A modern gazdálkodás dinamikus, sokszor kiszámíthatatlan kihívásokkal teli világában a megfelelő gépek és eszközök kiválasztása létfontosságú. Az innováció és a megbízhatóság, mint két alapvető igény, kéz a kézben jár a hatékony termelés érdekében. Ezen követelmények között a híd szerepét tölti be a Solis 90 CRDi StageV traktor, amely a legújabb technológiákat ötvözi a kiforrott műszaki megoldásokkal. Nem csupán a motor teljesítményében vagy az üzemanyag-hatékonyságában mutatkozik meg ez a kombináció, hanem az olyan finom részletekben is, mint az ergonómia vagy a felhasználói kényelem.

A gazdák ma már nem elégszenek meg egy egyszerű traktorral, hanem olyan munkaeszközt keresnek, amely minden területen a maximumot nyújtja. A Solis 90 ezen elvárásoknak nemcsak, hogy megfelel, de túl is szárnyalja azokat. Ahhoz, hogy a gazdálkodók versenyképesek maradhassanak a globalizált piacokon, nem elegendő a tradicionális megoldásokhoz ragaszkodni. A Solis 90-nel a gazdálkodók egy lépéssel mindig az innováció élvonalában maradnak, biztosítva a fenntartható és hatékony termelést.

Motor és teljesítmény

A traktorok világában az erő és a hatékonyság a kulcs. Ebben a kontextusban a Solis 90 nem csupán egy újabb traktor a sorban. Elsőként is érdemes a traktor szívére, a motorra fókuszálni. A Solis 90 egy négyhengeres motorral büszkélkedik, melynek hengerűrtartalma 4087 cm3. Ez a masszív hengerűrtartalom a traktor erejének és tartósságának záloga. A CRDi StageV kibocsátási szint garantálja, hogy a traktor megfelel az aktuális és legújabb környezetvédelmi előírásoknak, védve ezzel a környezetünket és a jövő generációit. A vízhűtéses rendszer biztosítja a motor optimális működését még intenzív használat mellett is, míg a turbófeltöltés extra erőt és hatékonyságot kölcsönöz neki. Ezen tulajdonságok révén a gazdák biztosak lehetnek abban, hogy a gép megbízhatóan teljesít a legkeményebb feladatok alatt is. A motor 90 lóerős teljesítménnyel büszkélkedik, melyet 2200 fordulat/perces névleges motorfordulatszámnál ér el.

Emellett a motor maximálisan 375 Nm nyomatékot képes leadni már 1400 fordulat/percnél, így biztosítva a kiváló teljesítményt és erőt a munka minden szakaszában. Az eredmény? Egy munkaeszköz, mely minden körülmények között készen áll a kihívásokra.

Üzemanyagkezelés és emisszió

A modern mezőgazdaságban az üzemanyag-hatékonyság és a környezetvédelem egyaránt kulcsfontosságú. A Solis 90 traktor üzemanyagtartálya 110 literes, így hosszú órákon keresztül képes működni anélkül, hogy újratöltésre lenne szükség. Az AdBlue technológia használata azonban a gazdák számára plusz teher lehet, hiszen az AdBlue-folyadékot rendszeresen pótolni kell. Ennek ellenére az AdBlue-tartály 12 literes kapacitású, ami a kibocsátott gázok tisztításához szükséges az utókezelő rendszer - DOC, DPF és SCR - segítségével. Míg a gazdák számára ez egy kis extra teher lehet, a környezetvédelmi előnyök jelentősek, hiszen az AdBlue csökkenti a káros emissziókat és támogatja a környezetbarát működést. Így a Solis 90 traktor nem csak a termelékenység, de a fenntarthatóság szempontjából is ideális választás a modern gazdálkodók számára.

Váltó és hajtás

A mezőgazdasági munkagépek hatékonyságában és megbízhatóságában az átviteli rendszer és a hajtás kulcsszerepet játszik. A Solis 90 traktorban található 12x12 szinkronizált váltó az olasz Carraro gyártmány, amely világszerte elismert a magas minőségű és tartós termékeiért. E váltó kombinációjában a 4WD (négykerék-meghajtás) rendszerrel biztosítja, hogy a traktor minden terepen és körülmények között kiváló teljesítményt és stabilitást nyújtson. A gép váltóját könnyű használni és lehetővé teszi a gazdák számára a precíz sebességválasztást. A traktor minimális haladási sebessége 1,22 km/h, ami ideális a pontos munkavégzéshez, míg a maximális sebessége előre akár 35 km/h-t is elérheti, ami lehetővé teszi a gyors áthelyezést és az időben történő munkavégzést. A differenciálzár mechanikusan működik, garantálva ezzel a kerekek optimális tapadását nehéz terepen is, míg az összkerékhajtást egy modern elektrohidraulikus rendszerrel kapcsolják be vagy ki. Az olasz Carraro hajtástechnikai megoldásai a Solis 90-ben biztosítják, hogy a gazdák egy megbízható és hosszú élettartamú munkaeszközt kapjanak kezükbe.

https://www.youtube.com/watch?v=NVSepLgOLZo

Hidraulika és emelőrendszer

A mezőgazdasági gépekben a hidraulikus rendszer és az emelőrendszer kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ezek határozzák meg a gép sokoldalúságát és hatékonyságát. A Solis 90 hidraulikaszivattyúja a piac egyik legjobbjai között van, lenyűgöző 65 liter/perc áramlási sebességgel, ami garantálja a gyors és precíz működést. Ez a magas áramlási sebesség lehetővé teszi, hogy a traktor zökkenőmentesen működjön több hidraulikus eszközzel is egyidejűleg. Az emelési kapacitás, amely a 3000-3500 kg-os tartományban mozog, kiemelkedően magas, így a gép képes nagy súlyú felszereléseket és szerszámokat is kezelni. A Liftomatic rendszerrel az emelőkarok pozíciójának precíz beállítása érhető el, mely automatikus szabályozást biztosít, így a gazdák még pontosabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat.

Robusztus megjelenés és tekintélyes súly

A gép stabilitását és megbízhatóságát jól mutatja a 4035 kg-os saját tömeg, ami a masszív felépítést és a minőségi alkatrészek használatát bizonyítja. Ennek köszönhetően a Solis 90 még a legkeményebb munkakörülmények között is hosszú élettartamot és kiváló teljesítményt garantál. Az erős és strapabíró váz kiegészítve a fejlett hidraulikai és emelési rendszerrel teszi a Solis 90 traktort a modern mezőgazdaság egyik legértékesebb munkaeszközévé.

Solis 90 V: ideális választás a magyar gazdaságokba

A magyar mezőgazdaság számára elengedhetetlen a modern és hatékony eszközök megléte. Ezen igényeket tökéletesen lefedve a Solis 90 CRDi StageV traktor megjelenése a piacon egy új korszakot jelez. Az olasz Carraro gyár által készített váltó és lehajtások tovább erősítik a traktor megbízhatóságát, a Bosh-Rexroth kiváló hidraulikai rendszer kényelmet és sokoldalúságot kínál a gazdálkodóknak, míg a traktor masszív felépítése és saját tömege bizonyítja tartósságát és erősségét.

Összességében, a Solis 90 CRDi StageV traktor azon innovatív munkaeszközök közé tartozik, melyek képesek megfelelni a XXI. századi magyar gazdálkodók elvárásainak. Hatékonysága, megbízhatósága és környezetbarát technológiája révén ez a traktor ideális választás minden gazdálkodó számára, aki nem akar kompromisszumokat kötni. Ajánljuk minden magyar gazdának, aki a jövőbe tekintve, fenntartható és gazdaságos megoldásokat keres.

Hengerek száma4
Hengerűrtartalom (köbcenti)4087 cm3
Kibocsátási szintCRDi StageV
HűtésVízhűtéses
Utókezelő rendszerDOC + DPF + SCR (Ad Blu)
Teljesítmény90 Le
Névleges motorfordulatszám2200 fpp
Maximális nyomaték375 Nm @ 1400 fpp
FeltöltésTurbo
LégszűrőDupla száraz légszűrő
Üzemanyagtartály110 L
AdBlue tartály12 L
Váltó12×12 szinkronizált váltó (4WD)
Minimális haladási sebesség1.22 km/h
Maximális sebesség előre35 km/h
Összkerék hajtás4 WD
DifferenciálzárMecahnikus
Összkerék kapcsolásElektro-hidraulikus
Fék működtetésHydraulikus
TLT műlködésmechanikus
540/540Eigen
540/1000igen
540/fordulatarányosigen
Hidraulikaszivattyú áramlás65 L/p
Liftomatic rendszerigen
Emelési kapacitás3000 / 3500 Kg
Kapcsolási kategóriaCat. II.
Gyorcsatlakozóopcionális
Hidtaulika csatlakozók2 pár (3 opcionális)
Akkumulátor130AH 800CCA
Alternátor120A
Tengelytáv (mm)2350 mm
Teljes magasság (mm)2700-2720 mm
Teljes szélesség (mm)2030-2050 mm
Teljes hossz (mm)3985-4205 mm
Első nyomtáv szélessége (mm)1675 mm
Hátsó nyomtáv szélessége (mm)1510 mm
Talajmagasság (mm)370 mm
Saját tömeg (kg)4035 mm
Abroncs-kombináció12.4×24 & 18.4×30

A Solis 90 CRDi StageV traktor részletesebb adatinak megismeréséhez kattintson ide!

(x)

Megosztás

További híreink

Tejárak emelkedőben csökkenő termelés mellett - minden, amit tudnia kell

2024.07.24.

2024 májusában a nyerstej termelői ára az USA-ban 15 százalékkal, az Európai Unióban 1 százalékkal nőtt, míg Új-Zélandon 5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A világpiacon az ömlesztett vaj ára 2024 29. hetében 53 százalékkal, a cheddar sajté 5 százalékkal emelkedett, miközben a teljes tejpor ára stagnált, a sovány tejporé pedig 1 százalékkal csökkent 2023 azonos hetéhez viszonyítva.

Rejtélyes jelenségek: miért nem terjednek most a károsítók a kertekben?

2024.07.24.

A hőség folyamatosan új rekordokat dönt. Sok megyénkben a forróság aszállyal és erős UV-sugárzással párosul, és úgy tűnik, még a károsítóknak sem kedvez ez az időjárás.

A cukorpiac meglepetései: látványos árcsökkenés és váratlan trendek

2024.07.24.

A fehércukor világpiaci átlagára 2024 májusában 512 euró/tonna volt, ami közel 9 százalékkal alacsonyabb az áprilisi árnál. A londoni árutőzsdén (LIFFE) a fehércukor fronthavi jegyzése július 8-án 560 dollár/tonnáról ingadozások mellett július 19-re 541 dollár/tonnára esett. A nyerscukor fronthavi jegyzése is hasonló trendet követett, július 19-én 411 dollár/tonnán zárva.

Váratlan fordulat: jelentős változások a szójabab, a repcemag és a napraforgómag árában

2024.07.24.

Érdemi változások csokkentek az olajos magvak világpiacán az elmúlt hetekben. Íme a részletek.

Zuhanó kukoricaárak: itt vannak a legfrissebb számok

2024.07.24.

Az USA-ban termelt kukorica azonnali exportára 13 dollárral 183 dollár/tonnára esett vissza június 7. és július 5. között. A szeptemberi ár 15 dollárral 185 dollár/tonnára, a decemberi pedig 14 dollárral 210 dollár/tonnára csökkent (FOB Gulf). Argentínában a kukoricával továbbra is 185 dollár/tonnáért (–10 dollár) kereskedtek.

Halad a bioszakma, könnyebb megtalálni a magyar ősgabona termékeket az új térképen

2024.07.24.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársai és partnerei szakmai napot szervezek Száron, hogy a piac szakmai szereplői, gazdák, molnárok és pékek, valamint a kutatók találkozzanak

Partnerhírek
Partner

Kukoricakrízis: súlyos aszály és kánikula fenyegeti a termést - beszámoló a földekről

2024.07.23.

Az egyesület a múlt héten összesen 10 gazdát látogatott meg, amely találkozók során azt tapasztalták, hogy a kukorica rendkívül változatos képet mutat az országban, a talajadottságoknak és a területen tapasztalt időjárási viszonyoknak megfelelően. Ezzel együtt a többhetes kánikula sehol sem tett jót a kultúrának, amelynek hatását az idei termésre vetítve Csepregi Attilával, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője boncolgatta.

Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás