Töltse fel saját ajánlatát, a saját igényeivel, jelezze mások felé eladási vagy vételi szándékát! Eladna vagy venne? Ha még nem regisztrált, itt most megteheti gyorsan és ingyenesen!
A csicsóka Észak-Amerikából származik. A kontinens felfedezése után csak jóval később, a XVII. században terjedt el Európában, amikor már Magyarországra is eljutott. Bár a csicsóka sok tekintetben hasonlít a burgonyára, termesztése nem igazán elterjedt és leginkább Európára korlátozódik. A fő csicsókatermelő országok közé Olaszország, Spanyolország és Franciaország tartozik.
A csicsóka gumói a keményítő helyett inulint tartalmaznak, ezért fogyasztása a cukorbetegek számára is megengedett. Fogyasztása általánosságban azért is ajánlott, mert energiában szegény, változatosan felhasználható, belőle többféle étel készíthető. Ráadásul gazdag vitaminokban (A, B1, B2, B6, C és D vitamin) és ásványi anyagokban.
A csicsóka többféle változata ismert. Színe a halványtól a vörösesbarnáig sokféle lehet.
Mivel a csicsóka minősége télen és kora tavasszal a legjobb, fogyasztása leginkább ekkor ajánlott.
Eltarthatósága – normál körülmények között - korlátozott. Ha mégis hosszú ideig kívánjuk tárolni, ássuk nedves homokba. Így akár hónapokig is eláll a csicsóka.
Gyors és kiszámítható építkezés acélcsarnokkalA Frisomat csarnokok időtálló és praktikus épületmegoldások – amire a Magyarországon az elmúlt 25 év alatt megépült mintegy 2000 épület a bizonyíték. [...] Tovább... The post... Tovább... |
Gazdaságosabb a szójánál a fekete katonalégy a takarmányban?Feltárták, hogy a fekete katonalégy (BSF) gazdaságilag életképes alternatívájává váljon a szójának az állati takarmány fehérjebevitelénél. [...] Tovább... The post Gazdaságosabb a... Tovább... |
Újabb egyéves szabad utat kapott az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentes importjaAz Európai Parlament kedden nagy többséggel megszavazta, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentes importja további egy évvel meghosszabbodik. [...] Tovább... The post Újabb egyéves... Tovább... |