Hirdetés
Saját termesztésű wasabi kerül az éttermekbe
A McCormack Family Farms a jellegzetes japán növényt nagy mennyiségben fogja szállítani ír éttermek és élelmiszer-feldolgozók számára. A wasabi mint ismeretes, nehezen termeszthető. A Beotanics növényfejlesztési szakemberekkel együttműködve a McCormacknak sikerült biztosítania egy japán nemesítési vonalakból származó, fenntartható módon termesztett wasabifajtát.
A wasabifajtákat úgy fejlesztették ki, hogy alkalmasak legyenek az ír éghajlaton való termesztásre.
Az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény
„Mindig keressük azokat az innovációkat, amelyeket a gazdaságunkban és a piacon is bevezethetünk, ezért örömmel jelentjük be, hogy prémium minőségű, ír termesztésű wasabit fogunk szállítani a vendéglátóipari ügyfeleknek az egész országban” – mondta Stephen McCormack, a McCormack Family Farms ügyvezető igazgatója.
„A wasabi az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény, amelyet termeszteni és betakarítani kell, ezért sok évbe telt, mire sikerült mindent a megfelelő helyre tenni.
„Tudjuk, hogy a séfek mindig egyedi és szezonális alapanyagokat keresnek, hogy feldobják étlapjukat, és már alig várjuk, hogy ezt a keresett alapanyagot fenntartható és minőségi helyi forrásból tudjuk biztosítani” – tette hozzá.
Partnerség egy 11. generációs wasabitermesztő japán családdal
A Beotanics 2015 óta sikeresen termesztette a wasabit, azonban az első betakarított termés igen kis mennyiség volt.
A vállalat partnerséget alakított ki egy 11. generációs wasabitermesztő családdal Utogiban.
„Az Írországban és Európa-szerte végzett termékkísérletekről kapott első visszajelzések hihetetlenül pozitívak voltak” – mondta Pat Fitzgerald, a Beotanics alapítója.
„Ez az együttműködés pontosan illeszkedik a modellünkhöz, mivel mindketten osztozunk az ír családi gazdaságok értékeiben és a hagyományos mezőgazdasági háttérben, miközben új és egyedi lehetőségek felé igyekszünk diverzifikálódni a saját és egymást kiegészítő területeinken” – tette hozzá.
A wasabit hagyományosan pasztává gyúrják, és fűszerként szolgálják fel – azonban a növény minden része ehető, és kulinárisan is felhasználható.
(Forrás: newstalk.com)
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Mitől lesz jobb a minőség? - 1. rész
Az őszi vetésű növények 2024-ben jobb körülmények között kezdik meg az életüket, mint az elmúlt években. Mégis, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy valamelyest növeljük a termelt mennyiséget és jobb beltartalmi mutatókat érjünk el. Hol mentek el a mázsák és mi okozza a gyengébb minőséget?
Gabonaszárítás során kiváltható a gáz a HETECH innovációjával
A HETECH idei szakmai napján a kiemelt téma egy, a gabonaszárítás területén születtet innováció volt, de a nagyszámú résztvevő megismerkedhetett, a terménytisztítás gyakorlati kérdéseivel, egy spanyol gabonahűtési technológiával és különböző állattenyésztési technológiákkal is.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatJohn Deere 8300 traktor
12 000 000 HUF
+ áfaTöbb mint 1.100 hirdetés 110 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés