Hirdetés
Vinasz műtrágya, lombtrágya, AÖP 1 pont
Magyarország, Győr-Moson-Sopron, Győr | Sklánicz Rudolf
Leírás
Alkalmazási területek:
Szántóföldi növény kultúraGyümölcs- és zöldségtermesztésDísznövénytermesztés
Aratás után a szármaradványra, tarlóra történő kijuttatáskor a mikroorganizmusoknak jó táptalajt biztosít, így segíti a lebontást.Könnyen beoldódik a talajba, ahol azonnal hasznosuljavítja a talaj fizikai, kémiai, biológiai jellemzőit, vízháztartásátKedvező nitrogénforrás a növények, valamint a talajban lévő mikroorganizmusok számára
Ajánlott mennyiség, a gyártó ajánlása szerint:
alaptrágyaként 2-2,5 t/haelső fejtrágyaként az őszi kalászoksokra (tél végi, tavasz eleji időszakban) 2-2,5 t/hakukorica, napraforgó esetén lehetséges kétszeri kijuttatás (ősszel aratás után tarlóra és tavasszal magágykészítés előtt 3-4 t/halombtrágyaként előrehaladott fenológiai fázisban max. 100 kg/ha
A környezettudatosság jegyében:
Alkalmazásával jelentősen csökkenthető a talajokba juttatott műtrágya és növényvédőszer mennyisége, körforgásos mezőgazdaságba beilleszthetőÖkológiai gazdálkodásban engedélyezett készítmények listájában szerepelAz Agrár-Ökológiai Programhoz kapcsolódó támogatás igénybevételénél a vinasz felhasználása 1 pontot ér
Paraméterek
Egyéb jellemzők
BIOSTIMULÁTOROK: Betain: A betain szinte minden növényben képes szintetizálódni. Legnagyobb mennyiségben a céklában és a cukorrépában található, de vannak olyan növények, mint pl. a burgonya, amelyek csak igen kis mértékben képes felhalmozni. Mennyisége jellemzően stressz okozta körülmények idején növekszik meg a növényekben, de külső forrásból is képes felvenni gyökéren vagy levélen keresztül. Szerves ozmolit, amely képes megóvni a növényt a magas sótartalom, szárazság vagy az extrém hőmérséklet okozta stressztől azáltal, hogy fenntartja a sejtek vízháztartását. Kloroplasztiszban szintetizálódik. Aminosavak: Az élesztővinasz aminosavai teljes mértékben növényi eredetűek, így mind a növények, mind a talaj mikroorganizmusai számára könnyen felvehető tápanyagot biztosítanak. Nitrogén útja a növényben: NO3- → NO2- → NH4+ → glutamin A növényekben a NO3- először ammóniává, majd fehérjeépítő aminosavakká alakul. Ez egy rendkívül energiaigényes folyamat. A biostimulátorok szerepe a növénytáplálásban, hogy ezeket az aminosavakat készen szolgáltatja a növények számára. Az élesztővinaszban nagy mennyiségben található glutamin, amely a növényi fehérjeépítés kiinduló aminosava. A növényekben a rendelkezésre álló glutamin mennyisége szabályozza a nitrogén asszimiláció mértékét. Az aminosavak mérettartományukból adódóan levélen és gyökéren keresztül is képesek felszívódni és transzlokálódni a növényben. MAKRO- ÉS MIKROELEMEK: Kálium: A Kálium esszenciális tápelem a növények számára. A harmadik legfontosabb makroelem a nitrogén és a foszfor után, a növényeknek tehát nagy mennyiségre van szüksége ezekből az elemekből. Az élesztővinasz nagy mennyiségben tartalmaz a növények számára felvehető káliumot, használatával így csökkenthető az egyéb műtrágyák használata. Kálium a növényekben Szabályozza a sztómák nyílását és záródását, ezen keresztül pedig a CO2 felvételt Enzim aktivátorként nélkülözhetetlen a növényi fehérjeépítés során Ozmo-regulátor – részt vesz a sejtek vízháztartásának megőrzésében A megfelelő kálium mennyiség növeli a növény szárazságtűrő képességét Hiánytünetek: klorózis vontatott kelés/fejlődés szárazság és a jelentős hőmérséklet ingadozásokra adott gyenge reakció korai lombhullás Élesztővinasz tápanyag táblázat: Tápelem Mennyiség M.e. Aminosavak 10 % Betain 15 % N 350 mg/kg K2O 650 mg/kg Mg 28 mg/kg Na 332 mg/kg Ca 12 mg/kg Fe 268 mg/kg Mn 33 mg/kg Zn 24 mg/kg Cu 5 mg/kg *Az adatok tájékoztató jellegűek.
Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!
+36 70 320
Ismerje meg ajánlatainkat!
CsomagajánlatokHirdetés
További ajánlatok
Hirdetés
Hasonló hirdetések
Hirdetés