Március első vasárnapján a budapesti Marriott Hotelben, egy gálaebéd keretében adták át a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” címet elismerő oklevelet. A kitüntetést Günzer Tamás villányi borász érdemelte ki. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

A Magyar Bor Akadémia elnöke, Koch Csaba ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a kétkörös szavazás alapján igen nagy merítéssel került odaítélésre ez a díj. Első körben közel 900, az ágazat elismert, tekintélyes személyiségei, jelentős szakmai szervezetek tagjai, a vendéglátás és a gasztronómia kiemelkedő személyei, valamint a szaksajtó képviselői szavazhattak. A második körben a Magyar Bor Akadémia tagjai és korábbi Év Bortermelője címmel rendelkező borászok voksolhattak.

A Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” címet elismerő kitüntetést Günzer Tamás villányi borász érdemelte ki

Az elmúlt évben Günzer Tamás harmadik alkalommal került a jelöltek közé és 24 év után nyerte el ismét egy villányi borász a díjat.

Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a Magyar Bor Akadémia alelnöke a győztesről készített laudációjában elmondta, hogy az ünnepelt 1991-ben édesapjától kapott 0,3 hektárnyi szőlőt diplomaosztójára, innen indult a borász életút. A család ma már 75 hektáron termel szőlőt, melyről évente 5000 hektoliter bort készítenek. Egy igazi családi vállalkozás az övék, ahol mindenki megtalálta a számára ideális munkát: a gyerekek közül Gina a marketinggel foglalkozik, Roland a főborász, az édesanya, Mariann pedig a vendéglátás mellett a könyvelést felügyeli.

Az ünnepeltet köszöntötte Bock József, a Villányi borvidék elnöke is, aki méltán büszke arra, hogy ismét erről a területről került ki az év bortermelője.

Ezeket mondta a győztes Budapesten

„Meghatottan állok itt…”, kezdte köszöntőjét Günzer Tamás. Nagy szeretettel gondolok édesapámra, Günzer Mátyásra, aki elindított ezen az úton, és ma is örül szakmai sikereimnek. A legnagyobb köszönet illeti a családomat, feleségemet, Teppert Mariannt, akivel immár 1994 óta alkotunk a munkában és a magánéletben szövetséget. Az ünnepelt ugyanígy kiemelte gyermekeit, akik aktívan részt vesznek a családi vállalkozásban. Ők ma már sok terhet levesznek a válláról. Ez a díj arra is ösztönöz engem, hogy még többet tegyek a magyar bor jó hírnevéért és elismertségéért - mondta Günzer Tamás.

Günzer Tamás harmadik alkalommal került a jelöltek közé és 24 év után nyerte el ismét egy villányi borász a díjat

A gálaebéden számos közéleti ember is részt vett, például dr. Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke és felesége, Herczegh Anita; Magyarország párizsi nagykövete, Habsburg György és felesége, Eilika asszony. Továbbá Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Bányai Gábor Dél-Alföldi Fejlesztésért felelős kormánybiztos, dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, dr. Freund Tamás, az MTA elnöke, dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, Frittmann Jánost, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára és dr. Richly Gábor, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára.

Közönség az „Év Bortermelője Magyarországon 2023” kitüntetés átadóján, Budapesten

Az ebédet követően lehetőség volt megkóstolni a 2023-as év jelöltjeinek (Lamport József, Liptai Zsolt, Ifj. Szepsy István, Vesztergombi Csaba) borait a sétálókóstoláson, valamint számos, már a díjat elnyert Év Bortermelője kínálta legjobb borait a résztvevőknek: Gere Attila, Takler Ferenc, Bock József, Koch Csaba, Thummerer Vilmos (+), Vida Péter, dr. Lőrincz György, Tiffán Ede, Dúzsi Tamás, Mészáros Pál, Borbély Tamás, Gálné Dignisz Éva, Kamocsay Ákos, Nyúlné dr. Pühra Beáta, Szőke Mátyás (+), Szőllősi Mihály (+), Árvay János, Balla Géza, Áts Károly, Garamvári Vencel, Frittmann János, Vesztergombi Ferenc, Polgár Zoltán, Figula Mihály.

További híreink

Új génmódosított román fokhagyma kerülhet piacra augusztusban

2024.07.23.

Génmódosított fokhagymával veszi fel a versenyt a kínai importtal egy román gazda: új, Danubius nevű fokhagymája 2024. augusztusában kerülhet piacra.

A klímaváltozás letaglózó hatása: 9 nap alatt 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon

2024.07.23.

Az elmúlt kilenc napban összesen 22 melegrekord dőlt meg Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a nyári hőség egyre intenzívebben érezteti hatását. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően több helyszínen is új csúcsértékeket regisztráltak, ami különösen az ország déli és középső részén volt szembetűnő.

Óriási bajokat okoz a magyar vizekben a busa - videóval

2024.07.23.

A fehér és a pettyes busa a vizek planktontartalmát olyan szegényesre csökkent, hogy az őshonos halak ivadékai kiéheznek miattuk.

Növényvédelmi teendők az őszibarack-ültetvényekben a nyári hónapokban

2024.07.23.

A nyári hónapok, különösen a július és az augusztus, kritikus időszakot jelentenek a magyarországi őszibarack-ültetvények számára. Az időjárási viszonyok, a kártevők és a betegségek egyaránt komoly kihívást tartogathatnak, ezért a gazdáknak számos feladatot kell elvégezniük a növényvédelem és termésbiztonság elősegítése érdekében. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb teendőket.

Érkezik a vihar: hatalmas zivatarok és felhőszakadások várhatók

2024.07.23.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére, amely július 23-a kedd éjfélig érvényes.

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 91 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás