Hirdetés
Saját termesztésű wasabi kerül az éttermekbe
A McCormack Family Farms a jellegzetes japán növényt nagy mennyiségben fogja szállítani ír éttermek és élelmiszer-feldolgozók számára. A wasabi mint ismeretes, nehezen termeszthető. A Beotanics növényfejlesztési szakemberekkel együttműködve a McCormacknak sikerült biztosítania egy japán nemesítési vonalakból származó, fenntartható módon termesztett wasabifajtát.
A wasabifajtákat úgy fejlesztették ki, hogy alkalmasak legyenek az ír éghajlaton való termesztásre.

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény
„Mindig keressük azokat az innovációkat, amelyeket a gazdaságunkban és a piacon is bevezethetünk, ezért örömmel jelentjük be, hogy prémium minőségű, ír termesztésű wasabit fogunk szállítani a vendéglátóipari ügyfeleknek az egész országban” – mondta Stephen McCormack, a McCormack Family Farms ügyvezető igazgatója.
Hirdetés
„A wasabi az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény, amelyet termeszteni és betakarítani kell, ezért sok évbe telt, mire sikerült mindent a megfelelő helyre tenni.
„Tudjuk, hogy a séfek mindig egyedi és szezonális alapanyagokat keresnek, hogy feldobják étlapjukat, és már alig várjuk, hogy ezt a keresett alapanyagot fenntartható és minőségi helyi forrásból tudjuk biztosítani” – tette hozzá.
Partnerség egy 11. generációs wasabitermesztő japán családdal
A Beotanics 2015 óta sikeresen termesztette a wasabit, azonban az első betakarított termés igen kis mennyiség volt.
A vállalat partnerséget alakított ki egy 11. generációs wasabitermesztő családdal Utogiban.
„Az Írországban és Európa-szerte végzett termékkísérletekről kapott első visszajelzések hihetetlenül pozitívak voltak” – mondta Pat Fitzgerald, a Beotanics alapítója.
„Ez az együttműködés pontosan illeszkedik a modellünkhöz, mivel mindketten osztozunk az ír családi gazdaságok értékeiben és a hagyományos mezőgazdasági háttérben, miközben új és egyedi lehetőségek felé igyekszünk diverzifikálódni a saját és egymást kiegészítő területeinken” – tette hozzá.
A wasabit hagyományosan pasztává gyúrják, és fűszerként szolgálják fel – azonban a növény minden része ehető, és kulinárisan is felhasználható.
(Forrás: newstalk.com)
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
DR GREEN lombtrágyák az eredményes napraforgó-termesztésért
2025.05.12.A napraforgó gazdaságos termesztés csak intenzív technológiával, de mégis költséghatékonyan valósítható meg. A tavaszi vetést követően az olajos növények (napraforgó, szója) megfelelő gyökértömeg-kialakításához és az energiaháztartásához fontos a foszfor hatékony és gyorsan hasznosítható.
Steyr Terrus és TERRASEM - egy tökéletes gépkapcsolat
2025.05.09.Lukács Ádám a Vas vármegyei Fertőszentmiklós határában, megközelítőleg 200 hektáron gazdálkodik. A nemrég befejeződött tavaszi vetések kapcsán mondta el véleményét az általa használt Pöttinger TERRASEM vetőgépről és a Steyr Terrus traktorról.
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatBargam Elios 2700 BDL 18 Basic
10 490 000 HUF
Bargam Elios 3200/BDL 21
14 950 000 HUF
+ áfaMagro.hu Piactér
Több mint 3.400 hirdetés 205 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés