A GAP Resource, a vezető orosz brojlerhús-termelő megvásárolta a Shuvalovo mezőgazdasági üzemet. Ez a cég sertéshústermelésre és húsfeldolgozásra specializálódott. Az exportlehetőségek közé tartoznak azok a tényezők, amelyek több pénzt csábítanak a sertéstermelési eszközökbe. A Shuvalovo 3 sertéstelepet, egy húsfeldolgozó üzemet, egy takarmányüzemet és egy tejtermelő gazdaságot üzemeltet.

A brojlerhús-termelő GAP Resources jól megalapozott ellátási láncát fogja kihasználni a sertéshústermékek értékesítése során (Fotó: Pixabay)

A gyártási teljesítmény növelése

A GAP Resource elmondta: az új eszközök technológiai ciklusba való integrálása megnyitja az utat a vállalat előtt, hogy tovább növelje termelési teljesítményét. A vállalat azt is hangsúlyozta, hogy a sertéstelepek távolléte az európai oroszországi baromfitenyésztő létesítményeitől elősegíti, hogy megfeleljen az alaptevékenységéhez tartozó halal minőségi szabványoknak.

Befektetési vonzerő

A Kommerszant című orosz lap értesülései szerint a Shuvalovo évente körülbelül 10 000 tonna élősúlyú sertéshúst és 2500 tonna kolbászt gyárt. A lap egy névtelen forrásra hivatkozott, aki ismeri az ügyet.

2023-ban a GAP Resource első helyen szerepelt a legnagyobb orosz brojlerhús-gyártók listáján. A Baromfitenyésztők Orosz Szövetsége szerint 1,04 millió tonnát termelt. A cég a brojlerhús mellett báránykolbászt, növényi olajat és tejtermékeket is gyárt. A cég korábban soha nem termelt sertéshúst.

A felvásárlás azt jelzi, hogy a sertéstenyésztés az előtte álló kihívások ellenére továbbra is vonzó a befektetők számára – mondta Konsztantyin Kornyejev, a Rincon Management moszkvai székhelyű tanácsadó cég ügyvezető igazgatója. A GAP Resources jól megalapozott ellátási láncát fogja kihasználni a sertéshústermékek értékesítése során.

Egyenetlenségek az úton

A feldolgozott sertéshústermékek sikeres értékesítésének kilátásai azonban homályosak. Kornyejev szerint ez a rés túltelített. Ezen túlmenően csak a nagy szövetségi vállalatoknak sikerül jó bevételre szert tenniük ebben az üzletágban, elsősorban a méretgazdaságosságnak köszönhetően. „Sok kis gyártónak nehézségei vannak ezzel, ezért a vezetőségnek alaposan meg kell vizsgálnia, hogy milyen választékkal lép a piacra.”

2022-ben az afrikai sertéspestis sújtotta a Shuvalovo egyik termelési eszközét. Az orosz sertéshústermelők szövetsége szerint a vállalat ellenállt ennek a csapásnak, és folytatta tevékenységét.

A GAP Resource állítólag 2022-ben tárgyalt egy prominens orosz sertéshúsgyártó, a CoPitania felvásárlásáról. Ez az üzlet azonban soha nem zárult le.

Kínától remélik a duplázódást

Az Agroinvestor rámutatott: a sertésipar fényes exportlehetőségeket kínál a befektetőknek. Az elmúlt öt évben Oroszország megháromszorozta a sertéshús exportját, 2023-ra 255 000 tonnára növelve. Mivel Kína 2023 végén visszavonta az orosz sertéshúsra vonatkozó 15 éves importtilalmat, az orosz sertéstartók arra számítanak, hogy ez a szám a következő néhány évben megduplázódik.

(Forrás: pigprogress.net)

Megosztás

További híreink

Hormonális hulladék a sertéstakarmányban - mindenért a műanyag a hibás

2024.07.21.

A sertések takarmányában hatalmas mennyiségű mikroműanyag található. Ezek olyan vegyületeket szabadítanak fel, amelyek a sertések szervezetében hormonként viselkednek, komolyan befolyásolva ezzel egészségüket és termékenységüket. Ezek a vegyületek az emberekre is veszélyt jelentenek.

Országos lehűlés a láthatáron

2024.07.21.

Szerdán markáns hidegfront érkezik, várhatóan több fokos lehűléssel. Lehűlésből nem volt hiány egyébként már szombaton sem, ugyanis egy peremhullám, egy magassági teknő vonult nyugatról kelet felé, és ez kedvezett a felhő és csapadékképződésnek, emiatt a hőmérséklet többfelé 25 fok alatt maradt a Dunántúlon, illetve a dél-alföldi területeken is, azonban keleten, északkeleten még tartotta magát a kánikula 30 fok körüli csúcsértékkel.

Baktériumok több ezer sertést öltek meg - a forrás egy alkalmazott volt

2024.07.21.

Az emberek olyan baktériumokat hordoznak, amelyek halálosak a disznók számára. Az USA-ban és Kanadában titokzatos járványokat figyeltek meg, amelyek tizedelték a sertésállományokat és milliós károkat okoztak. Kiderült, hogy a járványokat egy farmon dolgozó ember által behurcolt baktériumok okozták. Nemrég ezt a kórokozót németországi farmokon is kimutatták.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, marhahízlalásba fogott - makadámdióval és sörrel eteti az állatokat

2024.07.21.

Zuckerberg érdeklődni kezdett a mezőgazdaság iránt, és bejelentette, hogy felvásárolt egy marhaharmincöt, amelyet makadamia dióval és sörrel táplálnak. Ezzel a legmagasabb minőségű marhahús előállítását tűzte ki célul. Sokan kritizálják ötletét irreálisnak és környezetszennyezőnek tartva.

Életképességi labor, átmeneti tároló, több magszárító kamra, és két hűtőtároló is megépült Tápiószelén

2024.07.20.

Az új NBGK épületben helyet kapott 1 darab átmeneti tároló, 3 darab magszárító kamra, és két hűtőtároló is, amelyek mínusz 20 Celsius fokon biztosítják a magok hosszú távú megőrzését.

A magyar szőlőkért és a gyümölcsösökért kellett a legtöbbet fizetni tavaly az MBH Termőföldindex szerint

2024.07.20.

Hektáronként 2,2 millió forint feletti átlagárat kellett fizetni a gyümölcsösökért és a szőlőkért, amelyektől nem sokkal maradt el a szántók 2,13 millió forintos átlagára. 

Partnerhírek
Partner

Új iroda és rugalmas munkakörnyezet: így teszi vonzóvá magát a TIMAC AGRO a munkavállalók számára

2024.07.18.

Varjú Szabolccsal, a TIMAC AGRO Hungária Kft. HR vezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy a cég központja a közelmúltban új, minden igényt kielégítő, nyugat-európai színvonalú irodaépületbe költözött, amely immár teljességgel megfelel a TIMAC AGRO brandjének. Mindemellett, mint azt beszélgetőtársamtól megtudom, a cég a tárgyi feltételek maximális biztosítása mellett számos, más területen is tesz azért, hogy vonzó, majd később megtartó munkahely legyen a munkavállalók számára.

Partner

Kramer teleszkópos rakodók az állattenyésztésben

2024.07.16.

Az állattenyésztő telepek elengedhetetlen és meghatározó eszközei a rakodók. Legyen szó a bálák rakodásáról vagy akár almozásról, ezek gépek a munkafolyamatok elengedhetetlen eszközei. A KITE Zrt. a Kramer rakodók széles portfóliójával áll a felhasználók rendelkezésére. A széles méret- és teljesítménykínálatból bárki megtalálhatja az üzemméretének megfelelő rakodót.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
30 db Solis eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

30 db Solis eladó

Hitelesített telefonszám

3 650 000 HUF

+ áfa
Kiemelt
10 db Talajmaró eladó
Bács-Kiskun, Kecskemét

10 db Talajmaró eladó

Hitelesített telefonszám

550 000 HUF

+ áfa

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 90 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás