Megtartotta hagyományos búza fajtabemutatóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezete. A házigazda dr. Pusztavámi Márton elnök a kommunikáció és a fajtaválasztás fontosságát hangsúlyozta előadásában. Az eseményen aktuális agrárpolitikai kérdésekről is hallhattak a résztvevők.

Örömteli, hogy a gazdatársadalommal tradicionálisan jó kapcsolatot ápoló európai pártok erősödtek. Remélem, olyan képviselőtársaim lesznek az Európai Parlamentben, akikkel értelmes párbeszédet lehet folytatni az európai vidék és mezőgazdaság jövőjéről – fogalmazott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, frissen megválasztott európai parlamenti képviselő a Vas vármegyei Vasszilvágyon. A Vaol.hu írását szemléztük.

Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál - Fotó: FB
Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál - Fotó: FB

Országgyűlési képviselői mandátumomról lemondok, az agrárkamarai elnöki munkámat folytatom. Ugyanazzal a küldetéssel vállaltam ezt az új kihívást, amivel a kamara vezetését végzem és fogom végezni: a magyar agrárium érdekeinek képviselete céljával. Egyfelől a saját gazdálkodásomból fakadó tapasztalatot, másfelől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában felhalmozódó információt, tudást kamatoztatni kívánom az Európai Parlament falai között is – közölte.

Győrffy Balázs NAK-elnök a fajtaválasztás szempontjainak változásairól is beszélt a rendezvényen
Győrffy Balázs NAK-elnök a fajtaválasztás szempontjainak változásairól is beszélt a rendezvényen 

Infók a magyar kalászos helyzetről

A témához kapcsolódóan a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Feldman Zsolt szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. jubileumi országos kalászos fajtabemutatóján, Kiszomboron még korábban ismertette, hogy Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a piaci értékesítési esélyek javítása érdekében a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál, mivel a minőségi kalászos termés értékesítés bizonyult válságállóbbnak az elmúlt két év piaci tapasztalatai alapján.

Sokan érkeztek a fajtabemutató rendezvényre
Sokan érkeztek a fajtabemutató rendezvényre

Így írt Győrffy Balázs a rendezvényről

A NAK elnöke FB-bejegyzésben írt a programról. Eszerint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Vármegyei Szervezete által szervezett őszibúza-fajtabemutatón vett részt, Vasszilvágyon. 200-nál több térségbeli gazda tisztelte meg részvételével a színvonalas rendezvényt. Szó volt a globális és a hazai búzapiac trendjeiről, az egységes kérelem kifizetési folyamatairól, valamint a szaktárca idei pályázati kiírásairól. Előadásomban az EU agrárpolitikájában szükséges változásokról beszéltem - fogalmazott az elnök.

Szemle a parcellákon
Szemle a parcellákon

Vas vármegyében nagyon jelentős termésátlag-növekedést értek el a gazdák az elmúlt tíz évben, amihez a kamara és a Vasi Búzatermelők Egyesületének aktív tájékoztatási tevékenysége is hozzájárult. Az előadásokat követően az egyes fajtákkal a terepen is megismerkedhettek a résztvevők - írta Győrffy Balázs.

Sok hasznos információt osztottak meg a szakmai rendezvényen
Sok hasznos információt osztottak meg a szakmai rendezvényen
Megtartotta hagyományos búza fajtabemutatóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezete. A házigazda dr. Pusztavámi Márton elnök a kommunikáció és a fajtaválasztás fontosságát hangsúlyozta előadásában
Megtartotta hagyományos búza fajtabemutatóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezete, a házigazda dr. Pusztavámi Márton elnök a kommunikáció és a fajtaválasztás fontosságát hangsúlyozta előadásában

 

 

Megosztás

További híreink

Nincs más út: július elsejétől csak online lehet jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket

2024.07.17.

Változtattak a szabályon, 2024. július elsejétől a Nébih elektronikus felületén kell jelenteni a fásításban tervezett fakitermeléseket.

Elérhető a mobilGAZDA alkalmazás új változata 

2024.07.17.

A mobilGAZDA alkalmazás új verziójában több újdonság is megkönnyíti a felhasználók dolgát.

A zöldsor gépeit fejlesztette a CLAAS, sok újdonságot mutattak be a németek

2024.07.17.

Az eseményen a CLAAS 4 új VOLTO modellt mutatott be, amelyekkel a rendterítők munkaszélessége 4,5 métertől egészen 15,1 méterig terjed - Fotó: CLAAS

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni és változnak a méltányossági támogatás szabályai

2024.07.16.

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény.

200 milliárdos támogatási programmal pörgetik fel az állattartó telepek fejlesztését magyarországon

2024.07.16.

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között, mert a kormány stratégiai kérdésnek tekinti az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását.

Néhány napig még a levegőből is legálisan megvédhető a magyar napraforgó és a szója

2024.07.16.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó és szója kultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

Partnerhírek
Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Partner

Újra érték a minőség a búzatermesztésben

2024.07.14.

Újra érték a minőség, ezt vallja és nyomós érvekkel alá is tudja támasztani a Karintia Kft., amely a megalapítása óta, közel 30 éve abban hisz, hogy Magyarországon a kalászosoknál a minőségi búzatermesztés az egyik leginkább járható út. Az ukrán-orosz háború pedig csak felerősítette ezt az irányt és rávilágított, hogy kizárólag a bő termés hajszolása nem vezet sikerre. Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. cégvezetőjével a Magro.hu beszélgetett.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás