Kívánt fizetési mód:
átutalással utólag
Ajánlat kezdete:
2021.07.10.
Ajánlat lejárta:
2024.07.11.
Típus:
indirekt fűtésű szárító
Teljesítmény:
2,6-5,5 LE (1 kW)
Indirekt fűtésű szárító eladó!
Az általunk forgalmazott szárítók fő jellemzője az indirekt fűtés, hogy ne változzon a kezelt termék eredeti jellemzői, ezért különösen alkalmas az ökológiai termékek feldolgozásában.
Ügyfeleink kérésére szárítók testre szabhatók a gabonafélék feldolgozására, mint például a kukorica, búza, hajdina, árpa, rizs, stb. Igény esetén fix és rögzített változatban is kapható.
Nemcsak a mosott diót, mogyorót kell szárítani, lehetőleg gyorsan, hanem minden felszedett termést, mert a szüretkor - főleg, ha betartjuk a három napos felszedési szabályt - több mint 30 % vizet tartalmaz. A kopáncsosan rázott - de már kopáncstalan – dió. mogyoró víztartalmát beszállításkor 40 %-ra becsülhetjük, ez egy szakmailag elfogadott irányszám. Ugyancsak 40 %-ra tehetjük a burkosan betakarított, friss dióként értékesített dió, mogyoró belének víztartalmát is. A rázatlanul a fán megérett, burokból kibújt és földre hullott terést pedig - azonnali felszedés és beszállítás esetén - 25-30 %-ra.
A cél a 10-12 %-ra történő szárítás. 12 %-nál már száraznak tekinthető, eltartható. Ekkor mondják lég száraznak. A 12 % azonban a megengedett felső határ. Jobb, ha kissé szárazabb. Természetes úton a száradás 12 % víztartalomig történik. A mesterséges szárításnak se szabad 8 %-nál kisebb víztartalmat eredményeznie, mert akkor már romlik a bél állaga, a dióbél íze pörköltmogyoró szerű lesz.
A kellőképpen ki nem szárított, 12 % feletti dió viszont veszít íz- és aromaanyagaiból, penészedhet, megromolhat.
Akkor is penészedik, ha - kellő szárítás nélkül – gyorsan megtörjük, és abban reménykedünk, hogy a dióbél jobban szárad, mint a héjában.
Egyéb szállítási, fizetési, garanciális információk:
Raktárunkból