Vadhúsfeldolgozó üzemet adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. A 814 millió forint értékű beruházásból elkészített gyár elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. Az itt előállított friss és fagyasztott vadhús lesz az egyik fő termék. A szezonalitást prémium kategóriás sonkafélékkel, füstölt szalámival, kolbásszal, érlelt marha- és vadhúsokkal, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek gyártásával egyensúlyozzák, a gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak fel.

A 70-100 tonnás kapacitású, 10 munkavállalót foglalkoztató vadhúsfeldolgozó üzem a Vidékfejlesztési program 401,5 millió forintos támogatásával, több mint 814 millió forintból épült fel - írta az MTI. Az üzemet a miniszterelnök-helyettes adta át a Nyíregyházához közeli községben. Az eseményen Semjén Zsolt arról beszélt, hogy a kormány támogatja a vadhús fogyasztását, mert biológiai szempontból ez a legtisztább, legértékesebb és legegészségesebb húsféle, ízvilága miatt pedig különlegesnek számít. A politikus hangsúlyozta: Magyarország vadászati nagyhatalomnak, a magyar vadászat pedig hungarikumnak számít, valamint az osztrákkal, a bajorral, a csehvel és a szlovákkal együtt a világ legmagasabb vadászati kultúrái közé tartozik.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a napkori vadhúsfeldolgozó üzem átadó ünnepségén 2020. augusztus 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt azt is elmondta Napkoron, hogy a vadásztatás, a falusi turizmus és a vadhúsfeldolgozás, illetve a gasztronómia kapcsolata az ország számára nemzetgazdaságilag is fontos. Szélesebb értelemben tehát nagy bevétel kötődik a vadászathoz.

Ezzel foglalkozik a vadhúsfeldolgozó üzem

A családi vállalkozásban megépített üzem elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. Az egyik fő termék az itt előállított friss és fagyasztott vadhús lesz. A kínálatban prémium kategóriás sonkafélék, füstölt szalámi, kolbász, érlelt marha- és vadhúsok, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek szerepelnek. A gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak fel.

Zöldben Támba Miklós, a Nativus tulajdonosa, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (elöl, j) és Seszták Miklós kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k, hátul) a napkori vadhúsfeldolgozó üzem átadó ünnepségén 2020. augusztus 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A legfontosabb, hogy innen csak olyan termékek kerüljenek ki, amelyek a legkiválóbbak – mondta a házigazda, Támba Miklós. Közölte: vendéglátósként is igazolhatja, hogy ahol vadhús van a kínálatban, ott sorok állnak. Azt kérte hallgatóságától, hogy úgy tekintsenek a vadászatra, mint egy génjeinkben hordozott szenvedélyre, ami kulturális érték is, melyet kötelességünk őrizni, és komoly gazdasági erőt jelent, amiről nem mondhatunk le - számolt be róla a SZON.hu.

Megosztás

További híreink

16 vármegyében zivatar, 6-ban köd miatt van ma riasztás érvényben

2025.03.25.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország teljes területén 2025.03.25. kedd éjfélig.

Veszélyes vízi kombinációt kutattak két magyar egyetem szakértői

2025.03.25.

A kutatók a kombinált szennyezés által okozott letális elváltozások értékelése mellett nagyfelbontású képalkotó berendezésekkel vizsgálták a hallárvákat és a szennyezőanyagok által okozott szervi elváltozásokat is nyomon követték.

Három helyen is kitört a veszélyes állatvírus: durvul a helyzet és szigorodnak a szabályok Szlovákiában

2025.03.24.

Ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) vírust azonosított a szlovák hatóság, a járvány kitörésében három, a magyar határ közelében lévő telep is érintett

A hazai tejfogyasztás és a tejipar támogatásáért is kapott miniszteri kitüntetést a kaposvári FINO ügyvezetője

2025.03.24.

Szommerné Egyed Linda, a Fino-Food Kft. ügyvezetője Pro Alimentis Hungariae Díjat vehetett át Budapesten

Több mint 440 milliárd forint értékben igényelhetnek pályázati támogatást a hazai vállalatok az Energetikai Programban

2025.03.24.

A Jedlik Ányos energetikai program legfontosabb hatása az lesz, hogy csökkenti a hazai cégek rezsikiadásait, ezzel javítva versenyhelyzetüket

Partnerhírek
Partner

Műtrágya helyett baktériumok? Egy gazda tapasztalatai, amelyeket érdemes megismerni

2025.03.20.

Szavai József neve jól ismert a Drávaszabolcs környéki gazdák között. A Baranya vármegyei termelő 90 hektáron gazdálkodik, és az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a technológiáját, hogy javítsa a terméseredményeit és csökkentse a költségeit. Bár már régóta foglalkozik növénytermesztéssel, az innovatív megoldásokra mindig nyitott volt: néhány éve kezdett el biológiai készítményeket használni, és jelentős előnyöket tapasztalt a talajegészség és a terméshozam tekintetében.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 193 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás