A sorközművelés célja, hogy a talajréteg fellazításával elősegítse a talajszellőzést, megakadályozza a talaj cserepesedését, lehetővé téve a csapadék beszivárgását, valamint, hogy elpusztítsa a gyomokat, és esetenként a művelet tápanyagoknak a talajba juttatásával is jár. A sorok közötti fellazult talajréteg megakadályozza a felszíni vizek gyors elvezetését, és csökkenti a víz és levegő eróziójának kockázatát. Mindezen feladatokra a Vektor Mezőgép Kft. által forgalmazott Einböck sorközművelő kultivátor ideális megoldás.

Hogy a felsorolt céloknak maradéktalanul megfeleljen egy sorközművelő kultivátor, egy sor agronómiai követelményt kell kielégítenie. Fontos, hogy a művelési mélység hossz- és keresztirányban – minimális eltéréssel – egyaránt azonos legyen. Az is elvárás egy ilyen eszközzel szemben, hogy a talaj fellazítását túlzott mértékű rögösödés és porosodás nélkül el tudja végezni úgy, hogy a művelő szerszámok ne hozzanak nedves talajréteget a felszínre, ne tömörítsék a szerszámok alatti talajt, mivel ez akadályozza a talaj légcseréjét és a kultúrnövény fejlődését. Az is elengedhetetlen, hogy egy ilyen kultivátor a gyomok min. 95%-át ki tudja irtani, egy minimális szélességű védősáv mellett, ráadásul oly módon, hogy közben a kultúrnövény sem a felszín alatt, sem pedig fölötte nem károsodhat, és a kikelt növényeket nem takarhatja be földdel.

CHOPSTAR-VERSO, egy speciális kultivátor

Az Einböck CHOPSTAR-VERSO speciális kultivátor egy vágótárcsapárral és akár 5 vibrokapával is rendelkezik művelő elemenként (ebből kettő derékszögű sarabolókapa), és a soros kultúrákban (mint pl. répa, szójabab, lóbab, kukorica, napraforgó stb.) 45-80 cm-es sortávolságokkal használható. A növényektől a gyomokat eltávolító, állítható szögű homorú tárcsák az utánfutó derékszögű sarabolókapákkal kombinálva, nagyon keskeny művelési sorsávot biztosítanak. Ez lehetővé teszi, hogy a fiatal állományokat nagyon korán és szorosan, valamint pontosan megművelhessék. Az alkalmazás körülményeitől és céljától függően a kultivátoron számos felszerelt szerszám, mint pl. utánfutó gyomfésű, gumiujjas kapatárcsa, rotációs csillag stb. helyezhető el.

A ROW GUARD kamerakormányzással, a SECTION-CONTROL kapatest kiemeléssel, valamint a további kiegészítő opciókkal tovább lehet tökéletesíteni a Vektor Mezőgép Kft. kínálatában megtalálható CHOPSTAR-VERSO alkalmazását.

A Chopstar VERSO koncepció: 3-kapás 40-60 cm sortávhoz és az 5 kapás 65-90 cm sortávhoz.

Sebesség, rugalmasság & tökéletesség – a VERSO előnyeinek áttekintése

 • Kapálás mulcsban- vagy direktvetésben
 • Nagyon nagy munkavégzési sebesség – a vágótárcsákkal a kapálás már egy rendkívül korai növekedési szakaszban is lehetséges
 • Szerfölött keskeny „sorsáv” tökéletes előkészítés a gumiujjas kapatárcsához vagy rotációs gyomfésűhöz
 • Nagy rugalmasság, valamint illeszkedés a kultúra méretéhez
 • Alacsony kopás és üzemanyag-igény a vágótárcsáknak köszönhetően
 • CHOPSTAR TWIN koncepció – nagy behúzó erő (vágótárcsák + derékszögű sarabolókapa

Rendkívüli gazdaságosság, valamint pontoság

A Chopstar VERSO munka közben szármaradványos területen.

A VERSO kultivátor mulcsba vetésnél, valamint sok szerves anyagnál kiválóan alkalmas a kapálásra. A legkeskenyebb művelési sorsáv ellenére a „takarítást” végző vágótárcsáknak köszönhetően nagy munkasebesség érhető el, ami szintén nagyon megnöveli a munkagép gazdaságosságát és rentabilitását. A kapaelem egyedileg igazítható hozzá a kultúrnövény méretéhez, és a TWIN koncepcióhoz hasonlóan rendkívül nagy a behúzó erő. A kopást és a szükséges üzemanyag-felhasználást a gördülő és vágó munkaeszközök szintén csökkentik.

Maximális rugalmasság és gyors átszerelés

Ahhoz, hogy egy későbbi kapáláskor feltölteni is lehessen, a VERSO kapaelem gyorsan átszerelhető. A vágótárcsapárokat ekkor leszerelik és a derékszögű sarabolókapát standard vibrokapákra cserélik. Ezekre a töltögetőlemezek már felszerelhetők. Ennek a gyors és egyszerű átszerelésnek köszönhető, hogy a kultivátor univerzális munkagépként a növényi kultúra korai szakaszában is maximálisan jól lehet használni.

A Chopstar VERSO kameravezérléssel és ISOBUS GPS hidr. sorkiemeléssel. (Section control).

Kapálás mulcsban és direktvetésekben

A derékszögű sarabolókapák előtt található vágótárcsáknak köszönhetően a munkavégzés mulcsban- vagy direktvetésekben és Strip-Till-ben is lehetséges. A szerves anyagokat, növényeket a kultúrnövényekhez közel vágja el, és így pontos, eltömődésmentes és gyors kapálást tesz lehetővé.

https://www.youtube.com/watch?v=qtPz72-uu3U
A Chopstar VERSO alkalmazása különböző kultúrákban, kameravezérléssel és hidraulikus GPS sorkiemeléssel.

CHOPSTAR-PRIME, a prémium kultivátor

Az Einböck CHOPSTAR-PRIME prémium kultivátor akár 5 vibrokapával is felszerelhető kapaelemenként, és a soros kultúrákban akár 25-90 cm sortávolsággal is használható (mint pl. kalászos BIO gabona, répa, szójabab, lóbab, kukorica, napraforgó, stb.). A PRIME szíve egy központi gyorsreteszelő modul, ami lehetővé teszi, hogy valamennyi kapatartót a mindenkori kultúrához, illetve az adott körülményeknek megfelelően lehessen beállítani. A kapálás felhasználási körülményeitől és céljától függően a kultivátorra számos munkaeszköz, mint pl. utánfutó gyomfésű, gumiujjas kapatárcsák, védőelemek, stb. felszerelhetők. Ezek is rendelkeznek gyorsállítással, emellett ezen különböző munkaeszközök között egyszerű az átváltás.

A SECTION-CONTROL kapatestkiemelés akár 50 cm-ig –egészíti ki a prémium kultivátort.

A ROW-GUARD kamera vezérléssel, valamint a kiegészítő opciókkal a CHOPSTAR-PRIME pontossága, precizitása tovább tökéletesíthető.

A számos gyorsállítás és a rendkívüli rugalmasság a „PRIME"-ot a profik tökéletes kultivátorává teszik!

A Chopstar PRIME 12-soros kultivátor kameravezérléssel, Section control -al, és gumiujjas forgótárcsás sorművelővel.

Koncepció

 • pl. répához, szójababhoz, lóbabhoz, repcéhez, kukoricához, napraforgóhoz, magcirokhoz
 • PRIME felszereltsége: akár 5 kapa
 • PRIME sortávolsága: 90 cm-ig
 • Utánfutóelem: utánfutó gyomfésű, rotációs gyomfésű, töltögetőtárcsák vagy gumiujjas kapatárcsák
 • Kapák és kapacsúcsok: Einböck speciális vibrokapa, ultra lapos lúdtalpkapa, derékszögű sarabolókapa, töltögetőkapa
 • Védőelemek: nélkül, lemezek vagy tárcsák

A Chopstar PRIME koncepció: 3-kapás 40-60 cm sortávhoz és az 5 kapás 65-90 cm sortávhoz, Védőlemez,vagy védőtárcsa opció.

„PRIME" gyorsállítás highlights

 • Kapatartók gyors állítása – egy központi zárószerkezet nyitja és rögzíti egyszerre az összes kapát
 • Védőelemek gyorsállítása – a kapákhoz vagy növényekhez mért távolság és a magasság gyorsan beigazítható
 • SMART-GRIP gumiujjas kapatárcsa gyorsállítása – nyitás = mindkét gumiujjas kapatárcsa egyszerre állítható be
 • Utánfutó gyomfésű gyorsállítása – a szélesség és az erősség kényelmesen beigazítható
 • Utánfutó szerszámok gyorscsere egysége – a töltögető tárcsák, gumiujjas kapatárcsa vagy az utánfutó gyomfésű között folyamatosan lehet váltani
https://www.youtube.com/watch?v=1zS4eYoUJzE
A Chopstar PRIME koncepció: sortávállítás excenteres gyorsrögzítő rendszerrel pillanatok alatt!

A paralelogramma

A szélesen vezetett „PRIME" kapatest tartó paralelogrammák alapkivitelben egy három fokozatban állítható behúzó rugóval, és hosszú élettartamú, állítható magasságú Farmflex támkerekekkel vannak felszerelve. A „PRIME” kapatest behúzási nyomása akár 105 kg is lehet kapaelemenként (ez a felszereltségtől, a munkavégzési helyzettől és a rugók előfeszítésétől függ). Ezek a beállítható rugók biztosítják a kapaelemek nyugodt futását nagy sebességeknél is, és gondoskodnak a biztos behúzásról kötött és cserepes talajok esetén is.

A kapatest

A "PRIME" kapatest 90 cm sortávolságig akár 5 kapával is felszerelhető. Eközben az elülső négy kapatartót egyidőben lehet nyitni, és így az egymáshoz, illetve a növénysorokhoz viszonyított távolság gyorsan beállítható. A kapatest középen a hosszan vezetett paralelogramma alatt helyezkedik el. Ennek az az előnye, hogy a kapák az erősen cserepes, kötött talajokba jobban behúzhatók. Az emelőkarhatás ez által kisebb, és kisebb nyomás kell a kapákra annál, mintha a kapatestek a paralelogramma „mögött” helyezkednének el. Egy három fokozatban állítható behúzó rugó is biztosítja a kapatestek behúzását a talajba és a beállított munkamélység betartását.

A védőelemek

A védőelemek (tárcsák vagy lemezek) biztosítják (különösen korai szakaszban) a növények optimális védelmét betakarás ellen. A "PRIME" védőelemeinek magassága beállítható, emellett gyorsan felhajthatók. A kapákhoz és a növénysorokhoz viszonyított távolság is még gyorsan beigazítható.

Utánfutó eszközök, szerszámok

Annak érdekében, hogy a különböző utánfutó eszközöket gyorsan kicseréljék, az utánfutó elemek tartóját tökéletesítették. A különböző utánfutó eszközök gyorsan kicserélhetők, ez művelési időszakban az eltérő kultúráknál és növekedési szakaszokban sok időt takarít meg.

https://www.youtube.com/watch?v=s1hjdNNAjNI
A Chopstar PRIME koncepció: utánfutó művelő eszközök cseréje gyorskapcsolós rendszerrel pillanatok alatt!

Gumiujjas kapatárcsa „SMART-GRIP" állítással

A gumiujjas kapatárcsákat egy paralelogrammával is felszerelték még, hogy a tökéletes talajkövetést lehetővé tegyék. Emellett egy rugóval a gumiujjas kapatárcsa előfeszítése, agresszivitása is beállítható. A "„SMART-GRIP" gyorsállítóval a gumiujjas kapatárcsa pár egyszerre és gyorsan a mindenkori kultúrához igazítható.

Állítható utánfutó gyomfésű

Ahhoz, hogy a kivágott gyomokat a felületre-felszínre fektessük, hogy ezek ott kiszáradhassanak, utánfutó gyomfésű is felszerelhető. Ezek biztosítják, hogy a gyomok gyökerei megszabaduljanak a földtől és egyúttal a megművelt felületet is kissé elegyengetik. Az utánfutó gyomfésűn a külső fogak felszereléstől függően közvetlen a sornál vagy a sortól elfelé is dolgozhatnak. A gyomnövények elpusztítása érdekében a gyomfésű a haszonnövények soraiban is képes dolgozni, és egy torziós kapa elve alapján működik. Emellett az utánfutó gyomfésűvel a felülvetés is „befésülhető”.

SECTIONCONTROL, hidraulikus kiemelés

A Vektor Mezőgép Kft. által forgalmazott CHOPSTAR-PRIME kapatest hidraulikus kiemelésénél a kiemelési magasság akár 50 cm is lehet (a munkagép konfigurációjától és a talaj adottságaitól függően), és ez vagy automatikusan, GPS-vezérlésű SECTION-CONTROL-al, vagy a nyomógombos kapcsoló segítségével, kézzel történik. Még az idomtalan felületeken sincs a fordulóban semmi sem kikapálva. Főként azon bérvállalkozóknak vagy üzemeknek ajánlott ez az opció, akik sok alaktalan, idomtalan területen dolgoznak.

A Chopstar PRIME koncepció: hidraulikus sorkiemelés, a kapatestek egyedülálló 50 cm magasságban kiemelhetők.(section control ISOBUS GPS)

Kamerakormányzás, ROW-GUARD

A ROW-GUARD kamerakormányzási rendszer abszolút pontosan vezérli a kultivátort az eltolható vázzal a kultúrnövények mentén. Ez még nagy sebességek esetén is a kultivátor pontos és közeli munkáját biztosítja, és tehermentesíti a vezetőt. Már nagyon apró (kb. 2 cm-től) növényeknél, a ROW-GUARD kamerakormányzás az ökológia és hagyományos művelésben is fokozott pontosságot jelent.

Az automatikus kamerakormányzás a traktor kezelőtermináljáról kényelmesen beállítható. A különböző beállító paraméterek segítségével, a kultúrákhoz igazítva (sortávolság, sorok száma a kamera látóterében, növények szélessége és magassága), megfelelő négyzetrács kerül a kép fölé. Az adatok alapján a kultivátor az eltolható váz segítségével pontosan a sorok mentén középen helyezkedik el, így biztosítja a megfelelő művelési szélességet, ez pedig garantálja a maximális gyomirtást.

A Chopstar Row Guard: professzionális kamera vezérlés, egy akár két kamerával, a képen 50 cm-es sortávnál a kamera 3 sort kontrollál.
https://www.youtube.com/watch?v=NnR4eQUDtM8
A Chopstar PRIME alkalmazása különböző kultúrákban, a különböző kultúrák közötti gyors átállással.

További információért keresse a területileg illetékes területi képviselőjét, amihez kattintson ide!

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén!

Vektor Mezőgép Kft.
Cím: 9027 Győr, Kandó Kálmán u. 17.
Telefon: +36-70/3754800 vagy +36 70 375 4819
E-mail: ajanlatkeres@vektor-mezogep.hu

Szeretne többet megtudni? Kövesse a Vektor Mezőgép Kft. online csatornáit: 

(x)

További híreink

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Kreinbacher nagyköveti minősítést kapott a győri Apátúr Sörház

2024.07.20.

Győrben először a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő Apátúr Sörház nyerte el a Kreinbacher nagyköveti minősítést, és ezzel csatlakozott a Kreinbacher Ambassador Programhoz.

Kedvezményeket kapnak a gép-gép kapcsolatot választó gazdálkodók az eÁFA-rendszerben

2024.07.19.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eÁFA-rendszerében már benyújthatók az újfajta bevallási lehetőséggel beadott bevallások önellenőrzései a webes felületen és a gép-gép kapcsolaton keresztül is.

Egyszerre támogatják a méhek és a biodiverzitás megőrzését a mikorrhiza gombák

2024.07.19.

A fenntarthatóság jegyében alternatív biológiai megoldás lehet a mikorrhiza gombák alkalmazása, amelyek egy új kutatás eredményei alapján is jelentősen támogatják a növényi kultúrák tápanyagfelvételét.

A szokásosnál hosszabb lesz a magyar kajszibarack szezon

2024.07.19.

A kajszibarack termése nagy szórást mutat az évjáratok között, az elmúlt évek átlagos termése ugyanakkor 15-17 ezer tonna között mozgott.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 93 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás