Töltse fel saját ajánlatát, a saját igényeivel, jelezze mások felé eladási vagy vételi szándékát! Eladna vagy venne? Ha még nem regisztrált, itt most megteheti gyorsan és ingyenesen!
A csicsóka Észak-Amerikából származik. A kontinens felfedezése után csak jóval később, a XVII. században terjedt el Európában, amikor már Magyarországra is eljutott. Bár a csicsóka sok tekintetben hasonlít a burgonyára, termesztése nem igazán elterjedt és leginkább Európára korlátozódik. A fő csicsókatermelő országok közé Olaszország, Spanyolország és Franciaország tartozik.
A csicsóka gumói a keményítő helyett inulint tartalmaznak, ezért fogyasztása a cukorbetegek számára is megengedett. Fogyasztása általánosságban azért is ajánlott, mert energiában szegény, változatosan felhasználható, belőle többféle étel készíthető. Ráadásul gazdag vitaminokban (A, B1, B2, B6, C és D vitamin) és ásványi anyagokban.
A csicsóka többféle változata ismert. Színe a halványtól a vörösesbarnáig sokféle lehet.
Mivel a csicsóka minősége télen és kora tavasszal a legjobb, fogyasztása leginkább ekkor ajánlott.
Eltarthatósága – normál körülmények között - korlátozott. Ha mégis hosszú ideig kívánjuk tárolni, ássuk nedves homokba. Így akár hónapokig is eláll a csicsóka.
Az agrárvállalkozások közel fele számol az Európai Unió pályázati forrásaivalBizakodó hangulat jellemzi a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart az Európai Unió Vidékfejlesztési Programjának indulásával – derült ki az MBH Bank hazai agrárvállalkozások... Tovább... |
Támogatásban csekély, hatékonyságban viszont nagy a magyar lemaradásMagyarország idén 20 éve tagja az Európai Uniónak, ami történelmi fejlődést eredményezett a mezőgazdaságban is. A közvetlen támogatások mértéke is szinte azonos az EU többi... Tovább... |
Biostimulátoros növénykondicionálókkal a nagyobb termésbiztonságértA TIMAC AGRO gyökérstimulátor oldatai gyorsítják a növények megerősödését és homogenizálják az állományt. Humin- és fulvósav tartalmuk megvédi a tápelemeket a kimosódástól,... Tovább... |