Hirdetés
Vadhúsfeldolgozó üzem létesült 814 millióból a szabolcsi Napkoron
Vadhúsfeldolgozó üzemet adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron. A 814 millió forint értékű beruházásból elkészített gyár elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. Az itt előállított friss és fagyasztott vadhús lesz az egyik fő termék. A szezonalitást prémium kategóriás sonkafélékkel, füstölt szalámival, kolbásszal, érlelt marha- és vadhúsokkal, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek gyártásával egyensúlyozzák, a gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak fel.
A 70-100 tonnás kapacitású, 10 munkavállalót foglalkoztató vadhúsfeldolgozó üzem a Vidékfejlesztési program 401,5 millió forintos támogatásával, több mint 814 millió forintból épült fel - írta az MTI. Az üzemet a miniszterelnök-helyettes adta át a Nyíregyházához közeli községben. Az eseményen Semjén Zsolt arról beszélt, hogy a kormány támogatja a vadhús fogyasztását, mert biológiai szempontból ez a legtisztább, legértékesebb és legegészségesebb húsféle, ízvilága miatt pedig különlegesnek számít. A politikus hangsúlyozta: Magyarország vadászati nagyhatalomnak, a magyar vadászat pedig hungarikumnak számít, valamint az osztrákkal, a bajorral, a csehvel és a szlovákkal együtt a világ legmagasabb vadászati kultúrái közé tartozik.

Semjén Zsolt azt is elmondta Napkoron, hogy a vadásztatás, a falusi turizmus és a vadhúsfeldolgozás, illetve a gasztronómia kapcsolata az ország számára nemzetgazdaságilag is fontos. Szélesebb értelemben tehát nagy bevétel kötődik a vadászathoz.
Hirdetés
Ezzel foglalkozik a vadhúsfeldolgozó üzem
A családi vállalkozásban megépített üzem elsősorban a vadászati szezon alapanyagait dolgozza majd fel. Az egyik fő termék az itt előállított friss és fagyasztott vadhús lesz. A kínálatban prémium kategóriás sonkafélék, füstölt szalámi, kolbász, érlelt marha- és vadhúsok, illetve szuvidált (vákuum alatt főzött) termékek szerepelnek. A gyár egy másik üzemrészében a tervek szerint lőtt szárnyasvadat és más baromfiféléket dolgoznak fel.

A legfontosabb, hogy innen csak olyan termékek kerüljenek ki, amelyek a legkiválóbbak – mondta a házigazda, Támba Miklós. Közölte: vendéglátósként is igazolhatja, hogy ahol vadhús van a kínálatban, ott sorok állnak. Azt kérte hallgatóságától, hogy úgy tekintsenek a vadászatra, mint egy génjeinkben hordozott szenvedélyre, ami kulturális érték is, melyet kötelességünk őrizni, és komoly gazdasági erőt jelent, amiről nem mondhatunk le - számolt be róla a SZON.hu.
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Műtrágya helyett baktériumok? Egy gazda tapasztalatai, amelyeket érdemes megismerni
2025.03.20.Szavai József neve jól ismert a Drávaszabolcs környéki gazdák között. A Baranya vármegyei termelő 90 hektáron gazdálkodik, és az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a technológiáját, hogy javítsa a terméseredményeit és csökkentse a költségeit. Bár már régóta foglalkozik növénytermesztéssel, az innovatív megoldásokra mindig nyitott volt: néhány éve kezdett el biológiai készítményeket használni, és jelentős előnyöket tapasztalt a talajegészség és a terméshozam tekintetében.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMagro.hu Piactér
Több mint 3.400 hirdetés 193 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés