spin

Ön is több nyereséget szeretne?
5 termelőből 4 nem tud ezekről:
ismerje meg a legújabb technológiákat a

Kukorica és Búza Konferenciákon!

Budapest 2016.11.24
Kaposvár 2016.12.15
Debrecen 2017.01.18
Regisztráció

Miről lesz szó?

Miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon? Hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot? Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. Garantáljuk, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.

Kiknek szól?

Azoknak a fiatal gazdáknak és kezdő termelőknek, akik keresik a legjobb megoldásokat, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. Azoknak, akik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, de talán pont ezért a megszokásaik rabjai és nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

Mitől különleges?

Itt nem egy cég termékbemutatóját láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.

Miért érdemes eljönnie?

A gyakorlatias és naprakész tudás megszerzése után azonnal vissza tudja forgatni a gazdaságába az információkat, hogy 2017-ben eredményesebben gazdálkodhasson. Emellett minden résztvevő garantált ajándékot kap és értékes nyereményeket is kisorsolunk több mint 1 millió forint értékben.
Németh István, ügyvezető a Magro.hu mezőgazdasági piactér gabonapiaci elemzője

Kiknek javasoljuk:

  • • gazdálkodók, termelők
  • • családi gazdálkodók, őstermelők
  • • agrár vállalatok döntéshozói
  • • gépforgalmazók, inputgyártó vállalatok képviselői
  • • integrátorcégek képviselői
  • • szaktanácsadók
  • • agrárszervezetek képviselői számára.

PROGRAM

A program részletesen taglalja mind a kukorica, mind a búza teljes termesztési ciklusát. Számos cég érkezik olyan újdonságokkal, amikről eddig szinte biztos, hogy nem hallott. Témáink:

  • Hogyan kerüljük el a felesleges csodavárást, azaz milyen termelési maximumot érhetünk el a technológia helyes megválasztásával régiónként és megyénként?
  • Mik azok a hibák, amiket tíz gazdából hét elkövet már a talaj előkészítésekor a földmunkák, gépigény, talajoltás, talajbaktériumok, műtrágyázás terén?
  • Hogyan válasszunk megfelelő vetőmagot a minőség, a mennyiség és a stressztűrő képesség figyelembe vételével?
  • Mik azok a bevált nyugat-európai praktikák a tőszámváltoztatás és sortávolság területén, amiket még alig alkalmaznak itthon?
  • Milyen módon csökkenthető a vegyszerhasználat úgy, hogy az új és legveszélyesebb (kukoricamoly, csíkos mozaik, vetési bagolylepke, fuzáriózis) kihívásoknak is megfeleljen?
  • Hogyan tudjuk a talaj tápanyagtartalmát költséghatékonyan feljavítani a 70-es évek szintjére, hogy ne éhezzenek tovább a növényeink?
  • Mik a legújabb technológiák az új kórokozók és kártevők ellen, valamint a rezisztencia kezelésére?
  • Milyen pályázatok segítik a fiatal és a nem fiatal gazdákat a közeljövőben, hogyan készüljön rájuk?
  • Hogyan időzítsük a kukorica betakarítását úgy, hogy a szárítási költség ne vigye el a profitot, de még a búza elvetésére is legyen idő?
  • Hogyan nyerjünk milliókat csupán csak az értékesítés optimális időzítésével?

Olvassa el részletes programunkat!

Regisztráció

RegisztrációA budapesti állomás házigazdája az Erste Bank Hungary Zrt.

Köszöntő

KöszöntőBóné Tímea a Magro.hu képviseletében, valamint Hollósi Dávid az Erste Bank képviseletében.

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatábanMunkája 4 éve kötődik a francia genetikájú búzafajták tápanyagutánpótlásához. Szakterülete a műholdfelvételek hasznosítása a műtrágyakijuttatásban. Előadásában a búzafajták bemutatásán túl hangsúlyt kap a terméspotenciál kiaknázásának, megfelelő minőség elérésének, valamint a vetési igények és a tápanyagutánpótlás kapcsolata.

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkal

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkalA Pro-Feed Kft. növénytáplálási vonalában dolgozik, mint vezető szaktanácsadó. Partnerei között megtalálható a kis üzemi gazdaságtól egészen a több 1000 hektáros termelő társaságig a mezőgazdaság teljes rétege. A téli időszakban ahol csak lehet, szívesen tart a gazdaköröknek "Téli esték" rendezvényen belül előadásokat, ismertetőket a termékeikről. Vidéki szaklapokban rendszeresen publikál eredményeket. A munkája jóval túlmegy a klasszikus eladáson, a termelőkkel végig visszük a kezelések folyamatát, a szakmai értekezések állandók. Így a termelő is biztosított, hogy nem csak az egyszeri eladás a cél, hanem egy komoly, hosszú távú szakmai együttműködés.

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?A szántóföldi növények tápanyag-utánpótlásában jártas szakértő. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
  • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatásA távérzékelés és a szántóföldi kultúrák tápanyagutánpótlásának kapcsolatával foglalkozó agrármérnök. Tapasztalatait Franciaországban egy a fejtrágyázást optimalizáló, preciziós szolgáltatás működtetése és értékesítése során szerezte. Diplomamunkájában a rendszer technológiai hátterének hazai hasznosíthatóságát vizsgálta. Magyarországon 3 éve foglalkozik a termelők számára is elérhető precíziós megoldások fejlesztésével. Előadásában a távérzékelés, valamint az őszi kalászosok és a repce fejtrágyázásának összekapcsolását mutatja be.

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig2009-ben végzett a SZIE-n Gödöllőn, azóta csak a növényvédelemnek szenteli életét, ezen belül is elsősorban a szántóföldi kultúrák termesztésében és az ehhez kapcsolódó technológiákban szerzett jártasságot. Előadásában a gyártó által forgalmazott termékekről fog tájékoztatást adni, illetve a gyakorlatban is jól használható integrált megoldásokról fog említést tenni.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben fiatal és nem fiatal gazdáknak

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben fiatal és nem fiatal gazdáknakA mezőgazdasági pályázatokra specializálódott agrárpályázati tanácsadó. Csak ebben a támogatási ciklusbán több, mint 6 milliárd forintnyi támogatási kérelem fűzhető a nevéhez, valamint az előző években is aktívan tevékenykedett. A tavalyi fiatal gazda pályázaton, közel 100 ügyfele nyert támogatást, akiknek ő menedzselte a beadási folyamatot első lépéstől kezdve az utolsóig. Előadásában az agrárpályázatokról, azok nehézségeiről és azok áthidalásáról fog elsősorban beszélni, mindenképpen hasznos információkkal ellátva az érdeklődőket.

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
  • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
  • 2 zsák Tillage Radish daikon retek vetőmag a Démétér Biosystems jóvoltából kb. 100.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
  • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.
  • Meglévő szemestermény-szárító helyszíni műszaki állapotfelmérése/Konzultáció új szemestermény-szárító kialakításáról a Videokontroll jóvoltából egyenként 400.000 Ft értékben (Ha valakinek van szárítója, de újat is építene, az a résztvevő mindkét felajánlást is megnyerheti. - kb. 800.000 Ft összértékben)

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkalAz elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Regisztráció

RegisztrációA kaposvári állomás helyszíne a Somogy-Flandria Inkubátorház.

Köszöntő

Köszöntő

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatábanMunkája 4 éve kötődik a francia genetikájú búzafajták tápanyagutánpótlásához. Szakterülete a műholdfelvételek hasznosítása a műtrágyakijuttatásban. Előadásában a búzafajták bemutatásán túl hangsúlyt kap a terméspotenciál kiaknázásának, megfelelő minőség elérésének, valamint a vetési igények és a tápanyagutánpótlás kapcsolata.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkal

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkalA Pro-Feed Kft. növénytáplálási vonalában dolgozik, mint vezető szaktanácsadó. Partnerei között megtalálható a kis üzemi gazdaságtól egészen a több 1000 hektáros termelő társaságig a mezőgazdaság teljes rétege. A téli időszakban ahol csak lehet, szívesen tart a gazdaköröknek "Téli esték" rendezvényen belül előadásokat, ismertetőket a termékeikről. Vidéki szaklapokban rendszeresen publikál eredményeket. A munkája jóval túlmegy a klasszikus eladáson, a termelőkkel végig visszük a kezelések folyamatát, a szakmai értekezések állandók. Így a termelő is biztosított, hogy nem csak az egyszeri eladás a cél, hanem egy komoly, hosszú távú szakmai együttműködés.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?A szántóföldi növények tápanyag-utánpótlásában jártas szakértő. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-igNövényvédelmi szaktanácsadó, 10 éve dolgozik az FMC (jogelőd: Cheminova) növényvédő szer gyártó cég szakmai csapatában. A növényvédelmen belül érdeklődési köre a növénykórtan, ezen belül is a szántóföldi növények körében a kórokozó gombák okozta megbetegedésekre specializálódott. Előadásában a kalászos gabonák és kukorica kultúrakör növényvédelmi aktualitására és ezen problémák lehetséges megoldásaira hívja fel a figyelmet.

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
  • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatásA távérzékelés és a szántóföldi kultúrák tápanyagutánpótlásának kapcsolatával foglalkozó agrármérnök. Tapasztalatait Franciaországban egy a fejtrágyázást optimalizáló, preciziós szolgáltatás működtetése és értékesítése során szerezte. Diplomamunkájában a rendszer technológiai hátterének hazai hasznosíthatóságát vizsgálta. Magyarországon 3 éve foglalkozik a termelők számára is elérhető precíziós megoldások fejlesztésével. Előadásában a távérzékelés, valamint az őszi kalászosok és a repce fejtrágyázásának összekapcsolását mutatja be.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

A szemléletváltás hatása a gazdálkodásra

A szemléletváltás hatása a gazdálkodásraSzántóföldi növénytermesztéssel és juhtartással foglalkozó vállalkozás története 1999-ben indult, melyet 2002 óta egyedül irányít. A cég fő tevékenységét jelentő növénytermesztésben a terület adottságai nagyban meghatározzák az alkalmazható technológiát, és a víz itt különösen nagy kincset jelent.A Bagdi Birtok fejlesztési tervei részben a meglévő technológia frissítését és fejlesztését érintik, részben új, falusi-tanyasi turizmushoz kapcsolódó tevékenységek felé szeretnének nyitni. Előadásában bemutatja, hogyan lehet különböző pályázatok és egyéb támogatási források segítségével sikeres gazdálkodást létrehozni.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben fiatal és nem fiatal gazdáknak

Mezőgazdasági pályázatok a jövőben fiatal és nem fiatal gazdáknakA mezőgazdasági pályázatokra specializálódott agrárpályázati tanácsadó. Csak ebben a támogatási ciklusbán több, mint 6 milliárd forintnyi támogatási kérelem fűzhető a nevéhez, valamint az előző években is aktívan tevékenykedett. A tavalyi fiatal gazda pályázaton, közel 100 ügyfele nyert támogatást, akiknek ő menedzselte a beadási folyamatot első lépéstől kezdve az utolsóig. Előadásában az agrárpályázatokról, azok nehézségeiről és azok áthidalásáról fog elsősorban beszélni, mindenképpen hasznos információkkal ellátva az érdeklődőket.

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
  • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
  • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.
  • Meglévő szemestermény-szárító helyszíni műszaki állapotfelmérése/Konzultáció új szemestermény-szárító kialakításáról a Videokontroll jóvoltából egyenként 400.000 Ft értékben. (Ha valakinek van szárítója, de újat is építene, az a résztvevő mindkét felajánlást is megnyerheti. - kb. 800.000 Ft összértékben.)

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkalAz elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Regisztráció

A debreceni állomás házigazdája a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. kepernyofoto-2016-11-17-10-20-01

Köszöntő

KöszöntőBóné Tímea tulajdonos a Magro.hu képviseletében, valamint Dr. Komlósi István dékán a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar képviseletében.

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon

A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon2008 óta dolgozik az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci és Árinformációs Osztályán, 2009-től osztályvezető-helyettesként. Szakterülete a gabonafélék és az olajmagvak hazai és nemzetközi piaci folyamatainak vizsgálata, ár- és egyéb piaci információk gyűjtése valamint a terjesztésben való aktív közreműködés. Előadásában a magyarországi búza- és kukoricatermesztés színvonaláról igyekszik pontos, világos és reális képet adni.

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben

Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben13 év növényvédelmi hatósági ezen belül 4 év osztályvezetői, 1,5 év kereskedelmi tapasztalattal rendelkező és több ezer ha területen növényvédelmi szaktanácsadást is ellátó szakember. Rendszeres előadója növényvédelmi képzéseknek. Előadásában a kukoricatermesztés problémáira hívja fel a figyelmet és ad megoldást, továbbá a kukoricatermesztés új irányait mutatja be.

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában

Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatábanMunkája 4 éve kötődik a francia genetikájú búzafajták tápanyagutánpótlásához. Szakterülete a műholdfelvételek hasznosítása a műtrágyakijuttatásban. Előadásában a búzafajták bemutatásán túl hangsúlyt kap a terméspotenciál kiaknázásának, megfelelő minőség elérésének, valamint a vetési igények és a tápanyagutánpótlás kapcsolata.

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben

Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésbenOkl. Agrármérnök végzettséggel, 25 éves nagyvállalati és vállalkozói vezetői s termékfejlesztési tapasztalatokkal rendelkező szakember. Specialitása a piaci igényekhez igazodó termékek fejlesztése és szakmai piaci bevezetése illetve a termékportfólió különböző talaj és éghajlati viszonyok adaptálása belföldön és külföldön egyaránt. Az előadásában bemutatja a különböző mikrobiológiai termékeik önálló és együttes, technológiai felhasználásának tapasztalatait, amelyek fenntartható módon hozzásegítik a termelőket a rövid- és hosszútávú gazdaságos termelés megvalósításához.

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkal

Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkalA Pro-Feed Kft. növénytáplálási vonalában dolgozik, mint vezető szaktanácsadó. Partnerei között megtalálható a kis üzemi gazdaságtól egészen a több 1000 hektáros termelő társaságig a mezőgazdaság teljes rétege. A téli időszakban ahol csak lehet, szívesen tart a gazdaköröknek "Téli esték" rendezvényen belül előadásokat, ismertetőket a termékeikről. Vidéki szaklapokban rendszeresen publikál eredményeket. A munkája jóval túlmegy a klasszikus eladáson, a termelőkkel végig visszük a kezelések folyamatát, a szakmai értekezések állandók. Így a termelő is biztosított, hogy nem csak az egyszeri eladás a cél, hanem egy komoly, hosszú távú szakmai együttműködés.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?

A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát?Agrármérnök, tápanyag-gazdálkodási szakértő,  aki több, mint 15 éve foglalkozik a szántóföldi és kertészeti növények specifikus tápanyag-utánpótlásával, valamint különféle lomb- és kristályos műtrágyák értékesítésével. Munkája során szereti megismerni az egyes termékeket, azok hatóanyagainak hatásmechanizmusát, növényre kifejtett hatását. Előadásában bemutatja a búza és a kukorica tápanyag-utánpótlási gyakorlatában rejlő kihasználatlan lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordít a magasabb termésátlagok elérésével szembeni elvárások és a gazdaságos tápanyag-kijuttatás közötti összefüggések ismertetésére.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.

Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében.Mindig érdekelt valami új, akár termékről. akár technológiáról van szó. Így néhány éve megismerkedtem egy nagyon érdekes növénykondicionáló anyaggal és annak a feltalálójával. Azóta foglalkozom a készítménnyel. Idáig nagyon sok pozitív visszhangot kaptunk a magyar és külföldi gazdáktól, tudományos intézményektől.  Előadásomban igyekszem röviden elmesélni termékünk legalapvetőbb vonásiról, valamint felvázolni elképzeléseinket a modern növénytermesztés fejlődési irányzatairól, arról, hogy milyen választ tudunk adni az egyre növekvő kihívásokra.

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig

Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig2004-ben végzett a Debreceni Egyetemen, agrármérnök és növényvédelmi szakmérnök. A több éves nagyüzemi termelésben megszerzett gyakorlatával jelenleg is segíti a termelők munkáját, növényvédelmi problémáik megoldásában. Előadásában bemutatja, hogy az általuk forgalmazott növényvédő szerek milyen költségtakarékos alternatívát jelentenek, a jelenleg széles körben használt készítmények mellett.

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben

Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenybenSzakterülete a hazai mikro és KKV szektorhoz tartozó klasszikus vegyesgazdálkodást végző agrárvállalkozások gazdálkodási, pénzügyi és forrásbevonási lehetőségeinek vizsgálata, gyakorlati megvalósítása. Kiemelt szerepet tulajdonít az innovatív, értékteremtő és stratégiai beruházások megvalósításának. Előadásában a széles körben értelmezett magyar agrárium (agrobusiness) helyzetét mutatja be európai kitekintéssel, pénzügyi-gazdálkodási fejlődési lehetőségek bemutatásával.

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése

Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítéseKözgazdász, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Élelmiszeripari és agrárkutatásokat vezetett összesen 20 éven át, fő elemzési területe a gabonapiac, azon belül a kukorica és a búza árának változása. Előadása arról fog szólni, hogy lehet több százezer forintot nyerni az értékesítés körülményeinek megfelelő alakításával és időzítésével.

Ebédszünet és kapcsolatépítés

Ebédszünet és kapcsolatépítés
  • Finom szendvicsekkel és frissítő üdítőkkel kínáljuk a résztvevőket.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • És lesz idő arra is, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Versenyképes precíziós kukoricatermesztés Prof. Dr. Nagy János (Debreceni Egyetem)

Versenyképes precíziós kukoricatermesztés Prof. Dr. Nagy János (Debreceni Egyetem)Széchenyi díjas egyetemi tanár, 1975-ben végzett a Debreceni Agrártudományi Egyetemen. Alapítója a debreceni – Európában egyedülálló – szántóföldi öntözéses tartamkísérletnek. Több külföldi és hazai egyetem díszdoktora, az Ukrán Tudományos Akadémia külső tagja. MTA-díjas „Kukoricatermesztés” c. könyvét angol, spanyol, orosz és ukrán nyelven tankönyvként is használják. Előadásában a növénytermesztési tényezők kölcsönhatásairól, parametrizálásáról, a precíziós kukoricatermesztésről számol be.

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás

Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatásA távérzékelés és a szántóföldi kultúrák tápanyagutánpótlásának kapcsolatával foglalkozó agrármérnök. Tapasztalatait Franciaországban egy a fejtrágyázást optimalizáló, preciziós szolgáltatás működtetése és értékesítése során szerezte. Diplomamunkájában a rendszer technológiai hátterének hazai hasznosíthatóságát vizsgálta. Magyarországon 3 éve foglalkozik a termelők számára is elérhető precíziós megoldások fejlesztésével. Előadásában a távérzékelés, valamint az őszi kalászosok és a repce fejtrágyázásának összekapcsolását mutatja be.

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel

Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözésselMérnök, 6 év öntözéstechnikai tapasztalattal rendelkezik az öntözés területén. Speciális szakterülete a külföldi víz és energiatakarékos öntözéstechnikák , eszközök hazai adoptálása. Előadásában tájékoztatást nyújt az újfajta szántóföldi öntözésről, a megvalósítás technikájáról, a külföldi és hazai tapasztalatokról, termésátlagokról. Az információk ismeretében a gazdálkodók biztonsággal és megnyugvással választhatják ki az új öntözési módszert.

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával

A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásávalA Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott és 1991-ben vett jelentős fordulatot szakmai karrierje, amikor megismerkedett a Frisomat belga tulajdonosaival. A„volt keleti blokk” országai közül elsőként itt alapítottak leányvállalatot, melynek a kezdetektől az ügyvezetőjeként munkálkodik. Szerinte az eltelt 25 sikeres év kizárólag a jó csapatmunka eredménye. Mind az anyacégnél Belgiumban, mind pedig itthon, lelkes, jól felkészült dolgozói háttér biztosítja a folyamatos jó minőséget mind a gyártás, mind pedig a kivitelezés területén. Előadásában a terménytárolásra tér majd ki, megmutatva azon lehetőségeket, melyet a Frisomat acélcsarnokai ezekre a kérdésekre nyújtani tudnak.

Kávészünet

Kávészünet
  • A résztvevők kávéval frissülhetnek fel, és pogácsával alapozhatnak ebédig.
  • A szünetben kérdezhetnek a már elhangzott előadásokkal kapcsolatban.
  • Kiváló lehetőség arra, hogy új kapcsolatokat építsen ki.

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben

Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésbenAgrármérnök, fő feladata az agrárszakmai felügyelet biztosítása a projekt során. Előadásának témája az Agrodat első tesztéve során kapott eredmények és gyakorlati tapasztalatok ismertetése. Ezeken keresztül rávilágít arra, hogy a precíziós gazdálkodásban milyen válaszlehetőségek rejlenek korunk agrárszakmai kihívásaira.

A szemléletváltás hatása a gazdálkodásra

A szemléletváltás hatása a gazdálkodásraSzántóföldi növénytermesztéssel és juhtartással foglalkozó vállalkozás története 1999-ben indult, melyet 2002 óta egyedül irányít. A cég fő tevékenységét jelentő növénytermesztésben a terület adottságai nagyban meghatározzák az alkalmazható technológiát, és a víz itt különösen nagy kincset jelent.A Bagdi Birtok fejlesztési tervei részben a meglévő technológia frissítését és fejlesztését érintik, részben új, falusi-tanyasi turizmushoz kapcsolódó tevékenységek felé szeretnének nyitni. Előadásában bemutatja, hogyan lehet különböző pályázatok és egyéb támogatási források segítségével sikeres gazdálkodást létrehozni.

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához

A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásáhozNegyven évre visszanyúló szárítóüzemeltetési tapasztalattal rendelkezik. A precíziós szárítás elvének alkotója, a szárítók diagnosztikai rendszerét, és a precíziós beüzemelését a gyakorlatban is magvalósító fejlesztőcsoport vezetője. Az előadó új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Előadásában újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként.

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodás

Magro nyereménysorsolás, nyeremények átadása, fotózkodásMinden helyszínen, a nap végén kisorsoljuk a résztvevők között a következő értékes nyereményeket:
  • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.l
  • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.
  • Meglévő szemestermény-szárító helyszíni műszaki állapotfelmérése/Konzultáció új szemestermény-szárító kialakításáról a Videokontroll jóvoltából egyenként 400.000 Ft értékben. (Ha valakinek van szárítója, de újat is építene, az a résztvevő mindkét felajánlást is megnyerheti. - kb. 800.000 Ft összértékben.)

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkalAz elhangzott előadások, információk megvitatása, beszélgetés az előadókkal és a résztvevőkkel, a kiállított újdonságok megtekintése.

Mit mondtak a résztvevők az előző Konferenciákon?

A RÉSZVÉTELLEL NYERHET IS!A konferencia partnereinek jóvoltából a nap végén minden helyszínen több mint 1 millió forintot érő input anyagokat és szolgáltatásokat sorsolunk ki.

