A szendvicspanel nem más, mint egy könnyen szerelhető, táblás, többrétegű építőelem, amelynek hozzáadott értéke a hőszigetelés. A termék két felületkezelt acéllemezből és a közöttük elhelyezkedő szigetelő magból áll. Számos területen felhasználható, nemcsak gyárakat, raktárakat és csarnoképületeket építhetünk belőlük, hanem garázsunkat, melléképületünket vagy akár házunkat is. Kizárólag a képzeletünk szabhat határt a szendvicspanelek felhasználásának, hiszen az ilyen könnyűszerkezetes épületekbe egyszerűen beépíthetők a nyílászárók, a riasztórendszer és megoldható a vízelvezetés is. A burkolat pedig bármely élelmiszeripari követelménynek megfeleltethető.

Mitől okos egy építőanyag?

A sokrétű felhasználhatósága mellett a népszerűségét elsősorban hosszú élettartamának és gyors szerelhetőségének köszönheti. Emellett óriási előnye, hogy beépítésekor nem igényel külön alapozást, pusztán egy befogadószerkezetre van szüksége. A folytonos és időtálló hőszigetelésének köszönhetően nincs páralecsapódás és nem keletkezik hőhíd sem.

Rendeltetési helye szerint megkülönböztetünk fal-, és tetőpanelt:

A tetőpanel külső rétege T45-ös trapézlemez, belső fegyverzete legtöbbször sávos mikrobordás, de készülhet sík fegyverzettel is. Hasznos szélessége általában 1 méter és akár 14,1 méter hosszúságúra is gyártható. A tetőpanelek beépíthetőségének egyetlen fontos kritériuma a megfelelő tetőhajlás szög, aminek mértéke minimum 5°.

Az oldalpanel csupán külsőségekben különbözik a tetőpaneltől, ugyanis itt nem kötelező a trapézolt lemezburkolat, a fegyverzet vastagságától függően lehet sávos vagy szinuszos mikrobordás, de akár sík felületű acéllemez is. Célszerű olyan épületek oldalsó fedéseként alkalmazni, ahol fontos az energiatakarékosság, a megfelelő szigetelés és a gyorsaság. Emellett álmennyezetként vagy válaszfalként is kitűnően helyt áll.

Mi a különbség PUR, PIR és MW között?

A szendvicspanelek lelke a töltet, ami az építőanyag hőszigetelését biztosítja. Manapság alapvetően három féle töltettel gyártunk paneleket: PUR, PIR és ásványgyapot (MW) maggal. Különbség közöttük elsősorban a tűzállóságukban van:

A PUR töltet rendkívül jó hőszigeteléssel és szilárdsági értékekkel rendelkezik, azonban gyúlékony.

A PIR hab alapanyagainak összetétele az egyik legjobb hőszigetelővé teszi valamennyi ismert építőanyag közül, miközben megfelelő tűzállóságot is biztosít.

Az ásványgyapot kiváló tűzállóssággal rendelkezik, továbbá jó hangszigetelő tulajdonságai révén megszűri a külső vagy akár a belső tér zaját. Hőszigetelési értéke azonban gyengébb a hab tölettől.

Milyen vastagságú panel az ideális?

A Metál-Sheet szendvicspaneljeit 40mm-től 200 mm-ig terjedő vastagságban gyártjuk. A vastagság befolyással bír a hőszigetelésre; értelemszerűen a vastagabb töltet kedvezőbb hőszigetelést biztosít. Viszonyításképp: egy 100 mm-es oldalfal panel hőátbocsátási tényezője megfelel egy 30-as téglafalnak 12 cm szigeteléssel, a 40 mm-es oldalfal panelé pedig egy 30-as téglafalnak, szigetelés nélkül. Az épületünk funkciója határozza meg, milyen vastag panelt válasszunk.

Mivel a szendvicspanelből készült épületek hosszú ideig szolgálnak majd, érdemes alaposan megfontolnunk a külső fegyverzet választást is, mivel nincs szükség utólag színezésre. A Metál-Sheet Kft.-nél a RAL színskála számtalan színében elérhetőek szendvicspanelek, sőt már famintás árnyalatokban is. Utóbbit azok számára ajánlunk, akik természetközeli megjelenésre vágynak, a modern építőanyag minden előnyével. Ráadásul most az aranytölgy és dió mintázatú paneleinket akár készletről, azonnal elvihetik.

A szendvicspanel ideális megoldás, ha gazdaságosan és esztétikusan szeretnénk nagyobb felületet építeni, azonban a megfelelő szendvicspanel kiválasztásánál több tényezőt is figyelembe kell venni a tűzállósági szempontoktól a szigetelés vastagságáig, tekintettel arra, hogy minden projekt más és más.

Értékesítő kollégáink több éves tapasztalattal állnak vásárlóink rendelkezésére, hogy megtalálhassák mind ár-érték arányban, mind az épület igényeihez igazodó legjobb választást. Lépjen velük kapcsolatba, amihez kattintson ide!

(x)

 

Megosztás

További híreink

A csokoládészőlőtől a selyemakácon át az édesgyökérig – különlegesből elterjedt kerti növénnyé válhatmak

2024.10.13.

A Földön körülbelül ötvenezer, az emberek számára elfogyasztható növény él, és hogy közülük melyik mikor és mennyire lesz felkapott, senki sem tudja. Hazánkban jelenleg is vannak olyan különlegességek, amelyek később lehet, hogy elterjedt kerti növények lesznek, vagy mégsem. Vannak dísznövények, sőt akváriumi növényként ismert fajok, amelyek egyben gyógynövények is.

Mesterséges intelligenciával ritkítja a salátát

2024.10.13.

A Niqo Robotics, a mesterséges intelligenciával hajtott mezőgazdasági technológia vezető vállalata a Niqo RoboThinner piacra dobásával terjeszkedik az észak-amerikai piacon. Ezt a pontpermetezőt a saláta ritkításának automatizálására tervezték, így a gazdálkodók számára pontos és hatékony módszert kínál a termés egyenletességének javítására.

Kevesebb szenet tárol a mezőgazdasági művelésű terület, mint a más típusú földhasználat

2024.10.13.

Legyen szó gyepekről, erdőkről, természeti területekről, parkokról vagy kertekről, ezek a földtípusok hasonló mennyiségű szenet tárolnak hektáronként. A Flandria (Belgium) legnagyobb területét lefedő mezőgazdasági területek azonban lényegesen kevesebb szenet tárolnak.

A növényi betegségek kimutatásában is segít a mesterséges intelligencia

2024.10.12.

A ChatGPT-től az időjárás-előrejelzésig a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásai folyamatosan bővülnek. A londoni székhelyű növénytermesztéssel foglalkozó HSAT cég a közelmúltban bejelentett egy „úttörő technológiát”, amely képes javítani a betegségek észlelését és a termés előrejelzését az AI segítségével.

Teljes robotizáció válthatja fel a munkásokat a baromfiágazatban

2024.10.12.

A robotizáció, illetve a mesterséges intelligencia sok kihívásra hoz megoldást a baromfi termékpályán is

Készül a „lazacfilé” a világ legnagyobb 3D élelmiszer-nyomtató üzemében

2024.10.12.

Az élelmiszeripar rohamosan halad a fejlett digitális gyártási technológiák bevezetésével. A Steakholder Foods éppen nemrégiben nyitotta meg bemutatóközpontját Rehovotban. A Revo Foods Bécsben található „ízgyárában” megismerhető, hogy a 3D-s élelmiszer-nyomtatás hogyan tervezi forradalmasíani az élelmiszerek előállítását és fogyasztását.

Partnerhírek
Partner

Szárbontás az AÖP tükrében

2024.10.10.

A BIOFIL Szárbontó négy különböző baktériumtörzset is tartalmaz, ami biztosítja, hogy a termék szélsőséges körülmények között is kifejtse hatását.

Partner

Őszi gyomirtás hatékonyan? Válassza a Legato Trio-t!

2024.10.09.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az egyes gyomfajok csírázása lényegesen hamarabb megindul és fokozódó jelenlétükre ősztől tavaszig számítani kell. Olyan gyomnövények adhatnak már ősszel szőnyegszerű borítást, mint pl. a veronikafélék, viola, árvacsalán és a tyúkhúr, de megjelenhet tábláinkon a nagy széltippan is, mely az őszi búza egyik legjelentősebb egyszikű gyomnövénye.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus AATK zúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus AATK zúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 108 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás