A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az idei esztendőben is a 151-200. helyet érte el a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2024-es agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel az agrárfókuszú intézmény ismét a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen. A rangsorban betöltött relatív pozícióját pedig újabb 2 százalékkal javította a rangsorolt egyetemek között a tavalyi évhez képest.

„Nagy öröm számunkra, hogy ezzel az eredménnyel a MATE Magyarországon ismét az első helyet érte el az agráriumhoz köthető egyetemek közül. A MATE 2030 stratégia keretében 12 részletes cselekvési terv mentén munkatársaimmal a továbbiakban is azért dolgozunk, hogy az évtized végére beérjük vagy akár meg is előzzük legjelentősebb nemzetközi versenytársainkat. Céljaink eléréséhez új alapokra helyeztük az egyetem szerepfelfogását, így nem követni, hanem alakítani kívánjuk a változás irányát” – mondta Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az idei esztendőben is a 151-200. helyet érte el a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2024-es agrártudományi ranglistáján - Fotó: MATE

A javuló eredmények számai

Az eredménylista alapján a MATE idei pozíciója a 151-200-as sávon belül is további előrelépést mutat, amely annak is köszönhető, hogy tovább erősödött az egyetem kutatási hálózata, valamint akadémiai és munkaerőpiaci hírneve is. Mindezek alapján tehát a MATE ismét egy lépéssel közelebb került céljához, hogy a régió első számú agráregyetemévé váljon - fogalmazott az intézmény közleménye.

A felsőoktatási intézményeket minősítő brit Quacquarelli Symonds (QS) tette közzé az aktuális QS World University Rankings by Subject ranglistáját, melynek összeállításakor az agrár-tudományterületen összesen 1.236 egyetemet elemeztek az akadémiai és munkaerőpiaci hírnév, a tudományos közleményekre eső hivatkozások száma, az oktatók publikációs tevékenysége és a nemzetközi kutatási hálózat kiterjedtsége alapján.

A magyar egyetemek közül a MATE-n kívül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tudott bekerülni saját tudományterületén a legjobb kétszáz közé. Az agrártudományi rangsorban a Debreceni Egyetem 251-300. helyen követi a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet.

Megosztás

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás