A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Kertészettudományi Intézete palántanevelő tanfolyamot hirdet hobbikertészek számára. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék a különböző zöldségnövény palánták előállításához szükséges környezeti igényeket, palántanevelési módokat, termesztési közegeket és ápolási munkákat. A tanfolyamon gyakorlatközpontú oktatással ismertetik a megfelelő minőségű palánták előállításához kapcsolódó munkafolyamatokat.       

A Debreceni Egyetem írta meg, hogy napjainkban nem csak anyagi, de egészségügyi szempontból is egyre kedveltebb a saját magunk által termesztett zöldségnövények fogyasztása. Vannak azonban olyan hosszú tenyészidejű zöldségnövények, amelyek a hazai klímán kizárólag palántaneveléssel való szaporítással hoznak termést. A jó minőségű palánta előállítása kulcskérdés a sikeres termesztés során, amelyhez megfelelő szaktudás szükséges - fogalmaztak.

A palántanevelő tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék a különböző zöldségnövény palánták előállításához szükséges környezeti igényeket, palántanevelési módokat, termesztési közegeket és ápolási munkákat

Ehhez kapcsolódóan a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Kertészettudományi Intézete palántanevelő tanfolyamot hirdet hobbikertészek számára. A Tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék a különböző zöldségnövény palánták előállításához szükséges környezeti igényeket, palántanevelési módokat, termesztési közegeket és ápolási munkákat.

A tanfolyamon résztvevők gyakorlatközpontú oktatás keretén belül sajátíthatják el a megfelelő minőségű palánták előállításához kapcsolódó munkafolyamatokat - írták.

A palántanevelő tanfolyam részletei:

A képzést folytató intézmény: Debreceni Egyetem, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.,

Érintett szervezeti egység: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézet (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.)

Nyilvántartási szám: B/2020/001456

Engedélyszám: E/2020/000164

A képzés időpontja és helyszíne

Időpont: 2024. március 02. (szombat)

Képzés időtartama: 6 óra (9:00 - 12:00 elmélet; 12:00 - 13:00 ebédszünet; 13:00 - 16:00 gyakorlat)

Helyszín: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

A tanfolyam tematikája:
  • Zöldségpalánták csoportosítása környezeti igény szerint
  • Palántanevelés jelentősége és módozatai
  • Palántanevelő eszközök, közegek
  • Magvetés, tűzdelés és cserepezés műveletei
  • Ápolási munkák a palántanevelés folyamán
  •  Zöldségnövények oltása, különféle oltási módok alkalmazása
  • Előforduló hibák és azok megelőzése

Korszerű palántanevelés

Minimális létszám: 10 fő

Maximális létszám: 30 fő

Részvételi díj:  15.000 + ÁFA, azaz bruttó 19.050 forint

A részvételi díj magában foglalja a 3 óra elméleti és a 3 óra gyakorlati oktatást, valamint az elektronikus tananyag átadását.

Jelentkezési határidő: 2024. február 23. (péntek), 24.00 óra.

A jelentkezés feltételei:

A képzésre jelentkezni a regisztrációs felület kitöltésével lehet a fent megadott jelentkezési határidőig.

A regisztráció után elektronikus formában (emailben) küldik meg a számlát. A részvételi díj megfizetése kizárólag átutalással teljesíthető.

A programváltozás jogát fenntartják. További információkért a varga.timea@agr.unideb.hu e-mail címen, vagy a következő telefonszámon: +36 52 508 444, a 88146 melléken lehet érdeklődni.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Kertészettudományi Intézete palántanevelő tanfolyamot hirdet hobbikertészek számára

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás