
Phylazonit vetőgép

További információért keresse tanácsadóinkat!

www.phylazonit.hu

(x)

 

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A talajbaktériumok értékei és titkai egy új magyar... Egy precíziós gazdálkodással foglalkozó konferencián találkoztunk hazánk egyik korszakalkotó írójával, Nemere Istvánnal. A szerző több, mint 600 mű és...
Phylazonit technológia a kukoricatermesztésben A kukorica az őszi búza mellett a legnagyobb területen termesztett növény hazánkban, termőterülete közel 1,2 millió hektár. Nagymértékű elterjedését a...
Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjban részesültek ... A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj (MAMD) célja a hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése, amit ünnepélyes keretek között osztana...
A lombtrágyázás jelentősége avagy miért hasznos a ... A sikeres növénytermesztéshez nem csak makro- és mezoelemekre, hanem hektáronként néhány gramm mennyiségben mikroelemekre is szükségünk van. A mikroel...
A föld forgott a nap körül Polgárdiban és Zagyvasz... A növénytermesztés középpontjában a talaj áll. A jövő kihívásaira csak akkor tudunk versenyképesen reagálni, ha ismerjük és kihasználjuk a technológia...
Phylazonit Technológia – egy jövedelmező rep... Az őszi káposztarepce termesztése az elmúlt években növekvő tendenciát mutat, köszönhetően annak, hogy egy magas technológiai szint megvalósulása eset...