  • A RAGT Vetőmag Kft. felajánásával 5 zsák RGT Ferarixx Duo szemeskukorica hibrid vetőmag 215.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 2 db 5 literes Amalgerol permetezőszer a Cheminova Magyarország Kft. jóvoltából kb. 90.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 1 zsák/25 kg L.A.T SUPREMO W 10/50/10 +TE lombtrágya, 1 kanna/10 l L.A.T SUPREMO L 101 B +Ca lombtrágya vagy L.A.T SUPREMO L 599 Zn +N a Borealis felajánlásának köszönhetően 48.000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 1 db 1 literes Algafix biostimulátor, 1 db 750 g-os Symbivit, mikorrhiza gomba készítmény az Agro.bio jóvoltából kb. 35 000 Ft értékben.
  • Helyszínenként 5 db BISTEP növénykondicionáló készítmény 1 literes kiszerelésben az N-Revival Kft. jóvoltából kb. 24.000 Ft értékben.
  • 1 db Thulo terelőmellény 7000 Ft értékben.
  • Meglévő szemestermény-szárító helyszíni műszaki állapotfelmérése/Konzultáció új szemestermény-szárító kialakításáról a Videokontroll jóvoltából egyenként 400.000 Ft értékben (Ha valakinek van szárítója, de újat is építene, az a résztvevő mindkét felajánlást is megnyerheti. - kb. 800.000 Ft összértékben)

JELENTKEZÉS

Figyelem! A szakmai rendezvény nem csupán új ismeretek megszerzésére nyújt lehetőséget, de kitűnő alkalmat teremt szakmai és termelői kapcsolatok kialakítására. Az egész napos esemény részvételi díja 3900 Ft, amely tartalmazza a szendvicsebédet, kávé-és üdítő fogyasztását, az elhangzott előadások anyagait, partneri ajándékokat a helyszínen átadott táskákban, a kisorsolt input anyagokat és szolgáltatásokat, több mint 1 millió forint értékben, és egy meglepetés ajándékot minden résztvevő számára. Tartson velünk!

 
2016. november 24.
3.900 Ft- áfával

Budapest

Népfürdő utca 24-26.

2016. december 15.
3.900 Ft- áfával

Kaposvár

Somogy-Flandria Inkubátorház

2017. január 18.
3.900 Ft- áfával

Debrecen

Debreceni Egyetem

 

Az esemény szervezője a magro_logo_jpg, ahol eddig 4,5 millió tonna gabona fordult meg, és ahol napi szinten nyomon tudják követni a gabonák árának alakulását.


Miért lehet biztos benne, hogy Önnek is tetszeni fog ez a konferencia?



  • GYAKORLATIASSÁG - A kukorica- és búzatermesztők nehéz időszakot élnek át. Világszinten sok a termény és nagyon alacsony az ára. Ezt a krízist az "éli túl", aki a mostaninál hatékonyabban termel és értékesíteni is tud. A kérdés már csak az, hogy mindezt hogyan? Ezt mutatjuk be életszerű, azonnal használható példákon keresztül. Akár már másnap elkezdheti alkalmazni.

  • ÉRTHETŐSÉG - Minden előadónk azt szeretné, hogy a mondanivalója lényege eljusson a hallgatósághoz, és ez a résztvevők érdeke is. Ez csak úgy érhető el, ha az egyszerűségre törekszünk.

  • INFORMÁCIÓ MENNYISÉGE - Nagyon sok információt sűrítettünk egy napba. Mind a kukorica-, mind és búzatermesztést részletesen bemutatjuk a talajelőkészítéstől a raktározásig és értékesítésig. Annyi információt hallhat majd nálunk, amit máskülönben hosszú hónapok alatt tudna csak összegyűjteni.




Kiemelt partnerek

Szakmai partnereink

Médiapartnereink


A konferencia szervezőjéről, a Magro.hu-ról


A Magro.hu egy speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér, ahol mindenféle mezőgazdasági termék forog. Ezen belül kiemelten hangsúlyos a gabonakereskedelem, főként a kukorica és búza értékesítése, hiszen az elmúlt 4 évben közel 4,5 millió tonna fordult meg belőlük a piactéren.A gazdák elsődleges árinformációs oldalként is használják, köszönhetően a Magro Gabonaindexnek, ahol napi szinten tudják követni a kukorica és búza árának változását, a trendeket.
A Magro.hu mezőgazdasági piactér lényege, hogy összehozza a keresletet és a kínálatot, különlegessége pedig, hogy automatizálja az adásvételt, és fizetési garanciát nyújt a kereskedéshez. Havonta körülbelül 135.000 mezőgazdasági szereplő látogatja, és tölti fel terményeit és mezőgazdasági gépeit eladásra, vagy ajánlatot tesz a termékek megvételére. A Magro Agrárhírek oldalán is sokan megfordulnak a friss hírek és az árelemzések, szakmai cikkek miatt. A Magro-nak 10.914 regisztrált partnere van.
A piactér kiegészítő, ugyanakkor fontosnak tartott tevékenységei közé tartoznak a gazdák internetes ismereteinek bővítése. Ennek érdekében főiskolákon, egyetemeken, szakmai fórumokon adnak elő a cég vezetői, valamint webkonferenciákat, konferenciákat szerveznek, hogy hasznos és használható tudást tudjanak átadni az agrárpiaci szereplőknek.

További információért látogasson el www.magro.hu oldalra! Jelentkezzen aktuális konferenciánkra, és legyen sikeresebb gazdálkodó az új ismeretek birtokában!


Jelentkezési feltételek
A konferencia előzetes jelentkezéshez és regisztrációs díjhoz kötött, melynek menete a következő:
1. Regisztrációs gomb megnyomása után megjelenő Jelentkezési lap kitöltése.
2. A befogadott regisztrációt követően, a regisztrációs űrlapon megadott adatok alapján díjbekérőt küldünk.
3. A díjbekérőn szereplő összeg banki jóváírást követően érvényesül végleges regisztrációnak. A banki jóváírás tényéről e-mail-ben vagy telefonon értesítjük.
A részvételi díj a következőket foglalja magában: a Kukorica és Búza Konferenciasorozatának regisztráció során kiválasztott állomásán való részvételt, valamint részvételt az esemény nyereménysorsolásán.*
A rendezvényre való regisztráció és a részvételi díj elfogadása a szolgáltatás megrendelésének minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után. Kérjük, a regisztráció visszaigazolásától számított 48 órán belül utalja el a részvételi díjat. Lemondásra nincs lehetőség.
A rendezvényt megelőző 1-2 munkanapon történő regisztrációnál elképzelhető, hogy a részvételi díj átutalása nem érkezik meg számlánkra, ekkor elfogadjuk az átutalás megtörténtéről szóló banki igazolást is.
Amennyiben egy cégtől többen részt kívánnak venni, egyéni kedvezményeket tudunk nyújtani. Kérjük, írja meg ilyen irányú igényét az alábbi címre:
A jelentkezők részvételükkel hozzájárulnak, hogy a konferencia egyes állomásain videó és/vagy képi felvételek készülhetnek róluk, amit később, a szervező és partnerei szabadon felhasználhat.

*A cégek által felajánlott nyereményeket az adott állomáson megjelent résztvevők között sorsoljuk ki a helyszínen, a nap végén. Ha a sorsolás során olyan személy neve kerül kihúzásra, aki már nem tartózkodik a helyszínen, másik nevet húzunk. Az aktuálisan felajánlott nyereményeket feljebb, a "Részvétellel nyerhet is!" elnevezésű részben találja részletezve.

Adatvédelmi nyilatkozat

A MagroPontHu Kft., a konferencia szervezője tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban cégünk általános tevékenységének fejlesztéséhez használja fel, tájékoztatás, reklám, információnyújtás céljából írásbeli és szóbeli kapcsolatfelvétel formájában. Amennyiben felhasználó ezen felhatalmazását meg kívánja tagadni, vagy vissza kívánja vonni, abban az esetben ezt az üzemeltető elérhetőségeinek igénybevétele útján tudja kifejezett, írásbeli formában megtenni.

Kapcsolat
MagroPontHu Kft.
1136 Budapest,
Pannónia utca 43. II/1.
Mobil: 06-20-529-0690, 06-20-237-3805
E-mail:


@ 2016-2017 Magro.hu
A szervező a programváltozás jogát fenntartja magának.